Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Witam. Znalazłem w Onecie coś ,co wiem ,że wielu z nas zainteresuje :
http://moto.onet.pl/1502926,4828,1,artykul.html
Ostatnio edytowany przez WPT 1313 (21-08-2008 16:59:46)
wlasnie mialem o tym napisac... polecam fotke:
nie ma jej w serialu (fotki ze zbioru zony barei czyli, ze byly jakies fotki z planu) widac na niej, ze pod samochodem lezy ktos inny - moze kaskader
ponadto ktos na forum podal ta lokalizacje !!! ul. bokserska, czy moglby ktos to sprawdzic ???
po porownaniu wygladu budynkow na google earth mysle, ze to moze byc przy skrzyzowaniu z "bartlomieja" (bo za skrzyzowaniem boksesrkiej z bartlomieja kawalek dalej jest slepa ulica tak wlasnie jak bylo to widac w serialu), ale to dla warszawiakow juz nalezy sprawdzenie tego
Ostatnio edytowany przez WRC (21-08-2008 19:37:00)
No po prostu rewelacja!
Mam nadzieję ze jest więcej fotek z planu.
na tym zdjeciu widac ze fiat nie jest zgnieciony w wyniku upadku myszy,a na skutek jej wkomponowania...auto miało wcześniej wypadek i tak sie zniekształciło...sprytne
Super artykuł, szkoda tylko że ogranicza się do niektórych produkcji Barei. Widocznie autor nie zdążył obejrzeć innych. W "Dotknięciu nocy", czy niezapomnianym "Kapitanie Sowie" też jest kilka ciekawych obiektów motoryzacyjnych :)
A sam 'bandzior' na zdjęciu jest zapewne pocięty i poskładany z kawałków. Raczej - jeśli ma się ograniczony czas i budżet - nie można ryzykować wpisania myszy w samochód przypadkowo, tylko lepiej opierać się na "wykładniku prawdy" :)
Ostatnio edytowany przez Pleban (21-08-2008 21:57:48)
Ciekawy artykuł, ale na stronie jest chyba, że Bareja rozbił Mercedesa jadąc do Grecji, a nie Węgier. I czemu wracali maluchem z Węgier przez Austrię?
wnuq601 :
na tym zdjeciu widac ze fiat nie jest zgnieciony w wyniku upadku myszy,a na skutek jej wkomponowania...auto miało wcześniej wypadek i tak sie zniekształciło...sprytne
zgadza sie !!! teraz to zobaczylem jak napisales... ale w filmie udalo im sie, bo tego nie widac
co do lokalizacji tego miejsca to czy ktos sprawdzi to miejsce i zrobi fotki ???
fromthesecondside :
Ciekawy artykuł, ale na stronie jest chyba, że Bareja rozbił Mercedesa jadąc do Grecji, a nie Węgier. I czemu wracali maluchem z Węgier przez Austrię?
W książce również stoi, że do Grecji.
wnuq601 kurca bomba ,zaimałeś mi mojego fiata z awatarka.Nie gniewam się ale mogą nas mylić .
Edytuje posta by za dużo spamu nie robić ,możesz go sobie zatrzymać ja sobie przerobie na wersje czerwoną lub niebieską.
Ostatnio edytowany przez Barewicz (23-08-2008 10:47:33)
gniewasz się? jeśli tak to zmienie
Swoją drogą "szczęście w nieszczęściu", że mysza spadła na ulicę, a nie na domy :)
YACEK :
http://images28.fotosik.pl/268/88eaad71365f5c82.jpg
Skrzyżowanie Bokserskiej i Bartłomieja.
dokladnie tak jak myslalem, wlasnie to miejsce mi tylko pasowalo patrzac po ukladzie budynkow, poza tym widac tu tez, ze tam gdzie skakali jest juz zabudowane
dzieki serdeczne koledze
ale mielismy szczescie, ze znalazl sie ktos kto wie, gdzie to miejsce jest
Ostatnio edytowany przez WRC (23-08-2008 10:31:23)
WRC :
wnuq601 :
..auto miało wcześniej wypadek i tak sie zniekształciło...sprytne
zgadza sie !!! teraz to zobaczylem jak napisales... ale w filmie udalo im sie, bo tego nie widac
To jest oczywista oczywistość że fiat był ,musiałbyć powypadkowy. Chyba nie sądziliście że poświecą dobrego Fiata ot tak by na niego mysz spadła .
Aha na tym zdjęciu widać także że zamiast maski nałożony jest kawał blachy no i silnika nie ma .:P
Ostatnio edytowany przez Barewicz (23-08-2008 11:07:30)
Barewicz :
WRC :
wnuq601 :
..auto miało wcześniej wypadek i tak sie zniekształciło...sprytne
To jest oczywista oczywistość że fiat był ,musiałbyć powypadkowy. Chyba nie sądziliście że poświecą dobrego Fiata ot tak by na niego mysz spadła .
