Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Blok przy Alternatywy 4 (czyli przy Grzegorzewskiej) ma w rzeczywistości 5 pięter. Natomiast w scenie, kiedy w mieszkaniu byłego towarzysza Winnickiego pojawia się komisja inwentaryzacyjna wyraźnie widać, że to jest blok 10-cio piętrowy. Najlepiej jest to zauważalne w chwili, kiedy Ksywa wisi ze swoim workiem pod balkonem. Widać wtedy, że 4-ro piętrowy blok w tle stanowi tylko niewielki procent wysokości tego, w którym toczy się akcja. Poza tym sam Winnicki w serialu Alternatywy 4 mieszkał chyba na III piętrze.
Zmiennikowe Alternatywy 4 byly krecone na Lachmana, a nie na Grzegorzewskiej. Oba budynki dzieli odleglosc przynajmniej poltora kilometra.
Wiecej info tutaj (3-cia pozycja od gory):
http://www.zmiennicy.com/ciekawostki/lo … rozne.html
Ostatnio edytowany przez Inspektor Belon (25-04-2008 11:07:07)
Heh. No tak. Szukałem o tym na forum, a okazuje się, że to jest w ciekawostkach. Ok, w takim razie temat zamknięty ;-)
Dla mnie największym nietaktem było jednak "zaangażowanie" do tej sceny trzypiętrowego bloku (ul. Szolc-Rogozińskiego 14). Blok Alternatywy 4 zawsze posiadał windę (w ,,Alternatywy 4." przynajmniej szyb windowy, na pewno zaś czynną w 14. odcinku ,,Zmienników") i zsyp (skąd Cichocki wynosił śmietniki w ,,Upadku"). Każdy wie, że od pięciu pięter te dwa udogodnienia były lub przynajmniej powinny być standardem.
Na pewno blok przy ul. Lachmana 6. lepiej nadawał się do serialu i to nie tylko ze względu na liczbę pięter, ale także występowanie dwóch typów balkonów jednocześnie.
Mam Pytanie do ogółu. Czy ktoś z was wybiera się 21 marca na zlot miłośników "Alternatyw" ? Miejsce zlotu okolice bloku przy Grzegorzewskiej 3 dawniej Alternatywy 4.
Ostatnio edytowany przez YACEK (12-03-2009 12:54:01)
Witam no ja jeśli nie wyruszę w trase to mam zamiar wybrać się na ten zlot jakby co.
Pozdro
YACEK :
Mam Pytanie do ogółu. Czy ktoś z was wybiera się 21 marca na zlot miłośników "Alternatyw" ? Miejsce zlotu okolice bloku przy Grzegorzewskiej 3 dawniej Alternatywy 4.
Chętnie bym się zjawił, ale mam niestety za daleko... Szkoda! :/
Najwyraźniej nikogo poza mną ze "zmiennikowców" na zlocie Alternatyw nie było.
Oto link do filmiku jaki nakręciłem na zlocie. http://www.youtube.com/watch?v=7ofSsiZT … annel_page
Było by fajnie jak by i nam się udało zorganizować zlocik.
nie kazdy jest z wawy
Ostatnio edytowany przez WRC (23-03-2009 23:31:26)
YACEK :
Najwyraźniej nikogo poza mną ze "zmiennikowców" na zlocie Alternatyw nie było.
Oto link do filmiku jaki nakręciłem na zlocie. http://www.youtube.com/watch?v=7ofSsiZT … annel_page
Było by fajnie jak by i nam się udało zorganizować zlocik.
chciałem przypomnieć, że zlocik był planowany ale jakoś padło na twarz wzystko w tamtym roku... ale jak są chętni to możemy wrócić do tematu
czy kazdy filmik obok na youtubie jest Twojej produkcji ??? jezeli tak to gratuluje "maruderow" !!! wyjebane w kosmos po prostu !!!
Wszystkie są moje. Dziękuję bardzo!
a czy to Ty wystepujesz jako prowadzacy ???
"NOMINE II" 2008 bmw drift E30 1.8 is czyli Paproch lata bokami! A to dzieło warte Oskara :)
Najwyżej "oskarda"
YACEK :
Najwyżej "oskarda"
A co to takiego ? :]
narzędzie górnicze, inaczej kilof zdaje sie...
Dzięki za oświecenie ;)
Odgrzewam kotleta po 4 latach :). Dziś oglądałem relację z dwóch zlotów fanów serialu Alternatywy, które odbyły się w 2009 roku :) Tyle lat wszyscy dyskutujemy na jednym forum i żadnego zlotu. Rok dopiero się rozpoczyna, więc do grudnia jeszcze daleko. Warto, może by pomyśleć o zlocie fanów serialu Zmiennicy... 2013 :)
Jestem za a nawet przeciw! W jakimś lokalu, może w siedzibie WPT? Koniecznie z odwiedzeniem miejsc gdzie kręcono serial. Może udało by się zaprosić kogoś z aktorów? Koniecznie musiała by się pojawić replika żółtej taksówki 1313, forumowego kolegi z Poznania! :) Co do lokalu to miałbym propozycję w ścisłym centrum Warszawy.
Ostatnio edytowany przez gajos (26-02-2013 14:54:16)
Piorun :
Warto, może by pomyśleć o zlocie fanów serialu Zmiennicy... 2013 :)
jestem jaknajbardziej za :)
Miejsce zlotu pozostaje do uzgodnienia. Może w obrębie ks Ogniwo?
Wojtass :
Piorun :
Warto, może by pomyśleć o zlocie fanów serialu Zmiennicy... 2013 :)
jestem jaknajbardziej za :)
Miejsce zlotu pozostaje do uzgodnienia. Może w obrębie ks Ogniwo?
Niestety bez odzewu. Ze zlotu chyba nic nie będzie, a szkoda.
jak nie ma odzewu, jak jest :) Dopisuję się do zlotu, jakoś dotrę do Wawy ;)
Ostatnio edytowany przez sis (07-07-2013 01:40:37)
Ja również był bym chętny :) Można by było zorganizować to w najbardziej ciekawym miejscu w Zmiennikach ;)