Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Szok. Cały wątek świetna robota Bibol!
Dzięki! ;)
Zbliżają się wakacje, może ktoś przejeżdżając przez Bangkok zrobi zdjęcia sklepu?
Po prawej doskonale widoczne zegary ścienne.
Cześć,
wkrótce tam będę,
na pewno w sklepie,
wokół chinatown i w świątyni Wat Benchamabophit to zrobię parę zdjęć.
MugMan :
Cześć,
wkrótce tam będę,
na pewno w sklepie,
wokół chinatown i w świątyni Wat Benchamabophit to zrobię parę zdjęć.
Trzymamy za słowo i czekamy. Powodzenia!
31 grudnia 2015 roku miała miejsce premiera chińskiej komedii akcji Detective Chinatown.
Sceny kręcono w Bangkoku, a jak można się domyślać po tytule właśnie w chińskiej dzielnicy.
Aby jeszcze było śmieszniej, nam fanom Zmienników, reżyser Sicheng Chen poszedł w ślady Barei
kręcąc jedną ze scen na tej samej uliczce po której przechadzali się filmowcy z TVP.
Phadung Dao Rd
W tle widoczny budynek przy Yaowarat Rd
No to już z powrotem, nie starczyło czasu by zobaczyć wszystko, ale wrzucam foty z Chinatown.
Pani ze sklepu z zegarkami bardzo się wzruszyła gdy jej pokazałem ujęcia z serialu, bo już trochę się zmieniła od tego czasu, ale wspomnienia wciąż żywe.
Bardzo sympatyczna sprzedawczyni. Jak ktoś będzie w pobliżu warto zahaczyć ;-) Pozdrawiam gorąco.
Ostatnio edytowany przez MugMan (02-03-2016 10:46:32)
Świetna robota!!! Gratuluję! Jaki ten świat mały. Tam się prawie nic nie zmieniło, chyba tylko tyle, że nowszych samochodów więcej na ulicach. Bardzo miła pamiątka z wakacji. Pozdrawiam.
Co za ironia losu - w sklepie z zegarkami zatrzymał się czas, na przynajmniej 30 lat :-)
Rewelacja! Dziękujemy bardzo MugMan!
Niesamowite, że ponad trzydzieści lat sklep ma ten sam wystrój!
Przydałoby się nazwisko tej pani do listy obsady.
Wrzucam jeszcze kilka fotek sklepiku z zegarkami. Widzę, że powoli staje się to miejsce "pielgrzymek". W listopadzie zeszłego roku, podczas urlopu w Tajlandii, wpadło mi do głowy pytanie, czy Tajlandia to przypadkiem nie Syjam ze Zmienników. Wystarczyła chwila szperania i znalazłem ten temat, co oczywiście skończyło się silnym postanowieniem odwiedzenia jakiegoś z tych miejsc. W Bangkoku mieliśmy raptem 3 dni, nie utrudniło mi to jednak, by 3 razy udać się do China Town. Ostatnim razem, na kilka godzin przed wyjazdem, udało mi się wreszcie znaleźć ten sklepik (nie było to łatwe z powodu problemów z internetem i ogólnego rozgardiaszu) i cyknąć te kilka fotek:
kvilip :
W listopadzie zeszłego roku, podczas urlopu w Tajlandii...
I dopiero teraz dzielisz się tym z nami?! ;)
Ładnie! Cieszę się, że mapa się przydaje.
Polecam jakąkolwiek aplikację map offline, w której można otworzyć plik Zmiennicy.kmz ze wszystkimi miejscami z serialu.
Plik działa również w Google Earth.
Ostatnio edytowany przez Bibol (28-04-2016 00:38:08)
Kolejna porcja zdjęć z Yaowarat Road w Bangkoku: