Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Moim zdaniem najgorsza scena to "ANIMOWANE PSZCZOŁY", a waszym zdaniem? Piszcie!
mi najbardziej nie pasuje odcinek "krzyk ciszy" jest dosc nudny choc niekiedy cos tam sie dzieje
Z tego odcinka kultowe dla mnie jest określenie: "On nigdy nie wychodził z domu. jak był mały to zgubił się w Łukowie".
Łuków to miasto w którym się urodziłem, choć chwilę po moim urodzeniu rodzice przenieśli się do Poznania.
Ale chyba fakt, ten odcinek jest chyba najnudniejszy ze wszystkich. Animowane pszczoły rządzą! Klasyka montażu.. hehe. Co mnie zawsze dobijało to to, że zawsze ostatnia scena w każdym odcinku była ciemniejsza, jakaś przyciemniona, by zrobić z niej podkład pod napisy końcowe. Zawsze widać przejście.
W "KRZYKU CISZY" fajny moment to WYPRZEDZANIE STARA! Ale masz rację "KRZYK CISZY" jest nudny.
no dokladnie w krzyku ciszy fajne jest wyprzedzanie Stara hehe ale z takich scen bardziej mi sie podobalo w odcinku Safari kiedy pijany motocyklista chcial sie z nimi scigac hehe i w jednym i w drugim przypadku super podklad muzyczny :D szkoda ze niewiem co to za kawalek bo na stronie go nie ma :(
Nigdy nie przepadałem specjalnie za odcinkiem "Ostatni kurs". Zawsze wydawał mi się najsłabszy ze wszystkich. Natomiast jeśli idzie o postaci i sceny to zawsze działało mi na nerwy "młode małżeństwo z ekspresem do kawy". Nie wiem, dlaczego, ale ci bohaterowie (a także aktorzy) zawsze mnie drażnili :). W związku z tym za najgorsze sceny uważam właśnie te z ich udziałem.
Pozdrawiam
Te wyprzedzanie Stara ma fajny podład muzyczny. W większości ta muzyka pojawiła się w odcinku ,,Safari''. Tylko że niestety pojawia się tylko w trzech odcinkach (Safari, Prasa szczególnej troski, Krzyk ciszy)
Mojim zdaniem też i wiele innych
zgadzam się też mi grali na nerwach
Te MM jest naprawdę irytujace, aczkolwiek motyw z "Kredytem dla Młodych Małżeństw" i poszukiwanie sprzętu AGD po całej Wa-wie świetnie obrazuje "przejściowe trudności" w dostawach :)
najnudniejszy odcinek jest dzisaj... "krzyk ciszy"
Wg mnie najgorszym odcinkiem jest odcinek 9 pt PODRÓŻ SENTYMENTALNA bo jest nudny bo nie ma żadnej śmiesznej sceny,ale mimo to bardzo ten odcinek lubię :)
Racja,też uważam sceny z małżeństwem za najgorsze ale musieli przecież jakąś scenę wymyśleć żeby fotel kierowcy żółtej 1313 się przedarł i miał dziurę do której później Krashan chowa kasę(mogli wymysleć jakąś lepszą scenę przedarcia), a z drugiej strony scena ta pokazuje faktycznie jakie były problemy z dostawą i kretyńskie przepisy (np z młodym małżonkiem który kończąć 40 lat już nie jest młodym małżonkiem-co za bzdurny przepis.Jak się ożeni mająć np 45 lat to już nie jest młodym małżonkiem-idiota ten przepis wymyślił)
Sądzę, że ten odcinek miał o wiele głębszy sens, niż powszechnie się wydaje. To prawda, że dzięki temu motywowi rozdarł się fotel w "1313". Myślę jednak, że jego głównym celem było ukazanie - poraz kolejny - totalnego absurdu PRL'u sprytnie ukrytego w niewinnej wyprawie "na zakupy".
Pamiętajmy, że Bareja był Mistrzem!
Sceny przypadkowe nie wchodziły w grę. Wszystko było dokładnie przemyślane.
Apropo fotela i zaszytej w nim gotówki... Tak sobie często myślę, jeśli mogę w ogóle mieć jakąś uwagę do scenariusza, że szyte grubymi nićmi jest to niedostrzeżenie przez głównych bohaterów wkładki w fotelu. Garb na poszyciu musiał być przecież spory! Tłumaczone jest to powszechnie tzw. "zmęczenie materiału"... troszkę absurdalnie. :) Co o tym sądzicie?
nie ma ?? a marianek i jego przygody nie smiesza cie ?? jezeli on cie nie smieszy to chyba juz nic innego tez nie bo on jest kluczowym motywem smiechu w calym serialu
Do ZefiR:Ta muzyka jest w Radiu Safari
"Krzyk Ciszy" jest genialny... scena z duchem Oborniaka...
ja najmniej lubię odcinek "Podróż sentymentalna", on mi się wydaje najnudniejszy, denerwująca jest postać Xawerego Radziwiłła, jedyne co ratuje ten odcinek to Mastalerz i jego ambitne plany żeby zrobić z pałacu TAKI A LA MOTEL DLA LEPSZYCH GOŚCI :)
Trudno cokolwiek wybrać na nie w tym serialu. Powiem, że najgorszy moment serialu to napisy końcowe :)
Ostatnio edytowany przez Jordan (13-10-2006 23:23:35)
Obywatel Monte Christo :
Te MM jest naprawdę irytujace, aczkolwiek motyw z "Kredytem dla Młodych Małżeństw" i poszukiwanie sprzętu AGD po całej Wa-wie świetnie obrazuje "przejściowe trudności" w dostawach :)
Dokładnie.. W całej warszawie było 10 sklepów "1001 drobiazgów" a w nich tylko jedyny bezużyteczny express do kawy .:)
Tak było niestety, może ekspress do kawy do już karykatura ówczesnej sytuacji. Ale z tego co pamiętam sklepy rtv świeciły pustkami - a żeby kupić telewizor kolorowy to trzeba było dostać cynk, bo czasem 3 przywieźli i nie było po 10 minutach.
.
fakt że wątek małżeństwa z expresem mało co wnosi do filmu, no mozę oprócz wspomnianej dziury. mnie trochę nudzi samo safari choć akcja z zakładem wulkanizacyjny jest niezła.
Nudzi Cię SAFARI? To jeden z najlepszych odcinków (przynajmniej dla mnie)!!!!
Fajne/nudne jest to, co się komu podoba/nie podoba. Ja bardzo lubię "Safari", ale do moich odcinków należy też zdecydowanie "Krzyk ciszy", a zdążyłem się zorientować, że wiele osób uważa go za najnudniejszy odcinek.
Pawełzmiennik :
Nudzi Cię SAFARI? To jeden z najlepszych odcinków (przynajmniej dla mnie)!!!!
to rzeczywiscie dziwne, chyba najciekawszy odcinek, w ktorym sie tyle dzieje a jego to nudzi... najnudniejszym moze byc np "krzyk ciszy", albo "ostatni qrs"
Ostatnio edytowany przez WRC (07-03-2007 17:16:39)