Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Od X lat, oglądając różne polskie produkcje, usiłuję zajarzyć jakie są zasady tej gry. Chodzi oczywiście o grę w scenie "uprasza się o nieprzeszkadzanie, widzisz pan, że młodzież się kształci. No, słucham odpowiedzi" oraz "Nie mogę Jacku wyjechać na miasto, gdyż aktualnie w moim wozie brakuje paska klinowego, który jest niezbędny". Wybiera się liczby z nr seryjnego banknotu, ale ile, jakie, po co... ktoś wie??
Nie starczyło Ci objaśnienie Jasia w hotelu, który "o wiele szczęscia nie posidał" ale wybrał "pierwww..szą i ostatt..nią" liczbę.
A tak poważnie też mnie to czasem zastanawia. O jaki grzyb chodzi z tymi banknotami i wybieraniem liczb? Nie ma wątpliwości że chodzi o jakiś drobny hazardzik, ale jego zasady pozoastają mocno enigmantyczne.
A tak przy okazji to ten Jasiu dziś jest dziennikarzem TVP info.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Sobala
przyznam sie, ze mnie tez ciekawi ta gra i to o co w niej chodzi
Pleban :
Wybiera się liczby z nr seryjnego banknotu, ale ile, jakie, po co... ktoś wie??
Jeśli trafisz cyfrę lub cyfry z numeru seryjnego ten banknot jest twój.
Tam chodzi chyba o to że jesli te dwie wybrane liczby po dodaniu utworzą liczbę parzystą czy coś to wtedy wygrywa się banknot , gdzieś takie objaśnienie słyszałem bo zdaje się ojca chyba pytałem jak oglądaliśmy Zmienników kiedyś w TV ale pewny nie jestem .
Czyli pomyślisz sobie 2 cyfry z numeru seryjnego jakiegoś banknotu, który trzymasz w ręce i jak współgracz zgadnie te cyfry to banknot jest jego? Musze w to z kumplami zagrać :D
YACEK :
A tak przy okazji to ten Jasiu dziś jest dziennikarzem TVP info.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Sobala
Trzeba koniecznie dopisać do obsady na stronce! Bo nie ma.
Pavloos_1313 :
Czyli pomyślisz sobie 2 cyfry z numeru seryjnego jakiegoś banknotu, który trzymasz w ręce i jak współgracz zgadnie te cyfry to banknot jest jego? Musze w to z kumplami zagrać :D
Ty te cyfry znasz bo są na banknocie który trzymasz, kolega zgaduje jeśli trafi to wygrywa. Co ma trafić i ile cyfr to już ustalacie przed grą.
Ale prawdziwe pieniądze zaczynają się przy zasadzie "wielokrotności". Podajesz cyferkę i ile razy ona występuje w numerze seryjnym tyle mnożysz wartość banknotu. Np. 100 zł i numer seryjny YP 5457442. Zgadujesz "4" która jest 3 razy więc wygrywasz 3x100 zł = 300 zł.
Taxi666 - też tak można grać.
Wygląda ciekawie... ale w zasadzie w pracy - grać nie wolno :)