Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Jak coś mi się przypomni to na pewno napiszę :) A nie chwaląc się to będąc dzisiaj na spacerze widziałam Henia Gołębiewskiego, choć on co prawda w "Zmiennikach" nie występował
hahaha poldka ??? a dudus z nim byl ??? i ciocia ula ???
ech wy to w tej warszawie to macie zajebiscie co kawalek ktos znany, wiem bo przez 3 dni kilka osob widzialem
Ostatnio edytowany przez WRC (20-04-2009 22:16:41)
WRC a w Krakowie masz gorzej?? Przecież tam masz PWST i wuchtę aktorów się przewija
To ja Was spłaszczę: widziałem Jerzego Stuhra jak wsiadał do malucha. W Rabce, 20 lat temu :)
WRC :
hahaha poldka ??? a dudus z nim byl ??? i ciocia ula ???
Noł niestety ale za to odkryłam w którym bloku mieszka i to całkiem niedaleko mnie
WRC :
ech wy to w tej warszawie to macie zajebiscie co kawalek ktos znany, wiem bo przez 3 dni kilka osob widzialem
a kogo jeśli można zapytać?
Ceglarek :
WRC a w Krakowie masz gorzej?? Przecież tam masz PWST i wuchtę aktorów się przewija
niestety mimo, ze przechodze bardzo czesto pod pwst to nigdy nikogo nie widzialem tam, bylem kiedys co prawda po bilety z kolega na jakies przedstawienie chyba w sekretariacie pwst, gdzie byla akurat anna polony cos zalatwiala
jeszcze krzysztofa globisza czesto widywalem na przejsciu dla pieszych kiedys jak szedlem do szkoly, bo do pwst mial trase jak ja, wiem nawet gdzie mieszka
w krakowie naprawde nie jest, az tak latwo kogos znanego zobaczyc
znacznie latwiej w pociagach na trasie krakow-warszawa, juz tak mialem
Ostatnio edytowany przez WRC (20-04-2009 23:26:01)
ziemiadokwiatów :
WRC :
a kogo jeśli można zapytać?
natknalem sie na plan "lejdis", gdzie widzialem szyca z broda jak gadal z jakims kolesiem i se jaral (przy parkingu wielopoziomowym na tylach novotela), jechalem autobusem z juliuszem braunem na ujazdowskich (tym z krritv) i widzialem tego wasatego dziadka co udawal, ze gotuje na polsacie a slowa po polsku nie zna
http://www.youtube.com/watch?v=JQpETK59QUA ----- 3:32-3:36. Jadac w sobote natknalem sie przypadkowona kapliczke w tle. Chociaz jezdzilem tamtedy wiele razy nie bylo jej widac. Trasa znana, jednak ustalenie dokladnego miejsca sceny jest bardziej znaczace artystycznie :)
Czyli gdzie to?
Sekocin. Odcinek asfaltu laczacy trase na Krakow i Katowice.
No wiem gdzie.
http://www.youtube.com/watch?v=STfWidQGEAY ------ 3:47 - 4:35. Zobacz mniej wiecej jak jedziemy. To jakies 500 metrow od miejsca gdzie konczy sie ogrodzenie osrodka Lasow Panstwowych. Adam odwraca wtedy kamere na mnie, a ja peroruje o szpitalu w Lesnej Gorze... :o)
Kier.Prod.T.Garwanko :
http://www.youtube.com/watch?v=STfWidQGEAY ------ 3:47 - 4:35. Zobacz mniej wiecej jak jedziemy. To jakies 500 metrow od miejsca gdzie konczy sie ogrodzenie osrodka Lasow Panstwowych. Adam odwraca wtedy kamere na mnie, a ja peroruje o szpitalu w Lesnej Gorze... :o)
Kierowniku,
Dokument bardzo ciekawy. Miło jest zobaczyć te wszystkie miejsca, raz jeszcze za pośrednictwem Twojej kamery. Ale się tam pozmieniało... i do tego ile tam wszędzie samochodów i te korki. Ciekawe co tam będzie za następne 20 lat... ;)
Pewnie przedszkole, w przyszłości.