Aha na tym zdjęciu widać także że zamiast maski nałożony jest kawał blachy no i silnika nie ma .:P
wlasciwie to nie wiadomo, bo mnie juz nie zdziwi nic, skoro w "co mi zrobisz..." zniszczono fiacika (robiac z niego cabrio) ktory byl luksysowy w tamtym czasie no to moze i tu nie byloby problemem rozwalic calego tymbardziej, ze to byly juz lata 80. a samochod mogl byc stary
w tej scence to zajebisty byl ten koles z glosem laskowika, ktory mial extra text: "ale teraz tandete produkuja", on chyba myslal, ze chodzi o prawdziwa mysze
poza tym koles na onecie napisal, widzial jak to krecili bo byl w szkole tzn. musialo to byc na wiosne na pewno nie podczas wakacji
Ostatnio edytowany przez WRC (23-08-2008 16:40:18)
Podobny kadr co na zdjęciu z planu. ul.Bokserska 7
Ulica którą odjechała karetka z Lesiakiem. Po prawej stronie było złomowisko na którym prostowali szyny.
Z tego miejsca Piórecki widział fiata z myszą.
Budynek który stoi na miejscu złomowiska.
Życzę miłego oglądania.
PS. Mam tez nagrany film oto link http://pl.youtube.com/watch?v=qazvZtsRpe0
Co prawda krótki ale daje możliwość zorientować się w rozplanowaniu miejsca.
Ostatnio edytowany przez YACEK (25-08-2008 13:44:28)
ale teraz tandete produkują...
yacek !!! dzieki serdeczne za te foty !!! jestes super !!! jeszcze raz dzieki !!! od dawna na nie czekalem jak i na lokalizacje - mam pytanie wiedziales moze, ze to tam moze byc czy dopiero pomoglo forum onetu ???
lo zmienilo sie, az ciezko poznac, po lewej teraz sa drzewa po prawej zamiast plotu jakis budynek... nie moge doczekac sie filmiku i mam pytanie co znajduje sie w budynku na miejscu gdzie skakali na szynie ???
i co znajduje sie w "wydziale zatrudnienia", do ktorego wchodzil lukasik ??? jest tam jakis napis
a poza tym to mozna tez bylo sie domyslec, bo po raz kolejny sie potwirdza, ze bareja nie chcial daleko jechac by znalezc dobre miesjce, wiec znowu mokotow i rejony bliskie siebie (wpt, mieszkanie kaski, stacja cpn itp.)
teraz juz admin ma powod do aktualizacji - oby byla
Ostatnio edytowany przez WRC (23-08-2008 19:56:52)
Świetne fotki YACEK! Czy możemy je wykorzystać na stronie?
MaJor :
Świetne fotki YACEK! Czy możemy je wykorzystać na stronie?
to chyba oczywiste, po to je robi a wszystkim nam zalezy na dobru stronki
Pewnie że można zamieścić na stronie!!!
Dowiedziałem się o tym miejscu parę miesięcy temu od kolegi ale dopiero teraz jak pojawił się ten temat zmobilizowałem się do pojechania tam.
W pawilonie (wydziale zatrudnienia) obecnie mieści sie firma budowlana: wykończenia mieszkań, instalacje sanitarne itp.
Natomiast w budynku na miejscu złomowiska jest firma teleinformatyczna.
Bliskość od tego miejsca do TVP jest oszałamiająca, dojechaliśmy samochodem na Woronicza w 4 min.
Ostatnio edytowany przez YACEK (23-08-2008 21:46:47)
dzieki za info, podobno na tej ulicy byla tez spoldzielnia "bory tucholskie" - pisala mi kiedys "ziemiadokwiatow" i miala to tu napisac i nie zrobila widac ja musze
Co do Fiata z Mysza - zagral on takze w scenie "Co za ludzie nieuzyte - rozbije sie a nie zatrzyma sie..."
WRC :
dzieki za info, podobno na tej ulicy byla tez spoldzielnia "bory tucholskie" - pisala mi kiedys "ziemiadokwiatow" i miala to tu napisac i nie zrobila widac ja musze
Jest to bardzo możliwe.
W scenie jak Kasia wjeżdża żukiem na teren spółdzielni w tle widać silosy cementowe.
Takie silosy stoją na terenie firmy robiącej prefabrykaty budowlane przy ul. Kłobuckiej a to rzut beretem od Bokserskiej.
Wyleciało mi to zupełnie z głowy.
Ostatnio edytowany przez YACEK (25-08-2008 13:44:11)