Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Witam (to moj pierwszy post tutaj :))
Widzialem, ze malo danych jest o safari do Krakowa. Rzeczywiscie poczatek podrozy to al. Krakowska w kierunku Janek.
Potem, przed wjazdem na obszar razenia ;) cementowni, tam gdzie droga jest zamknieta i Jacek musi skrecac w prawo, to z kolei droga z Piaseczna na Gore Kalwarie, a Jacek skreca na Zalesie Górne. Potem, przejazd kolejowy, na korym Rawicz kupuje papierosy, to rowniez wyjazd z Piaseczna (Stara Iwiczna), w kierunku na Magdalenke. Z tym, ze tam nie ma i nigdy nie bylo kiosku :). Kiosk musial byc nagrywany gdzie indziej. Poniewaz jestem z okolic Piaseczna kojarze tez miejsce gdzie wysiadaja z samochodu by przeczyscic woz. Niestety mam kilka skojarzen, jak temperatura lekko wejdzie w okolice zera to wsiade na rower i odnajde, bo chyba wiem gdzie to jest.
Zreszta Piaseczno pojawia sie jeszcze w kilku odcinkach. M. in. w odcinku Obywatel Monte Christo stacja benzynowa, na ktorej tankuja Mercedesa i Jacek sprzedaje zegarek Barewicza to rowniez stacja benzynowa w Piasecznie (obecnie Orlen) rowniez na trasie wylotowej z Piaseczna przez Stara Iwiczna na Magdalenke.
W odcinku z przebranym Kusmidrem Zenonem Jacek goni go przez centrum Piaseczna obok dawnego prezydium (przed prezydium byl czolg) potem ulica Kociuszki (obecnie) przed najlepszym w okolicy w owych czasach sklepem z zabawkami (Czerwony Kapturek), i wpadaja na milicjanta z boku tego prezydium (obecnie Urzad MiG Piaseczno) na ulicy Sierakowskiego (obecnie). Kierunek pogoni nie jest rzeczywisty :). Najpierw powinien byc sklep z zabawkami, potem czolg (zgodnie z kierunkiem ucieczki).
Wtedy kiedy nagrywano te sceny w szkole bylo glosno, ze jakis film kreca na miescie :).
Niestety chwilowo nie dysponuje aparatem fot., ale mam 1.5 mpixla w komorce wiec przy okazji strzele kilka fotek.
Pozdrawiam
czyli wychodzi na to że duużo scen było kręconych w Piasecznie.
no bo z drugiej strony to bezsensowne jest jeździć po całej Polsce i kręcić pojedyncze sceny
Widzę że obywatel Adamiec znów się podszywa! i to pod kogo?? Pod samego Pierwszego Sekretarza! Skandal!! Niemniej jednak w imieniu kolektywu chciałem serdecznie powitać Towarzysza Łukasika w naszym zakładzie i pogratulować znakomitej pamięci.
Witam! Kilkukrotnie jechalem droga, o ktorej pisze kolega Łukasik i mialem takie wrazenie, ze wyglada ona znajomo :-)
Ciekawe informacje. W końcu personalny wie wszystko.
Ostatnio edytowany przez YACEK (24-01-2010 13:32:33)
No fakt... Może być leniem i moczymordą, ale jedyne co musi, to wiedzieć wszystko o wszystkich.... Co tam u Walendziaka, kolego Łukasik?
Kier.Prod.T.Garwanko :
Co tam u Walendziaka, kolego Łukasik?
Udawal, ze ma meldunek w Warszawie. Przez jakis czas mu sie udawalo, ale po roku polapalem sie i cwaniaczka z roboty won :)
A co jest na Wiertniczej ?
YACEK :
A co jest na Wiertniczej ?
Siatka ogrodzeniowa.
Łukasik :
tam nie ma i nigdy nie bylo kiosku :). Kiosk musial byc nagrywany gdzie indziej.
Można się tego domyślić, bo w żadnym ujęciu nie widać jednocześnie drogi z przejazdem kolejowym, gdzie stoi taksówka, i kiosku. Widać tylko, jak Rawicz odchodzi gdzieś w bok poza kadr, po czym w innym ujęciu znajduje się koło kiosku.
Łukasik :
Kier.Prod.T.Garwanko :
Co tam u Walendziaka, kolego Łukasik?
Udawal, ze ma meldunek w Warszawie. Przez jakis czas mu sie udawalo, ale po roku polapalem sie i cwaniaczka z roboty won :)
Ze tez ma pan ambicje...
Kier.Prod.T.Garwanko :
Ze tez ma pan ambicje...
Nie bedzie mi byle szoferzyna falszywek wstawial :D
Może troche ciszej, kierowca słucha...
r2r :
Może troche ciszej, kierowca słucha...
A co, niech wie!