Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem czy nius wspomniany przez Kierownika Garwankę tu: http://www.zmiennicy.com/forum/viewtopic.php?id=1625 ma dotyczyć właśnie książki "Stanisław Bareja. Król krzywego zwierciadła", czy też nie. W każdym razie info o książce jest już na głównej. Stąd moje pytanie:
Czym ta pozycja różni się od "Misia czyli rzeczy o Stanisławie Barei"? I dlaczego, mając już tę pierwszą na półce powinienem mieć także i tę? Tak upierdliwie trochę :)
NEWS!!! wiąże się z książką :o) jednak nie o samą informację chodzi, ale o inną inszość :D
Zanabądź, przeczytaj, oceń :-)
Wg. mnie są to dwie kompletnie różne pozycje, nie dające się porównać, choć traktują o tym samym człowieku...
Niniejsza ocena oparta jest po zapoznaniu się z obydwiema pozycjami!
http://www.salonkulturalny.pl/maciej-re … -recenzja/
--
http://wyborcza.pl/1,75475,7364205,Bare … lanie.html
A jaka ładna okładeczka i w ogóle :)
Za późno na recenzje, bo już nabyłem. Tylko jeszcze nie czytałem, bo nie doszła :)
Blepanie ;o) wysłałem ci coś na maila!
Coś baaaardzo zaległego :-/
Ostatnio edytowany przez Kier.Prod.T.Garwanko (27-12-2009 19:54:37)
Ja dostałem takową pod choinkę :D już mam te dwie pozycje , tylko że teraz czytam drugi prezent "333 Popkulturowe rzeczy PRL . Polecam jeśli ktoś chce poczuć smak dzieciństwa . "Mistrz Krzywego Zwierciadła " czeka w kolejce .edit: melduję iż przeczytałem , zajęło mi to 2 dni :)
Ostatnio edytowany przez TAXI 666 (03-01-2010 15:34:36)
TAXI 666 :
Ja dostałem takową pod choinkę :D już mam te dwie pozycje , tylko że teraz czytam drugi prezent "333 Popkulturowe rzeczy PRL . Polecam jeśli ktoś chce poczuć smak dzieciństwa . "Mistrz Krzywego Zwierciadła " czeka w kolejce .edit: melduję iż przeczytałem , zajęło mi to 2 dni :)
I jedną i drugą dostałem również na gwiazdkę :) Mówiąc krótko - obie rewelacyjne :)
Wczoraj doleciała. Pierwsze wrażenie: gruuuuuuuuuba! Taka jak lubię... ;)
Zacząłem czytać na lekkim kacu... "i tak mnie wciągnęło, że nie mogę się oderwać. Czytam i koniec!" :)
Ostatnio edytowany przez Pleban (16-01-2010 19:11:54)
:-)
Pleban lubi Grube :)
Oczywiście, bardzo lubię rubensowskie kształty. Tak samo u kobiet ;)
A żeby było konstrukcyjnie, to parę wrażeń z pierwszych pięciu ujęć (łyk-end był jednak pracowity i nie miałem dość czasu): świetna dziennikarsko-śledczo-psia (to komplement) robota i umiejętność złożenia takiej ilości materiału w ciekawą książkę. Już na początku pozycja ta jest o wiele bardziej szczegółowa, niż "Miś, czyli...". Niepotrzebny ten patos w postaci wykrzykników, w miejscu jak Bareja z Łomnickim urwali się z biegu studenckiego (pogrobowcy Hitlera itd.). Jednego z recenzentów książki denerwowało popisywanie się wiedzą autora, jako dygresje do szczegółów biograficznych Barei. A mnie to się akurat podoba. No i "suterena" nie pisze się chyba "suteryna", chociaż nie jestem pewien.
Ostatnio edytowany przez Pleban (18-01-2010 03:56:08)
dziś, po wielu próbach, udało mi się w końcu nabyć droga kupna książkę. Pierwsze wrażenie: gruba. Drugie wrażenie: fajne zdjęcia. Trzecie wrażenie: po 3 stronach wciągnęła mnie całkowicie. Inna sprawa, że obleciałem pół miasta stołecznego, niczym Koniuszkowa za cytrynami i nie mogłem jej nigdzie zlokalizować, ale najważniejsze że się udało :)
Ostatnio edytowany przez ardiano (24-01-2010 23:34:37)
A ja bym jeszcze poczytał. Za szybko się skończyła :)
W przyszłym tygodniu muszę i ja dołączyć do grona posiadaczy tej książki i ją przeczytać... Nie mogę się juz doczekać
Ja natomiast muszę poprosić mojego szanownego brata, żeby mi ją kupił i podesłał przy najbliższej okazji, gdyż w na moim terenie nie ma szans dostania tej zacnej książki.
A internet ?
Z tym internetem to bym uważał.... Nigdy nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie :o)
He he... Maciek lat 14 albo Zdzisław z Kutna
Ostatnio edytowany przez YACEK (30-01-2010 21:54:33)
Apropos książek... nieco z innej beczki ale też wygląda fajnie
wczoraj zanabyłem, dam znać co i jak jak skończę czytać.