Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Czy przypadkiem sceny kręcone w sądzie w 13 odcinku - Spotkania z Temidą to tak naprawdę SGH ? Chyba nikt o tym jeszcze nie wspominal, bo nie udalo mi sie nic znalezc. Właśnie ostatnio oglądałem ten 13 odcinek i zauwazyłem za oknami w kilku ujęciach dziedziniec takie jak właśnie na SGH. Poza tym kaloryfery są tam cały czas takie same no i drzwi zresztą też ;-)
pozdrawiam,
Tomek
Istotnie oraz w rzeczy samej, nikt chyba jeszcze tutaj się tym nie zajmował, te wnętrza wyglądały tak wiarygodnie :) Jak ktoś tam studiuje, albo ma znajomków, niech da głos, a najlepiej uda się na dokumentację :)
Wtedy to był SGPiS. Na korytarzu widać ławki sportowe i dzwonek na ścianie.
Ciekawe dlaczego władza ludowa nie pozwoliła kręcić tej sceny w prawdziwej sali sądowej ?
Tu chyba nie ma podziału na ludową i czwartorzeczpospolitową, zapewne i wtedy i dzisiaj za dużo było problemów ze zdobywaniem pozwoleń, jeżeli w ogóle.
Całkiem możliwe. Kilka scen w "Psach" było najprawdopodobniej kręcone we wnętrzach Uniwersytetu Warszawskiego, więc uczelnie raczej nie robią problemu z wpuszczaniem ekip filmowych.
Ostatnio edytowany przez bokser (19-05-2011 18:41:02)
Phinek :
Tak jak i szkoły ogólniej... wszak np w III L.O. im. Sowińskiego kręcono wiele filmów oraz kilka reklam.
Statystowałem tam w jednym z seriali jako uczeń 9 lat temu :)
W dodatku w scenie z Tomaszem Dedkiem.
Ostatnio edytowany przez YACEK (20-05-2011 00:08:00)