Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Witam serdecznie na forum jako 500. użytkownik,
Po przeszukaniu wszystkich zakamarków tej fantastycznej strony o serialu postanowiłem dodać cegiełkę od siebie, bowiem nie znalazłem tej informacji nigdzie wcześniej:
Jest to dzisiejszy "Carserwis" przy ul. 1 Sierpnia 10, róg Żwirki i Wigury. Notabene zaraz naprzeciw Novotelu i ogródków działkowych skąd wybiegł Kuśmider.
Pozdrawiam,
remik44992
Ostatnio edytowany przez remik44992 (20-11-2010 11:21:36)
widze, ze z norca to wkleiles, tez to miejsce przegladalem na norcu, bo bylem pewny, ze to ten polmozbyt. chyba to samo miejsce jest w "co mi zrobisz..." gdzie krzakoski remontuje garbusa - w tle widac chyba novotela, bo podobny do tego ze "zmiennikow" stad mysle, ze to to
poza tym planowalem zrobic z norca fotki miejsc w serialu i uzyc google maps do tego aby pokazac, gdzie to na mapie jest
Ostatnio edytowany przez WRC (21-11-2010 11:14:00)
Tak to to samo miejsce co w "Co mi zrobisz..." Novotel jest po lewej stronie patrząc na zdjęcie remik44992.
Na czerwono zaznaczyłem szklarnie którą widać w filmie.
Ostatnio edytowany przez YACEK (20-11-2010 17:01:45)
Widać, że "na tyłach" Novotelu niewiele się zmieniło :) Niestety w W-wie bywam sporadycznie, ale ciekawi mnie jak wygląda obecnie fasada tamtej ściany hotelu od strony ogródków działkowych, czy przypomina tę z 1986 r. i czy rzeczywiście wyskok z okna mógłby wykonać nie-kaskader. Może jakieś resztki pszczelich uli się zachowały? Swoją drogą ta szklarnia i otoczenie wygląda na ciekawe miejsce na wieczorno-nocną letnią nasiadówę przy napojach wyskokowych, "Zmiennikach" puszczanych z laptopa i wspólnych rozmowach :)
remik44992
Ostatnio edytowany przez remik44992 (20-11-2010 20:03:05)
Widok z serialu to 1985r. Hotel kilka lat temu był przebudowywany i wygląda teraz zupełnie inaczej.
no co ty !!! to ta szklarnia nadal istnieje ??? i to nawet w tym samym miejscu tzn kolo novotela to krecili ale wlasciwie skad wiesz, ze to ta sama szklarnia
YACEK :
Tak to to samo miejsce co w "Co mi zrobisz..." Novotel jest po lewej stronie patrząc na zdjęcie remik44992.
http://z1.przeklej.pl/prze1783/1ec641c00004ab514ce7ef92
Na czerwono zaznaczyłem szklarnie którą widać w filmie.
ale mialem oko. nigdy bym nie rozpoznal tego miejsca, gdyby nie novotel w tle
Łaziłem tak kiedyś. Hotel ostro się przebudował, jednak pewne elementy stylistyki są zachowane.
Całkiem niedawno kręciłem się przy Żwirki Wigury i bezpośrednio przy hotelu znajduje się dosyć spory kawał zieleni, rozciągnięty w stronę alei Krakowskiej.
Dopiero teraz skojarzyłem, że to ten sam teren, na którym działkowiczka okłada główką kapusty młodego Ceglarka :D
Aż dziw bierze, że te ogródki działkowe jeszcze ocalały, widząc jak beton lubi być zazdrosny o wszystko co żywe. Zwłaszcza w stolicy.