Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
w opisie samochodów występujących w serialu nie widze "white ghost'a" czyli białego poloneza Koniuszki
W "samochodach" umieściliśmy jedynie znaczące pojazdy, które są wyraźnym elementem serialu. Co oczywiście nie znaczy, że polonez Koniuszków nie jest ciekawy :)
major ! jezeli masz jakies zrodla o bialym polonezie koniuszkow to napisz do mnie u nas w kolobrzegu sa 2 fiaty 125p biale sa chyba fabrycznie podrasowane przez fso i jeszcze maja kolpaki takie jak polonez koniuszkow mysle ze fso wypuscilo jakas wersje sport a cha jeszcze jedno one sa takie same a ich wlasciciele nie sa spokrewnieni ani sie nieznaja wiem bo pytalem wracajac do tych fiatow 125p to maja spoilery jak w polonezach dlugie zdezaki i obrotomierze i zamiast naliczniku miec 180 to maja 200 bardzo cie prosz jezeli masz jakies wiesci czy to nie czasami jakas wersja sport pozdro.
Ostatnio edytowany przez marian z fiata (25-11-2006 13:05:57)
Podejrzewam, że mówisz o tym, co można znaleźć na tej stronie:
http://www.polskie-auta.pl/index.php?cel=125p
w dziale "PF 125p Rajdowy 2000".
Co do poloneza Koniuszków, mi to wygląda na samoróbkę, choć moja wiedza w tym temacie nie sięga tak daleko, żeby móc się wypowiadać z całkowitą pewnością.
Przy okazji drogi Marianie dwie uwagi. Zanim wyślesz jakąkolwiek wiadomość na forum, przeczytaj ją dwa razy, popraw, uzupełnij znaki interpunkcyjne. Niestety, Twoje wypowiedzi są chaotyczne i ciężko się je czyta. Rozumiem, że masz dopiero 11 lat, ale to nie zwalnia Cię z obowiązku konstruowania zrozumiałych zdań, jeśli chcesz, aby reszta użytkowników traktowała Cię poważnie i chciała z Tobą rozmawiać. I druga sprawa, obowiązują u nas, niepisane co prawda, zasady kulturalnego zachowywania się wobec pozostałych użytkowników. Do czego piję? Patrz wątek: "Losy pojazdów z serialu".
Pozdrawiam
Przepraszam za mojom ortografię i za chaotycznosc moich wypowiedzi ale mam dopiero 11 lat i bardzo interesuję się filmem "Zmiennicy" . Pozdrowienia i postaram się odbudowac moje dobre imię na tym fajnym forum .
Marian już raczej nie wchodzi na forum i nie ma z nim kontaktu :/
marianek posluchal rady i poszedl do szkoly, kto wie moze nauczy sie ortografii
Pewnie jeszcze tu wróci z dyplomem i to nie jednym... ;)
Polonez Koniuszki to nie samorobka, taka wersja byla prezentowana na targach poznanskich w 1983 albo 1984 roku, mam relacje z gazety Motor i zdjecie identycznego bialego samochodu. Jesli chodzi o silnik sprawdzalem na kadrze z serialu - 1500, co wskazywaloby na rok produkcji 1983.
Moge wrzucic jakiegos skana czy cus, ale to za jakis czas.
Ostatnio edytowany przez wioorek (28-05-2008 11:17:36)
Bardzo chętnie obejrzę skana, więc jakbyś był uprzejmy... :)
No kolego Wiórek. Postaraliście się... Fajne.
Dzięki wielkie za skany!
No i sprawa się wyjaśniła, po kilku latach. FSO-PDI Polonez.
https://youtu.be/dDIYQ0GJ4XY?t=394
Pawel-FSO :
No i sprawa się wyjaśniła, po kilku latach. FSO-PDI Polonez.
https://youtu.be/dDIYQ0GJ4XY?t=394
Bardzo ciekawy dokument. Warto zobaczyć od samego początku.