Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Nie pamiętam dokładnie ale jest to chyba w odc.14 gdzie Kasia stwierdza że jacek należy do WPT 7 lat a Ona bodajże 3 czy 4.
Pytanie? Jak zatem możliwe że akcja serialu rozgrywa się (podobno) w czasie rzeczywistym.
Drugie pytanie? Jak jeżdżąc kilka lat jednym pojazdem dzień i noc (bo przecież zmiennicy pracują na dwie zmiany, wobec czego samochód jeździ niemal non stop) można zrobic zaledwie 200 tysiecy (bo to pułap po którym taksówki WPT idą "pod młotek", a żółta 1313 była użytkowana przez cały serial, nie licząc pierwszego i ostatniego odcinka).
Szukam odpowiedzi na powyższe pyatnia i za cholewkę nie mogę znaleźć.
Na pierwsze pytanie odpowiedź jest bardzo prosta - Kasia mówi o spółdzielni, a nie o WPT. Swoją drogą wspomina o zupełnie innym stażu.
Co do przebiegu - zakładając, że akcja serialu trwa 1,5 roku, to dziennie robią ok. 300 km. Niestety, nie wiem jaki jest realny dzienny przebieg taksówek, ale mi się to wydaje dużo, a nie mało.
MaJor :
Co do przebiegu - zakładając, że akcja serialu trwa 1,5 roku, to dziennie robią ok. 300 km. Niestety, nie wiem jaki jest realny dzienny przebieg taksówek, ale mi się to wydaje dużo, a nie mało.
Mój Dziadek był taksówkarzem w PRLu w średnim mieście. Dziennie robił gdzieś 100 km, więc to możliwe że w tak dużym mieście jak Warszawa mogło być tych km ok. 300.