Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
na allegro widziałem identycznego fiata jak ten z 1981 może to on ? hehe
Kiedys próbowałem poszukać informacji na temat tego fiata, ale niestety, nic nie znalazłem o jego losach po zakończeniu produkcji serialu
nie wydaje mi sie zebyscie kiedykolwiek trafili na ten samochod, zawsze mozna zrobic podrobke i napisza na allegro ze to 1313 a wprawdzie nie bedzie :P
Jak będę miał prawko to zrobie replike 1313
Ja mam wszystkie elementy do repliki opróc duzego fiata :-p
co do zoltej to zauwazylem na porownywalnych fotkach ze 1313 z odc 14 (alternatywy 40) ma po prawej stronie listwe przedluzona z przednich drzwi dochadzaca pod przedni blotnik i napis "WPT 1313" obnizony a np. w scence na okeciu jak mianiek mial odwiezc "Gonsiorka" to oznaczenie jest juz wyzej
Paweł :
Kiedys próbowałem poszukać informacji na temat tego fiata, ale niestety, nic nie znalazłem o jego losach po zakończeniu produkcji serialu
Na stronce jest napisane, że kupił go jakiś prywaciarz:
o dokładny cytat: "Po zakończeniu zdjęć pojazd trafił na licytację i został zakupiony przez handlarza z Gniezna."
Trzeba by było odszukać tego pana .
Jesli szukacie informacij to ja moge sie postarac....bo moj tata opowiadal mi ze jak pracowal w polmozbycie w wawie to samochody byly wypozyczane i kupowane "na potrzeby filmu" i wlasnie z nich ginely piórniki o którch nikt nie pamiętal ze filmowców a wszysko zganiano na filmowców..pewnie dlatego mam ich z 30 :D i moze jeden z fiata 1313
wg mnie jest to niemożliwe, 1313 grało kilka wozów, nie mamy żadnych namiarów, numerów silnika czy nadwozia, zupełnie nic, szukanie igły w stogu siana, być może ten fiat już dawno nie istnieje, po prostu nie ma go
Ja jestem raczej pewien, że on już dawno nie istnieje.
Nie istnieje i tak to zostawmy. Bo gdyby się nagle odnalazł to znów byłyby wątpliwości czy to ten. Bo nikt z filmowców nie spisywał przecież jego numerów seryjnych, silnika itp. Po prostu wyparował, a w tamtych czasach nie było fanatyków, a może bardziej nie mieli oni możliwości trzymać ręki na pulsie po od razu by dostali bananem po dupie od ORMO :)
A z innych rzeczy z filmu, ciekawe co się stało z Myszą postępu ? Też ciekawy eksponat by był.
albo z grzybami przyjaźni...
Grzyby to przecierz panna Jola sobie "ususzyła"!
Zgadzam sie z Jordanem,że dajmy sobie spokój z rewelacjami na temat próby odnalezienia" WAE".Dla strasznie zapalonych poszukiwaczy mam pewną wskazówke...w odcinku pt."Pocałuj mnie Kasiu" na parkingu przed WPT taxa ma otwartą klape silnika a nr nadwozia we fiacie są na grodzi nad akumulatorem.na stop klatce i powiekszeniu mozna by było spróbować je odczytać :)...następnie wydział komunikacji i będziecie wiedzieć czy istnieje.Choć powiem wam,że znając bałagan w naszych urzędach,bedzie to zadanie a-wykonalne.Jeszcze jedna sprawa:Jeśli auto nei zostało przerejestrowane i dalej jest na"czarnych""dechach" to szanse minimalne.Wiem to z własnego doświadczenia jak próbowałem odnależć włąsciciela Fiaciora którego wypatrzyłem w opuszczonym garażu...mi sie udało.Więc powodzenia.PS:DLa mnie ten Fiat dawno nei istnieje..a niedługo będzie replika więc..pozdro
Pawełzmiennik :
Grzyby to przecierz panna Jola sobie "ususzyła"!
A te grzybki nie były czasem z pianki montażowo-izolacyjnej ? :D
Maaciass :
próbowałem odnależć włąsciciela Fiaciora którego wypatrzyłem w opuszczonym garażu...mi sie udało.
Coś się jednak u was zmieniło, bo na moim osiedlu nie mogą nawet ustalić właściciela porzuconego garażu :D
.
Maaciass :
Zgadzam sie z Jordanem,że dajmy sobie spokój z rewelacjami na temat próby odnalezienia" WAE".Dla strasznie zapalonych poszukiwaczy mam pewną wskazówke...w odcinku pt."Pocałuj mnie Kasiu" na parkingu przed WPT taxa ma otwartą klape silnika a nr nadwozia we fiacie są na grodzi nad akumulatorem.na stop klatce i powiekszeniu mozna by było spróbować je odczytać :)...następnie wydział komunikacji i będziecie wiedzieć czy istnieje.Choć powiem wam,że znając bałagan w naszych urzędach,bedzie to zadanie a-wykonalne.Jeszcze jedna sprawa:Jeśli auto nei zostało przerejestrowane i dalej jest na"czarnych""dechach" to szanse minimalne.Wiem to z własnego doświadczenia jak próbowałem odnależć włąsciciela Fiaciora którego wypatrzyłem w opuszczonym garażu...mi sie udało.Więc powodzenia.PS:DLa mnie ten Fiat dawno nei istnieje..a niedługo będzie replika więc..pozdro
replika?Można coś więcej na ten temat?
co tam fiat, ja chce wiedzieć gdzie jest mercedes Gonschorka ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tego merca to chyba łatwiej byłoby znaleźć niż 1313. Taki merc tak łątwo nie rozpływa sie w tłumie, a był pewnie wypożyczony z jakiejś ambasady lub coś w tym stylu. Więc na pewno w papierach gdzieś by był. A 1313 jeśli wierzyć plotkom że to był samochód do złomowania, czyli wyrejestrowany itp. to szukaj wiatru w polu.
Jordan zmieniło sie to za dużo powiedziane.Odnalazłem właściciela tylko dlatego,że moja sąsiadka jest Policjantka z dość wysokim stopniem..
autovidol :
co tam fiat, ja chce wiedzieć gdzie jest mercedes Gonschorka ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak chcesz sie dowiedziec co z tym mercem, to spisz numerki rejestracyjne w scenie o nowej drodze zycia i uderz do jakiegos znajomego policjanta.
el_comendanto :
autovidol :
jak chcesz sie dowiedziec co z tym mercem, to spisz numerki rejestracyjne w scenie o nowej drodze zycia i uderz do jakiegos znajomego policjanta.
Albo do IPN-u - na pewno tego merca po zdjęciach zawinął jakiś partyjny dygnitarz, ubek i cham w jednym :D
Jordan nie odpowiedziales mi na maila!
el_comendanto :
Jordan nie odpowiedziales mi na maila!
Yyyyy, chyba coś przeoczyłem, a teraz sprawdzałem skrzynkę i nic nie mam od ciebie, ani z tego forum...
Jeśli ci się chce jeszcze pisać to proszę o replay ;)
.
Cóż, Twój nick, Jordan, wywołał małe zamieszanie :) el_comendanto w rzeczywistości pisał do mnie. Korzystając z okazji zapytam: z czym związana jest Twoja ksywka na forum?