Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem czy juz o tym bylo, ale w czwartym odcinku dzieje sie ciekawa rzecz z dowodem osobistym Mariana Koniuszki.
Otoz kiedy Kasia idzie w przebraniu na egzamin prawa jazdy idzie tam z papierami Manka. Jak wraca i zdaje relacje z przebiegu egzaminu twierdzi, ze zwiala stamtad zostawiajac na miejscu dowod osobisty Mariana. Tymczasem pare scen pozniej Kasia nadal jest w posiadaniu owego dowodu.
W zwiazku z tym pojawia sie pytanie. Czy jest to zwykly blad w scenariuszu, czy tez po prostu Kaska jeszcze przed slynnym egzaminem wpadla na pomysl z kradzieza dowodu Mariana i to co opowiada Koniuszkom po egzaminie jest zwykla sciema?
Kaśka zabrała dowód z pokoju egzaminacyjnego, ale wcisnęła Koniuszkom bajeczkę o tej aferze by mieć dokument do pracy jako mężczyzna. Żaden błąd tylko spryt :)
Inspektor Belon :
czy tez po prostu Kaska jeszcze przed slynnym egzaminem wpadla na pomysl z kradzieza dowodu Mariana i to co opowiada Koniuszkom po egzaminie jest zwykla sciema?
O rany, no to chyba oczywiste! :D Przecież dzięki temu incydentowi do końca filmu mamy Kasię jako Mariana Koniuszkę. Jeden z najważniejszych momentów całego serialu.
A co do dowodu to dodam jeszcze ze inne jest imie ojca Mariana w dowodzie a inne na tabliczce gabinetu (pierwsza litera) kiedy sekretarka pisze wypowiedzenie Kasi :-)
Drewno, Ameryki nie odkryłeś, bo jest o tym dokładny wywód i na stronce, i na forum. ;) W skrócie dodam tylko, że owa inna litera na drzwiach (S.) odnosi się do imienia Stanisław, które pada również w 7 odcinku.
mi sie wydaje ze nowy chce zablysnac wiedza niby to powalajac nas ja i udajac, ze daje cos nowego, mimo ze wie ze to juz jest na stronce
WRC :
mi sie wydaje ze nowy chce zablysnac wiedza niby to powalajac nas ja i udajac, ze daje cos nowego, mimo ze wie ze to juz jest na stronce
Bardzo bym prosił trochę ładniej wyrażać się o innych użytkownikach forum - "nowy" ma pseudonim.