Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
jak Wam sie podoba, ktora najbardziej...
Ta która jak Kasia wróciła z Krakowa i przebierała się przed domem Koniuszków i pijak nazwał ją zboczeńcem.
Pytanie:Z którego odcinka jest muzyka podobna do bzyku pszczół. Jest w zestawie Radia Safari.
Moim zdaniem nie do pobicia jest fragment towarzyszacy sprawdzaniu drugiego kielicha na planie "spadkobierców..."
Robione zapewne na atari...
pozdrawiam
Wogóle, wszelkie dżingle/tła muzyczne są w tym serialu istnym majstersztykiem. Raz, że kompozycyjnie, dwa, że doskonale ponadczasowe i świetne jeśli chodzi o wykorzystanie na ówczesne czasy - nowoczesnej elekotrniki.
Czy ktoś ma może te dżingle we wmiarę czystej (bez dialogów) postaci?
A czy wogóle wszyskie motywy muzyczne ze "Zmienników" nie są dostępne na jakiejś płycie, którą można nabyć w dobrych sklepach. Jeśli nie ma, to uważam, że powinni je wszystkie zebrać i zrobić płytę z serialową muzyką.
"Bzyk pszczół" jest w odcinku 7 pt WARSZAWSKI ŁĄCZNIK
Sorry za błędy: odcinek 7 pt WARSZAWSKI ŁĄCZNIK
Ja też bym się dołączył do grona fanów motywów muzycznych ze "Zmienników". Naj bardziej mi się podoba melodyjka pod czas liczenia grubej forsy lub innych przekrętów (np jak Kraszan chowa dolary pod podszewkę siedzenia taksówki).Jak ktoś by miał tą melodię to bym był bardzo wdzięczny za udostępnienie mi jej :)
Posiada ktoś z Was motyw muzyczny towarzyszący głównym bohaterom podczas podróży do Zatora? Taki spokojny, sentymentalny, wręcz cukierkowy kawałek. Na pewno kojarzycie.
Muzyka zdaje się nigdy nie została wydana, wielka szkoda bo jest świetna. Kiedyś pisałem nawet w tej sprawie do Telewizji Polskiej niestety bezskutecznie :(
Też tego szukam , ponoć Gintrowski to napisał . Sam jestem muzykiem ale uważam że te wolne nastrojowe kawałki są naprawde fajne . Teraz juz takich nie ma . Kompozytor miał dusze. Chętnie bym posłuchał a nawet kupił płytę z muzyką gdyby taka wyszła albo przynajmniej na mp3 ... Szukam tego na wyszukiwarkach ale nie ma niestety.
Kompozytor używał wtedy chyba Yamahy V-50 prawdopodobnie .
Te romantyczne utwory bardzo mi się podobają nic dodać nic ująć . Nawet na owe czasy były ładnie zaaranżowane i zrobione ze smakiem ...
Do Tomek:A co nagle ci się podoba. E-mail do Gintrowskiego na 100 %.
Możnaby poaranżować te utwory w wersji EL w stylu Vangelisa !
Witaj wszystkich!
Jeżeli jesteście zainteresowani muzyką ze zmienników, mogę wstawić ponad 100 różnych melodii, które sam nagrywałem, wszystkie piosenki, melodie są w formacie mp3
Jesteśmy oczywiście zainteresowani. :) Jeśli podzielisz się z nami jakimiś nagraniami to na pewno wszyscy na tym skorzystają.
z chęcią się podzielę
a więc, proszę podawać maile, to bd przesyłał każdemu cały folder z muzyką