Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Mam pomysła! Ja jestem za zrobieniem repliki żuka Borów Tucholskich. Należałoby kupić żuka A 18 po 1972 roku w stanie "średnim", tak, aby widać było ślady rdzy, przemalować go na niebiesko-pomarańczowo i oczywiście zdecydować, którą tablicę wybrać: czy WIJ 0164, czy WAE 603B
Podobny stoi w Warszawie na ul Kinowej.
Założyć 2 komplety tablic, albo różne z przodu i z tyłu. Dobre byłyby też obrotowe tablice a’la James Bond albo Frank Martin.
Ja jeszcze sugeruję replikację Mirafiori (czy tam 132) Michalika i białego Poloneza Koniuszki
Replikacje Poloneza mial kiedys, okolo 2000 roku moj kolega :-)
fromthesecondside :
Założyć 2 komplety tablic, albo różne z przodu i z tyłu. Dobre byłyby też obrotowe tablice a’la James Bond albo Frank Martin.
Ja jeszcze sugeruję replikację Mirafiori (czy tam 132) Michalika i białego Poloneza Koniuszki
Z tymi tablicami to ostatnio była okazja pokombinować... :)
na zuku to kasia jezdzila
Ale wyskoczyła z żuka na stałe
Odświeżam temat (mam nadzieję, że nikt nie będzie mi miał tego za złe;). Otóż chciałbym wykonać replikę Żuka ze Zmiennikow. No, może nie replikę 1:1, bo nie chciałbym, aby mój pojazd był tak zaniedbany i bez charakterystycznych elementów, ale najważniejsze, by mu zaaplikować odpowiednie malowanie oraz napis.
I tutaj pytanie - czy ktoś dysponuje albo mógłby wykonać odpowiedni szablon z napisem Bory Tucholskie etc. żeby to wyglądało tak, jak w serialu? Widziałem na necie jakieś wersje miniaturowe do modeli, ale nie znalazłem konkretu. Większość osób uderza w robienie repliki Taxówek, więc w przypadku Żuka zakładam, że replikę napisu będzie trudniej stworzyć. Może ktoś jednak coś ma i pomoże? ;)
Ktoś tu robił koszulki z logo Borów Tucholskich - prędzej by chyba pasowało.
Rockford :
Odświeżam temat (mam nadzieję, że nikt nie będzie mi miał tego za złe;). Otóż chciałbym wykonać replikę Żuka ze Zmiennikow. No, może nie replikę 1:1, bo nie chciałbym, aby mój pojazd był tak zaniedbany i bez charakterystycznych elementów, ale najważniejsze, by mu zaaplikować odpowiednie malowanie oraz napis.
I tutaj pytanie - czy ktoś dysponuje albo mógłby wykonać odpowiedni szablon z napisem Bory Tucholskie etc. żeby to wyglądało tak, jak w serialu? Widziałem na necie jakieś wersje miniaturowe do modeli, ale nie znalazłem konkretu. Większość osób uderza w robienie repliki Taxówek, więc w przypadku Żuka zakładam, że replikę napisu będzie trudniej stworzyć. Może ktoś jednak coś ma i pomoże? ;)
Nie ma problemu, osobiście bym lekko to skorygował, bo widać, że to było na kolanie na szybko robione łamiąc wiele zasad liternictwa. Ale i tak nieźle jak na żyletkę i karton.
Natomiast logo WPT, czcionka i światła między literami na medal.
Dzięki serdeczne za screen'a - znajomy grafik moze mi pomoże, ale jeżeli ktoś do tego czasu stworzy własny szablon, to się nie pogniewam. Dzięki temu screenowi da się odwzorować napis na replice. Pozostanie tylko kwestia doboru kolorów samego żuka. Góra to cyjan, dół to żółty. W lakierni pękną ze smiechu :P na logikę chyba warto kupić żółtego Żuka i przemalować tam, gdzie potrzeba.
Nie wiem czy to ktoś wcześniej analizował, ale nazwa na drzwiach Żuka jest nieco inna niż rzeczywista zakładu.
Ja bym się trzymał terminologii szkolnego kolegi Mariana - musztardowy. ;)
Jordan :
Ktoś tu robił koszulki z logo Borów Tucholskich - prędzej by chyba pasowało.
Papier listowy rewelacja.
"Jest Pani cenionym pracownikiem spółdzielni Tucholskich..braci, bracia wykształcili Panią na cenionego pracownika i my nie mamy prawa Pani stamtąd wyrywać" jak mawiał klasyk :)
pan mastalerz :
Mam pomysła! Ja jestem za zrobieniem repliki żuka Borów Tucholskich. Należałoby kupić żuka A 18 po 1972 roku w stanie "średnim", tak, aby widać było ślady rdzy, przemalować go na niebiesko-pomarańczowo i oczywiście zdecydować, którą tablicę wybrać: czy WIJ 0164, czy WAE 603B
Zdecydowanie WIJ 0164, ze względu na to, że to ona pojawiała się najczęściej.
Ja uważam że powinna powstać replika poloneza koniuszki
Jadek125p1 :
Ja uważam że powinna powstać replika poloneza koniuszki
Myślę, że to dobry pomysł. Polonez to bardzo fajny samochód.
I to jeszcze w takiej wersji