Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
moja to najbatrdziej ta z zakonczenia serialu gdzie sa napisy to jest klasyka, kojarzy mi sie z ruszaniem 1313 do kursu
ponadto podoba mi sie najbardziej melodia ktora pojawia sie tylko w ostatnim odcinku w momencie kiedy jacek podjezdza czerwona 1313 pod dom kaski i jada do wpt melodia konczy sie gdy widac ze wjezdzaja na teren bazy i widac zolta 1313
Moja ulubiona to jest która się jest przez większość czasu jak wiozą Rawicza do Krakowa (,,Safari'') i jak Kasio-Marian wiezie Lusię do Skorca (,,Krzyk ciszy'')
cholera zapomnialem o jeszcze jednej ulubionej !!!
jest nia ta romantyczna melodia ktora nazwalbym "romantycznie" i pojawia sie gdy Kaska przebywa z Jackiem z scenie calowania
Ja najbardziej lubie muzyczkę, która się pojawia podczas "dolarów"
Ja lubię te "gwizdanie". Jest ono w radiu safari. Jest jeszcze taka jedna melodia (również w radiu safari) ale nie potrafię jej opisać w słowach.
Przemek napisał(a):
> Ja lubię te "gwizdanie". Jest ono w radiu safari. Jest jeszcze
> taka jedna melodia (również w radiu safari) ale nie potrafię
> jej opisać w słowach.
Z jakiej to jest sceny muzyka i jakiego odcinka.
Wszystkie sa swietne, ale najbardziej lubie te muzyke "egzotyczna" (jak pokazuja Bangkok) oraz melodie kiedy Stasiek wita sie po raz pierwszy po wyjsciu ze szpitala z Jackiem w biurze Lukasika (odcinek 9 bodajze, i ta melodia sie tylko tam jeden jedyny raz pojawia w calym serialu).
I jeszcze lubię tę muzykę kiedy ukradli 1313.
Michał, nie powiem Ci dokładnie. Widzę ,że są tu sami wyjadacze.
Ja niestety nie potrafię (jeszcze) operować wiedzą o poszczególnych scenach i odcinkach.
"Zmienników" znam można powiedzieć w 50-60%.
Słychać jednocześnie gwizdanie i bodajże akordeon.
Ta melodia przewija się w kilku odcinkach.
Przeważnie pojawia się w momentach jakiegoś smutku na ekranie. Było bodajże w "Krzyku ciszy".
Ja najbardziej lubię tę melodię która pojawia się w odcinku 9 w scenie, gdy KASIA wsiada do tramwaju jadąc do domu.
aa tak no rzeczywiscie extra jest mimo ze popularna to rzadko jest w serialu i to wlasnie w takich momentach jak pokazuja czyjas droge lub jak jest pokazana kolejnosc rzeczy (chyba jak Jacek jechal do pracy tez ona byla)
Ta muzyka mogłaby się nazywać "MUZYKĄ DROGI"
proponowalem tu juz taki temat nazwania melodii i jednak nie byl przyjety z przychylnoscia
Najberdziej lubię melodię towarzyszącą liczeniu pieniędzy i melodyjkę "azjatycką".
Co by nie mówić, świetne były te wszystkie dżingle, idealnie dopasowane do nastroju odpowiednich scen.
a ja ta romantyczna i ta jaka byla w ostatnim odcinku jak Jacek podjechal po Kaske do domu i mieli jechac na licytacje
W sumie to znakomita jest też melodyjka na nutę krakowiaka (nie wiem skąd, ale kojarzy mi się ona z działaniami dyrektora WPT i innych partyjniaków) oraz melodia z pszczołami.
Do Olin:A nie chodzi ci o tą muzykę gdy pijany motocyklista wyjechał na trase nr 7 w Raszynie (Safari).
@Michał: Nie mogę sprawdzić, ale to możliwe. W Radio Safari ta muzyka jest tuż przed "pszczołami".
To jest właśnie ta.
Melodia z gwizdaniem, o którą pyta Przemek, to chyba ta pojawiająca się po raz pierwszy, kiedy Lesiak idzie do FSO załatwiać samochody. Pojawia się ona w filmie kilkakrotnie i pamiętam chyba wszystkie momenty, ale doszedłem do wniosku, że trudno zdefiniować, w jakich okolicznościach się ona pojawia.
EDIT: Teraz dopiero przyszło mi do głowy, że poza ostatnim odcinkiem (kiedy Ksywa dokonuje barteru za pomocą sznurka) i 9 odcinkiem (kiedy Kasia gada z Mastalerzem) wszystkie pozostałe momenty, w których pojawia się ta melodia, związane są z przebieraniem się.
Ostatnio edytowany przez scorpio44 (03-09-2006 19:13:50)
no nie dokladnie, bo w 8 odc. jak jedzie winda i sie przebiera i widzi ja ojciec to nie ma jakos tej melodii tylko jest ta ktora towarzyszy zazwyczaj w serialu osobom jadacym do pracy srodkami komunikacji miejskiej - chyba wiecie ktora
WRC :
no nie dokladnie, bo w 8 odc. jak jedzie winda i sie przebiera i widzi ja ojciec to nie ma jakos tej melodii tylko jest ta ktora towarzyszy zazwyczaj w serialu osobom jadacym do pracy srodkami komunikacji miejskiej - chyba wiecie ktora
Oj, widzę, że kolega WRC ma problemy z logiką. :P To, że zawsze, kiedy pojawia się ta melodia, to scena ma związek z przebieraniem się, nie oznacza, że zawsze, kiedy jest scena związana z przebieraniem się, pojawia się ta melodia. ;) A w moim poście zawarłem to pierwsze.
Oto moja ulubiona melodia :)
http://www.majoru.neostrada.pl/zmiennic … rack15.mp3
Miłego słuchania, pozdrawiam :)
Cześć jestem tutajnowy, co nie oznacza, że nie zorientowany w serialu. Moją ulubioną melodią jest ta romantyczna. Naprawdę wspaniała kompozycja.
Mnie też podoba się owa romantyczna melodia, ale jeszcze bardziej ten "egzotyczny " kawałek z Bangkoku :) Czy ktoś z Was nie ma go przypadkiem do ściągnięcia? :D