Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Zyebanany to TY masz komputer...
Ostatnio edytowany przez YACEK (25-10-2010 23:47:05)
YACEK :
O rety, jaki fajny zwiastun. :) Szkoda, że tego wcześniej nie widziałem w TV. Głos M.Hryniewicza nie zmienił się w ogóle i nadal brzmi jak Jacek z serialu...
Inspektor Belon :
Tylko trochę dołujące są komentarze użytkowników (zapewne dosyć młodych sądząc po stylu wypowiedzi) strony CC, którzy psioczą na to, że stacja puszcza Zmienników a oni woleliby w tym miejscu widzieć jakiegoś kolejnego gniota zza Oceanu...
Widziałem, potwierdzam. Ludzie wyszydzają na stronie Comedy Central ze "Zmienników" i "Za chwilę dalszy ciąg programu" a przecież to kultowe serie.
YACEK :
ej super niewidzialem tego
no ale niema sie co dziwic moja polowka niedopuszcza mnie w duzym pokoju do telewizorni a tylko tam mam polskie kanaly wiec nic dziwnego ze polowe przegapiam, ale mam zmiennikow na dvd wiec jesli nawet w tv nieobejze bo moja siedzoi i oglada siatke to se w sypialni dvd wlacze i jestem w 7 niebie (eh zeby jeszcze tak kupic gdzies duzego fiata to by bylo super)
Wczoraj znowu poleciały odcinki ''Ceny umowne'' i ''Ostatni kurs'' na Comedy Central. Nie wiem, jak by nie można było puścić następnych. Zdecydowanie wole oglądać na TVP Polonia. Tam jest przynajmniej bez reklam i odcinki lecą po kolei (dzisiaj leciał ''Obywatel Monte Christo''). Za to w czwartek od 9:55 do 17:35 na CC - 7 pierwszych odcinków ''Zmienników''.
7 odcinków za jednym razem? Tego to jeszcze nie było! Ciekawe czy ktoś zdecyduje się na taki maraton. Bo ja choć bardzo lubię "Zmienników" i odcinki widziałem już po X razy to nie wiem czy wytrzymałbym tyle godzin przed telewizorem + jeszcze reklamy.
dali 7 bo to dzien wolny w koncu 11 listopada
Właśnie się skończył ostatni odcinek na TVP Polonia. Bardzo szybko to minęło. Jeszcze można zobaczyć ostatni w piątek o 6:00.
A w poniedziałek, 6 grudnia rusza kolejna emisja naszego kochanego serialu. Tym razem go będzie emitować kanał TVP Seriale. Pierwszy odcinek o godzinie 12:10. Powtórki będą w piątki o 18:50 i w niedziele o 15:50.
Ostatnio edytowany przez fan1233 (04-12-2010 20:24:15)
1 marca o godz. 14:30 na Comedy Central kolejny raz polecą od nowa "Zmiennicy", czyli będzie 1-szy odcinek.
W sobotę był 5 odcinek na TVP(info)Warszawa.
Właśnie na TVP2 leci 1 odcinek Zmienników
Ostatnio edytowany przez Ceglarek (24-03-2011 15:04:00)
Ceglarek :
Właśnie na TVP2 leci 1 odcinek Zmienników
Miło, ale wtedy to człowiek w pracy siedzi.
tera na comedy central leca zmiennicy wlasnie jacek przenosi kasie przez rzeke
Jednak przerywanie reklamami psuje ten serial.
ale mozna w przerwie po piwko skoczyc
Jordan :
Jednak przerywanie reklamami psuje ten serial.
przynajmniej reklamy nie trwaja 15-20 min jak na polsacie
No tam to przegięcie ale chodzi o to że ten serial jak i zresztą wszystkie seriale PRL nie jest robiony żeby były w nim reklamy. Można to zauważyć porównując z zagranicznymi serialami.
Na Comedy Central Family leci (kończy się prawie) właśnie 1 odcinek Zmienników (od 16:20)
2 odcinek jutro o 16:50
Ostatnio edytowany przez Ceglarek (05-09-2011 16:24:34)
Generalnie na Comedy Central często powtarzają odcinki. Teraz też lecą po godz.16. A 11 listopada był megamaraton i wszystkie odcinki puścili od rana do wieczora.
dziś o 20:05 pierwszy odcinek "Zmienników" na Tvp seriale
Witam.
Właśnie leci I odcinek na TVP1.
Emisja od poniedziałku do piątku o 13:45.
Pozdrawiam
Oglądałem i zaciekawiła mnie lista dialogowa dla niesłyszących. Opcja dostępna w naziemnej telewizji cyfrowej.
http://www.youtube.com/watch?v=aHyQGhKwqFk
Te teksty dodają absurdu :)
Ostatnio edytowany przez YACEK (16-05-2012 11:36:26)
Trochę mi się skojarzyło z tenorem z Syjamu i lektorem :D
Ciekawe czy ta fuszerka to dzieło samej TVP czy też jakiegoś podwykonawcy.
Mikesz :
Witam.
Właśnie leci I odcinek na TVP1.
Emisja od poniedziałku do piątku o 13:45.
Pozdrawiam
Czy tylko mi się tak wydaje, czy ta emisja ma poprawiony dźwięk? Mam wrażenie, że niektóre dialogi są po prostu lepiej słyszalne, nie trzeba też wiecznie ściszać / pogłaśniać.
Może wychwyciliście też takie niuanse?
Być może to tylko moja chwilowa inna percepcja, lepszy prąd w gniazdku, siła sugestii itp ;) Mam na dysku odc. 15 z emisji w Comedy Central to skonfrontuję sobie z ostatnim w tej edycji TVP1.
Pozdrowienia
Z odcinkami z CC nie masz co porównywać. Oni tam w CC mają to tak po zgrywane ze szkoda gadać. Podczas emisji TVP jest lepsza jakość niż na DVD bo na płytach poupychali po trzy odcinki i wszystko zabija kompresja.
Od niedzieli "Zmiennicy" w Kino Polska o 20:00. 1 i 2 odcinek.