Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Mieczyław Hryniewicz jakom jacek zytkiewicz
Ewa Błaszczyk jako kasia piórecka
daniel kozkiewicz jako romek piórecki
oraz irena kwiatkowska jako pani piórecka i jeży turek jako pan piórecki
takie są moje propozycje co do aktorów drugo planowych hehe....................
nie ma reżysera - nie ma serialu "i wszystko w tym temacie"
rozumiemy się? ;)
as333.... Krashan lepiej po polsku pisał :/
"jeży"... ło dżizys... po prostu nie mam wiecej pytan
Ostatnio edytowany przez WRC (23-01-2008 22:33:57)
Jeżeli to mają być role drugoplanowe, to jakie planujesz główne? :)
as33333 :
Mieczyław Hryniewicz jakom jacek zytkiewicz
Ewa Błaszczyk jako kasia piórecka
daniel kozkiewicz jako romek piórecki
oraz irena kwiatkowska jako pani piórecka i jeży turek jako pan piórecki
takie są moje propozycje co do aktorów drugo planowych hehe....................
a moje som takie:
Bogósław Linda jako Stachu
Borzena Dykiel jako Zocha
Edward Lubaszenko jako Mastależ
Wiesław Gołas jako Staś Lesiak
ja tam wole stary skład aktorów,mogła by być kontynuacja serialu nie obraziłbym sie :)
A ja już bym nie chciał kontynuacji , zobaczcie co sie stało z dylematu5 , nic się niczego nie trzymało :( Balcerek z praskiego cwaniaka żiutka stał się grzecznym ułożonym panem (nie mówił już swoją charakterystyczną chrypą nawet!) OT taki Lucjan z M jak miłość . Docent nie był z Lewicką ani Mantz z Ewą .....(no i odeszły dwie znakomitości tworzące obraz tego filmu czyli Roman Wilchelmi i Bronisław Pawlik) i można by tak wymieniać a poza tym ta przeprowadzka na nową ulice dajcie spokój . Jakby dziś wyglądali Zmiennicy? Tak jak Dylematu czyli kicha Bareja był mistrzem i nikt jego sukcesu nie powtórzy (Ryś już nie jest misiem więc co to za kontynuacja? ) Jedyna kontynuacja filmu Barei jaka się udała to "Rozmowy Kontrolowane" reżyserowane zresztą przez równie znakomitego Sylwestra Chęcińskiego - twórcy trylogii "Sami Swoi" . Ktoś tu pisał że Kasia i Jacek jeżdzili by octavią a ja bym obstawiał że Mercedesem w210 ;)
Ostatnio edytowany przez TAXI 666 (26-01-2008 22:51:36)
Ani "Rozmowy kontrolowane", ani "Ryś" nie są (ani nigdy w założeniu nie były) kontynuacją "Misia". Są tylko do niego nawiązaniem i występuje w nich ten sam główny bohater. To aż i tylko tyle.
scorpio44 :
Ani "Rozmowy kontrolowane", ani "Ryś" nie są (ani nigdy w założeniu nie były) kontynuacją "Misia". Są tylko do niego nawiązaniem i występuje w nich ten sam główny bohater. To aż i tylko tyle.
Ale w "Rozmowach" było to mocne nawiązanie do "Misia" (w pewnym sensie Ryś też) Ale Dylematu się wogóle kupy nie trzymało
Rozmowy kontrolowane to świetna kontynuacja - równie dobrze mógłby to nakręcić sam Bareja.
A Ryś, Ptyś czy inne Dylematy to jakiś profan butan.
Jordan :
Rozmowy kontrolowane to świetna kontynuacja - równie dobrze mógłby to nakręcić sam Bareja.
A Ryś, Ptyś czy inne Dylematy to jakiś profan butan.
Zgadzam się
TAXI 666 :
Jordan :
A Ryś, Ptyś czy inne Dylematy to jakiś profan butan.Zgadzam się
Popieram przedmówców. Chociaż RYSia jeszcze się dało obejrzeć, ale Dylematu 5??? Ja po jednym odcinku się na to zdenerwowałem i przestałem oglądać głupotę.
Ostatnio edytowany przez Pavloos_1313 (27-01-2008 20:04:57)
Ja miałem kiedyś pomysł na kontynuację Zmienników. Kasia byłaby wojującą feministką, Jacek (mąż w/w, oczywiście) — pantoflarzem i wogóle, mieszkaliby w tym segmencie za 2 miliony na Ochocie (mógłby dojść motyw budowy nowego mieszkania i perypetii związanych z tym), Jacek ma firmę transportowo-spedycyjno-taksówkarską, z ważnych postaci można także taksiarza w firmie Jacka (myślę, że nadawałby się Piotr Cyrwus — nie że Rysio, ale ogólnie nadawałby się), i jego „obrotnego” kolegi — Romka Pióreckiego (chociaż nadawałby się także Kuśmider, nie wiem, co mógłby robić), który namawia go na udział w przerzucaniu narkotyków ciężarówką nieświadomego kierowcy z firmy Jacka (nie wiem, kto to mógłby być, ale chyba ktoś nowy, chociaż Wiesio Ceglarek w sumie byłby OK). Do sprawy włączyłaby się też ekipa przemytnicza Krashana (który ze studenty architekty stał się ważnym tajskim biznesmenem, tym od budowania wieżowców itp., robiący w Warszawie interesy, także narkotykowe) i inne nieprzewidziane trudności. Oczywiście dużo wątków pobocznych, jak w oryginale. Mogłyby się także pojawić jakieś wątki związane ze śmiercią Lesiaka (który uciekł na Zachód, umarł i np. zapisał „zmiennikom” jakiś spadek), a Ceglarek jeden z ojców Wiesia — koniecznie powinien być jakimś politykiem, najlepiej Samoobrony — choć ze względu na polityczną śmierć tejże partii nadawałby się także PiS.
Co o tym myślicie?
Jak dla mnie bardzo dobre! Gratuluję trafionego pomysłu! Jakby ktoś mądry się tym zajął to pewnie nie wyszedłby taki gniot jak Dylematu 5. Dobry film byłby z tego.
Ludzie, czego Wy chcecie od tego "Rysia"... Może go po prostu nie rozumiecie?
Nie mam do niego zarzutu konkretnie. Dobrze jest na nasze czasy przekonwertowany. W końcu to Tym robił.
No wreszcie się znalazł ktoś poza mną, kto nie wiesza psów na "Rysiu". :) Zaznaczam, że mówię tu tylko o forowiczach - bo co do moich znajomych, to zdecydowanej większości bardzo się on podobał.
scorpio44 :
Ludzie, czego Wy chcecie od tego "Rysia"... Może go po prostu nie rozumiecie?
Ja od począdku jak się "Ryś" pojawił to mówiłem, że to dobra komedia. Jeżeli oglądając "Rysia" będziesz cały czas przyrównywał go do "Misia" to się rozczarujesz. Ale jeżeli poprostu na chwile 'zapomnisz' o "Misiu" to pomyślisz. No, kurcze... Jak na dzisiejsze czasy to komedia dobra...
Otóż to, oglądając filmy nie wyprodukowane przez Bareję, nie należy myśleć o nich jak o filmach Barei. Nie ta skala, po prostu.
Tyczy się także Seksmisji, Hydrozagadki itd.
Ależ oczywiście, że of course. :D Ja od początku podkreślałem, że podstawowy problem ludzi rozczarowanych "Rysiem" jest taki, że spodziewali się "Misia 2", i oglądali go przez pryzmat Barei.