22 lata temu miała miejsce katastrofa lotnicza w Lesie Kabackim
Na początku chciałem się przywitać !!
Przeczytałem cały wątek i nie znalazłem informacji o miejscu gdzie kuśmider goni Jacka i wpada w ręce milicjanta. Otóż owo miejsce znajduje się w podwarszawskim Piasecznie. Na filmie widoczny jest czołg T34 (chyba), którego tam niestety już nie ma.
Drugą lokalizacją jest papiernia w Konstancinie na ul. Mirkowskiej. (akcja z zagubionym egzemplarzem "Krzyku Ciszy"
Ostatnio edytowany przez Łyskacz (11-07-2009 21:26:53)
Ceglarek :
22 lata temu miała miejsce katastrofa lotnicza w Lesie Kabackim
Masz świętą rację Ceglarek :]
Ostatnio edytowany przez Piorun (12-07-2009 00:01:29)
Wiem. Niestety w 87 roku nie dość że miała miejsce ta katastrofa to odszedł Wielki Mistrz Bareja:(
P.S. Wkońcu jakieś życie na osiedlu bo przez pare dni był na tym forum przestój...
Kier.Prod.T.Garwanko :
Lokalizacja wesolej balangi jak i tez sceny w ktorej Kusmider wyjezdza z Krashanem z lasu po usunieciu znakow TAXI znajduje sie w Warszawie na ulicy o smiesznej nazwie... Od pewnego ptaszora :)
Sam jesteś ptaszor. No chyba, że faktycznie mam problem ze wzrokiem - http://www.zmiennicy.com/forum/viewtopic.php?pid=9156
Te cwany gapa!!! PAn tu nie stal :o)
Pomylilo mi sie - ale nie szkodzi. ul. Pelikanow jest w bliskim poblizu :D
Niedaleko są same ptaszory :-P
Witam, dodam od siebie kilka lokalizacji
- ulica Ciszewskiego i widoczne bloki przy ul. Przybylskiego - scena kiedy prawdziwy Marian popisuje się taksówką przed matką i jej koleżanką. W tym miejscu prawdopodobnie była też kręcona scena w XI odcinku, kiedy Jacek pod WPT otrzymuje zgłoszenie, że ma wozić ekipę "Spadkobierców Grunwaldu" po czym widać jak rusza "aż się kurzy" właśnie w tym miejscu na Ursynowie.
- ulica Przyczółkowa, a właściwie droga serwisowa wzdłuż Przyczółkowej, służąca obecnie jako ścieżka rowerowa do Powsina - miejsce gdzie Marian - Kasia z p. Lusią gonią Stara z makulaturą,
- skład makulatury przy ul. Bokserskiej
Witam
Filmowe Zduny mieszczą się w Piasecznie (Zalesie Dolne) widoczny sklep to skrzyżowanie Słonecznej i Jałowcowej.
Scena z Rawiczem, przejazd kolejowy gdzie kupuję papierosy to Stara Iwiczna K/Piaseczna kiosku tam nie było, scena ze znakiem obiazd trasa Piaseczno, Góra Kalwaria Skręt na Zalesie Górne.
Scena z Milicjantem gdzie karze im umyć samochód to Najprawdopodobniej Nowa Wola k/Piaseczna Ul.Krasickiego
Scena gdzie Jacek goni Kuśmidra widoczny sklep na filmie "Czerwony Kapturek" w Piasecznie Ul. Kościuszki teraz tam znajduje się sklep Żabka, scena gdzie widać czołg to Piaseczno Plac Kisiela przed Urzędem miasta czołgu nie ma ale miejsce nie zmienione, scena Jacka z kuśmidrem i Milicjantem w kałuży Piaseczno Ul. Sierakowskiego w budynku jest przedszkole.
Scena z odcinka gdzie Jacek z Barewiczem pchają Mercedesa na stację, Piaseczno dawny CPN obecny Orlen Ul.Okulickiego.
Itd......
Pozdrawiam.
Wreszcie jakieś konkrety!