Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Witajcie
Ostatnio oglądając serial na tych starych , wyżyłowanych płytach które są już tak zniszczone ,do granic możliwości ,że nie wiadomo czy czytnik odczyta czy też nie ,naszła mnie myśl ,że chciałbym oglądnąć jeden z najlepszych moich <naszych>seriali w jakości HD najlepiej wydanie na płycie Blu-ray.
Serial ,całość na plytach edycja DVD która zostala już wydana kilka lat temu kosztuje już nie małe pieniądze i myśle zeby warto było ponaciskać TVP ,aby zrobiło jakąś dobra cyfrową edycje , plus dodatki i wydało ją na Blu-rayu.Może jakaś petycja czy coś ?Powalczmy ,co wy na to?
Ostatnio edytowany przez Barewicz (07-12-2013 20:45:33)
Obawiam się że lepszej jakości obrazu już nie da się uzyskać. Z standardowego formatu 16mm pełnego HD nie będzie. To co jest obecnie w emisji i tak zostało dobrze oczyszczone i skorygowane w kolorystyce. Można by się pokusić o to by nie upychać trzech odcinków na płytę a góra dwa wtedy kompresja będzie niższa a co za tym idzie jakość detali.
Kopie emitowane w tv są w detalach dużo lepsze niż to co jest wydane na znanych nam płytach DVD.
Ostatnio edytowany przez YACEK (07-12-2013 23:32:44)
W sumie z tego co mi wiadomo KinoRP zamierza dokonać rekonstrukcji Alternatyw i pewnie też skanowania HD. Więc i jakaś nadzieja dla Zmienników też jest, ale raczej nie w najbliższej przyszłości. Są projekty bardziej priorytetowe. Tu o tym wspominają: http://satkurier.pl/news/83665/rekonstr … i8221.html
http://film.onet.pl/projekt-kinorp-klas … owej/y49xd tu możecie zobaczyć pierwsze efekty pracy KinaRP
Temat powraca. Następnym po Alternatywach 4 dziełem, które zostanie zrekonstruowane "ponoć" będzie...
No i się skończyło na "ponoć"Też myślałem , że po Alternatywach to pójdzie do przodu,no niestety padaka.
Bez petycji tak jak przypuszczałem lat temu się nie obejdzie.
Ostatnio edytowany przez Barewicz (04-02-2016 00:20:51)
Jak kasa nie pójdzie na jakąś superprodukcje, to może się doczekamy.
Trzeba zgodnie z prawem, napisać pismo do spółdzielni ( tu TV ) z podpisami wszystkich lokatorów ( tu pasażerów ), wszystkich.
Podpisano:
aniołowa i szmaciuch
Co pani opowiada? Ja myślałem, że właśnie tutaj wystosujemy jakąś... jakąś petycję, jakąś rezolucję potępiającą, jakieś podanie napiszemy o eksmisję!( tu o cyfrową reedycję )
Zmiennicy aktualnie przechodzą - dygitalizację z elementami rekonstrukcji.
YACEK :
Zmiennicy aktualnie przechodzą - dygitalizację z elementami rekonstrukcji.
Znasz jakiś orientacyjny termin kiedy można się tego spodziewać i w jakiej formie?
Tego nie wiem, ale warto śledzić tę stronę: https://www.facebook.com/rekonstrukcjacyfrowaTVP/
Zanim zrobią Zmienników w HD, to będzie już przestarzałe i zaczną robić w 4K.
Zmiennicy są już dostępni w wysokiej rozdzielczości na TVP VOD !!!
Oglądam sobie odcinek Safari w HD i powiem wam że obraz jest żyleta! No i kolory się zmieniły. Przyjrzyjcie się chociażby taksówce. Ma teraz inny odcień!
Ostatnio edytowany przez Max454 (18-12-2018 14:26:12)
W odcinku jak Kasia jest na rozmowie o pracę u Łukasika, jak już wyjdzie z budynku, widać że pod czerwoną bluzką nie ma stanika, lekko odznaczają się sutki:)
To ja stary Barewicz, nowy log.Wszystko inne było wiele lat temu ze człowiek zapomina.
Ok, przejdzmy do meritum .
Ostatnio w Grudniu ma się ukazać jakaś ? jakaś reedycja ,bo liczyłem na coś wiecej, przyajmniej rekonstrukcji na miare "Alternatywy 4" i co to jest ? żart? okładka koszmarna .
Ostatnio edytowany przez Barewicz_old (07-11-2019 15:11:53)
Wydanie w wersji po cyfryzacji ale bez pełnej rekonstrukcji. (Dostępne na VOD TVP)
Premiera DVD wypada na dzień po 90-tych urodzinach Stanisława Barei
Okładka mocno minimalistyczna.
Ostatnio edytowany przez YACEK (08-11-2019 15:12:21)