Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Udało mi się namierzyć przejście graniczne skąd reżyser Barewicz odbiera merca. Otóż to miejsce to nic innego jak budynek przy stacji benzynowej na Komarowa (wtedy)- w miarę dobrze go widać na ujęciu w odc. 3 gdy Kasia wjeżdża żukiem na stację chwilę po omówieniu sprawy adopcji syna Ceglarka przez Kuśmidra- charakterystyczne są okna, kolumny i sam kształt budynku który nie stoi w lini prostej tylko jakby tworzy coś na kształt łuku. Na tle tego samego budynku możemy zobaczyć w odc. 12 owego osławionego merca i tablicę z napisem: Witamy w Polsce.
No właśnie wiedziałem że w którymś odcinku widać ten budynek.
chodzi ci o scenke z odcinka 3 jak kaska gada z koniuszka o grzybobraniu i przelewa benzyne do poloneza ??? jezlei to to miejsce tzn, ze chyba ktos mylil sie robiac tu fotki tej "granicy" a co do tej stacji to nie jest to ta stacja orlenu jak rozumiem ???
Akurat o grzybobraniu gadają i benzynę przelewają u Koniuszki pod domem. ;)
WRC :
chodzi ci o scenke z odcinka 3 jak kaska gada z koniuszka o grzybobraniu i przelewa benzyne do poloneza ??? jezlei to to miejsce tzn, ze chyba ktos mylil sie robiac tu fotki tej "granicy" a co do tej stacji to nie jest to ta stacja orlenu jak rozumiem ???
chodzi mi o ujęcie gdy Kasia wjeżdża żukiem na stację chwile po omówieniu sprawy adopcji syna Ceglarka przez Kuśmidra
to nie wiem ktora to scenka, bo jej nigdy na stacji nie widzialem
scorpio44 :
Akurat o grzybobraniu gadają i benzynę przelewają u Koniuszki pod domem. ;)
pod chalpa ??? nie widac, azeby to byla ich chalpa
Proszę bardzo.
Jeśli nie skasowałem to mam gdzieś na VHS ie fragment wywiadu z panem Hryniewiczem jak opowiada o tym "przejściu granicznym" na Mokotowie.
Ostatnio edytowany przez YACEK (17-06-2008 10:59:56)
dzieki
ale trza jednak przyznac, ze barei udalo sie oszukac widzow przez tyle lat, bo dopiero teraz to wyszlo gdzie to bylo i ze w 2 scenkach widac to miejsce pewnie bareja tez uwazal ze tego nikt nie zauwazy
mam pytanko czy wie ktos co tam sie miesci obecnie i czy mozna liczyc na fotki tego miejsca ???
Ostatnio edytowany przez WRC (17-06-2008 11:10:12)
Wszystko żeby obniżyć koszty produkcji.
W "Kryminalnych" też był podobny motyw z przejściem granicznym. Wykorzystali bramę wjazdową do oczyszczalni ścieków na Siekierkach w Warszawie.
ten odcinek z zawada jak jechal do wloch zlapac brata "pawelka" ???
Juz wyslalem jakis czas temu Majorowi fotki z tymi miejscami o ktorych piszesz... beda w nastepnej aktualizacji.
http://imageupload.com/out.php/i129498_ … NSTWA2.jpg
Dzis jest tam drukarnia i zabudowano to miejsce gdzie byla rampa podjazdowa.
Ostatnio edytowany przez Kier.Prod.T.Garwanko (17-06-2008 13:41:36)
dzieki za fote, miejsce nie do poznania pewnie przez ta zabudowe
Faktycznie to ten sam budynek. Kto by pomyślał! Masz dobre oko! :)
Bravo !!! Kolejna tajemnica rozwiązana :)
Nieźle to ziemia wykombinowałaś :)
Kombinacji zadnej nie bylo. Hryniewicz powiedzial przeciez, ze budynek Granicy Panstwa byl obok stacji paliwowej na ulicy Komarowa- dzis Domaniewska jakies 500 m od telewizji. Foto jest z kwietnia.
Uprzedzam pytania i zarzuty - nie mam zgody jeszcze!!! Nie jest to moja wina!!! Kiedy ostatnio rozmawialem z M.H. byl za Warszawa.
Ale na pocieszenie moge dodac, ze pojawi sie niedlugo mega bonus!!! Zwiazany ze Zmiennikami i to baaaaaardzo :D
No to czekamy na tego MEGABONUSA :)
Ostatnio edytowany przez YACEK (17-06-2008 22:46:48)
Pleban :
Nieźle to ziemia wykombinowałaś :)
Dziękuje wszystkim :) Wiedziałam że to któryś z budynków w pobliżu tylko nie wiedziałam do końca który- no i w końcu mnie olśniło :)
Kier.Prod.T.Garwanko :
Kombinacji zadnej nie bylo.
Bardzo proszę sie za mnie nie wypowiadać!!!
Kier.Prod.T.Garwanko :
Hryniewicz powiedzial przeciez, ze budynek Granicy Panstwa byl obok stacji paliwowej na ulicy Komarowa- dzis Domaniewska jakies 500 m od telewizji.
To nie jest pustynia na której stoi jeden budynek, w okolicy stacji jest ich kilkanaście
Ciekawe czy byś na to wpadł gdyby Ci pan Miecio nie powiedział, bo ja rozwiązałam tę tajemnicę bez jego wskazówek :P
Ostatnio edytowany przez ziemiadokwiatów (18-06-2008 05:50:19)
Kier.Prod.T.Garwanko :
Hryniewicz powiedzial przeciez, ze budynek Granicy Panstwa byl obok stacji paliwowej na ulicy Komarowa- dzis Domaniewska
Jaka Domaniewska???- ta ulica to się dziś Wołoska nazywa
Fakt - Woloska. Nikt sie za ciebie nie wypowiada hehe!
Teraz zagadka zwiazana ze Zmiennikami: ( dla spostrzegawczych )
W jaki sposob cos co jest widoczne pod podanym linkiem wiaze sie z serialem???
http://img293.imageshack.us/img293/9194/dsc00060fy9.jpg
Kier.Prod.T.Garwanko :
W jaki sposob cos co jest widoczne pod podanym linkiem wiaze sie z serialem???
http://img293.imageshack.us/img293/9194/dsc00060fy9.jpg
Toz to taxi numer 13 ojca Stasia!
A do tego, zeby bylo smieszniej, jest to alternatywne ujecie tego samego pojazdu (na fotce pojawiajacej sie w serialu "Pan w goglach" patrzy sie w strone aparatu fotograficznego).
Kierowniku, skad macie taki rodzynek i czy znacie jakies ciekawostki na temat powstania tych zdjec? :P
Ostatnio edytowany przez Inspektor Belon (18-06-2008 10:09:07)
Co do Spółdzielni Borów Tucholskich nie mam 100%towej pewności ale jak będę miała sprzęt to w weekend się tam wybiorę i porobię foty
Pokazywałam to miejsce mojemu kumplowi-zmiennikomaniokowi i był pod wrażeniem tego odkrycia