Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Znasz go tylko TVNowskich seriali i "Oficera", czy z czegoś jeszcze?
Ja nie znam go nawet z tego bo nie oglądam tych seriali. Widziałem za to w całości Świadka Koronnego gdzie poległ po całości. No i Białą Sukienkę - kiedy jeszcze nie był znany i zmanierowany, tu na plus jak cały film.
Jordan :
Pleban :
Bez przesady, nie mieszajmy kształconego aktora z naturszczykami (Małaszyński i bliźniacy), a ich wszystkich ze starą szkołą, gdzie grało się ciałem, gestami i mimiką bardziej niż słowem.
:)Naturszczyk to nie jest określenie pejoratywne, naturszczyk to przykładowo Henryk Gołębiewski czy zmarły niedawno Grzesiu Borek - Bolec. Tak bym widział słowo naturszczyk, aktor niezawodowy niekoniecznie słaby :)
A Małaszyński ma jakiś dyplom, Mroczki nie ale poziom ten sam, mega tragiczny.
Przypominają mi oni szkołę podczas wakacji. Bez żadnej klasy.
A czemu nikt tu nie wspomina pierwszego filmu naszego mistrza z 1960 roku pod tytułem mąż swojej żony z liczną "Barejową" obsadą http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/122215 Znajdziemy tam Pawlika ,Czechowicza ,Gołasa ,Pokorę oraz przegenialną rolę Wandy Łuczyckiej , gosposi Państwa Karczów - Kowalskiej , która wyskakuje z tekstem do Pana Karcza "A gdyby mi pan kazał wyskoczyć z okna to myśli pan żebym wyskoczyła , Oczywiście..." - jakoś tak to leciało , dawno nie oglądałem , ale Polecam tym którzy jeszcze nie widzieli . Mogliby na KinoPolska puścić "Męża.." oraz "Żonę dla Australijczyka" , "Niespotykanie spokojnym człowiekiem" też nie pogardzę bo ostatnią emisję w TVP 2 przegapiłem
-"To ścierwo dla mojego syna"
"Ona na wieś chciała wracać gospodarzyć bo ona stąd "
"Córunia moja..."
:D .
Janusz Kłosiński i Ryszarda Hanin tam świetnie grają
Ostatnio edytowany przez TAXI 666 (25-04-2009 21:33:49)
Film "Mąż swojej żony" był filmem dyplomowym Barei.
Lubię ten film gdyż widać w nim jak po ulicy na której mieszkam jeździły kiedyś tramwaje.
Ostatnio edytowany przez YACEK (25-04-2009 21:44:04)
TAXI 666 :
A czemu nikt tu nie wspomina pierwszego filmu naszego mistrza z 1960 roku pod tytułem mąż swojej żony z liczną "Barejową" obsadą http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/122215 Znajdziemy tam Pawlika ,Czechowicza ,Gołasa ,Pokorę oraz przegenialną rolę Wandy Łuczyckiej , gosposi Państwa Karczów - Kowalskiej , która wyskakuje z tekstem do Pana Karcza "A gdyby mi pan kazał wyskoczyć z okna to myśli pan żebym wyskoczyła , Oczywiście..." - jakoś tak to leciało , dawno nie oglądałem , ale Polecam tym którzy jeszcze nie widzieli . Mogliby na KinoPolska puścić "Męża.." oraz "Żonę dla Australijczyka" , "Niespotykanie spokojnym człowiekiem" też nie pogardzę bo ostatnią emisję w TVP 2 przegapiłem
-"To ścierwo dla mojego syna"
"Ona na wieś chciała wracać gospodarzyć bo ona stąd "
"Córunia moja..."
:D .
Janusz Kłosiński i Ryszarda Hanin tam świetnie grają
Ryszarda Hanin znakomicie zagrała też w serialu "Polskie drogi". Aktorka z klasą.
Niebawem zostanie rozebrany sklep w którym kręcono scenę "Pan tu nie stał" z "Co mi zrobisz..."
a gdzie to dokładnie jest ??? jestem ciekawy jak to teraz wygląda, wstaw jakąś fotkę jak masz
Warszawa ul. Solec 63 B Dziś tam byłem i na ścianie widziałem artykuł z gazety o tym że sklep będzie rozebrany.
Zdjęcie z zeszłego roku.
Kliknij aby powiększyć!
To z prawej to kadr z programu "Filmowa Warszawa" emitowanego w TVN Warszawa
Ostatnio edytowany przez YACEK (02-10-2009 21:52:51)
Dzięki super fotka. Gdyby nie ta reklama to można by pomyśleć ...że czas się zatrzymał...
Musze koniecznie odwiedzić.
Zapraszamy do Warszawy!
W sąsiedztwie jest też znajoma poczta i miejsce w którym urwał się dach w fiacie.
Aż się łezka w oku kręci...
Co ma powstać w tym miejscu?
Apartamenty z przestrzenią handlową na parterze. Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt że, jest tam bardzo mało miejsca.
tuz obok tego sklepu tzn. blizej ludnej jest blok z "labiryntu", teraz odmalowany w tamtym czasie czarny
Ostatnio edytowany przez WRC (20-06-2010 22:25:39)
hahaha ooo tego nie wiedzialem, ale gratuluje rozeznania, bo wlasciwie tam malo widac w misiu co jest na zewnatrz
Widać charakterystyczny dach zabytkowego budynku za sklepem.
Z tego budynku rozciąga się piękny widok... Szkoda, że ja mam lęk przestrzeni :-)
He he...
YACEK :
Niebawem zostanie rozebrany sklep w którym kręcono scenę "Pan tu nie stał" z "Co mi zrobisz..."
Scenka extra ,a po sklepie już tylko jej wspomnienie,szkoda...
http://www.youtube.com/watch?v=8QclidnjPjM
,,Nie ma róży bez ognia "
Janek nic nie załatwiaj, w porządku, bagażówka przyjeżdża jutro o 10:00
Janek: Skąd wiedziałeś?
Dąbczak: No Jasiu w moim zawodzie!
Janek: A co to za zawód?
Dąbczak: No to jest ten, jakby ci to powiedzieć.To jest nowy zawód, wiesz on nie ma nazwy.
Właśnie jaki to zawód?Może dziś ma już nazwę?
SERWUS
Ostatnio edytowany przez szmaciuch (06-05-2015 17:05:03)
Ale ja mam coś lepszego.Jerzy wyłudza paczki z wyprawkami dla niemowląt, rozumiesz, nie wpadliśmy na najprostszy pomysł, to jest ewidentny hochsztapler, którego bez kłopotu wpakujemy do więzienia, jakąś aferę teraz szykuje w Mławie, wyśledzimy go i wiesz.