Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Zmiennicy to serial który bardzo mi sie pdoba , bo jest polska motoryzacja to może by było trzeba nakręcić kolejną serie zmienników ?
Tylko po co...? Dziś nie ma już naszego Mistrza, więc to wszystko nie ma sensu... posmutniałem.
W potencjalnej kontynuacji mało by było tej "polskiej motoryzacji".
Ostatnio edytowany przez r2r (23-03-2011 02:02:15)
Po eksperymencie typu "Dylematu 5" boję się takich doświadczeń.
Dokładnie. Dylematu 5 już było. Lepiej nie szargać kultowych filmów.
Generalnie z tego typu produkcjami, mam tu na myśli kontynuacje np. kultowych seriali, sprawa jest bardzo złożona. Wydaje mi się, już na wstępie wszyscy będą porównywać nowe "dzieło" do pierwowzoru ... a prawie zawsze takie porównania wypadają niekorzystnie dla nowej produkcji, więc już na samym starcie jest pod górę :D
Ostatnio edytowany przez Piorun (01-09-2012 09:44:58)
Miałoby to sens, ale: pod innym tytułem, z innymi aktorami i z inną, równie oryginalną i ciekawą historią, tak samo lub prawie przedstawioną.
Warunkiem jest kasa i pomysł na serial.
Jak sobie dobrze przypominam to w serialu " Bank nie z tej ziemi". Wystąpiła czerwona taksówka.
W Taxi był Jacek Żydkiewcz. To można nazwać wprawdzie epizodem związanym z serialem " Zmiennicy".
nie, nie i jeszcze raz nie! Pamiętamy "Dylematu 5" i chcemy wyrzucić to z pamięci. I nawet ten sam reżyser nie jest gwaracją sukcesu- "40-latek dwadzieścia lat później" również do udanych nie należał, a przecież zrobiony był przez Gruzę. Kontynuacja "Misia" jako "Rozmowy kontrolowane" nie była porażką tylko dlatego, że przewodził temu Tym i mówiła o czymś innym niż "Miś".
Jeżeli coś wskrzeszać to na zasadzie, o której wspomniał Pleban. I nie serial, ale film. Chociaż w przypadku "Zmienników" nie chciałabym kontynuacji.
"Gdy jest chłopak i dziewczyna,
po cóż słowa głupie, dęte?
Wspólne życie się zaczyna,
film się kończy happy endem."
Amen :)
Ostatnio edytowany przez sis (06-06-2013 23:25:12)
"Rozmowy kontrolowane" nie były już tak dobre jak "Miś". Dało się oglądać, ale to już nie było to, niestety.
A "Rysia" widziałeś? Przy tym Rozmowy Kontrolowane to arcydzieło :)
A oglądał ktoś Stawkę większą niż śmierć - kinową kontynuację Stawki większej niż życie ? To dopiero pomysł. Zrobić nawet tak samo tylko kto zagrałby młodych Piórecką i Żytkiewicza ?
Duch Święty raczy wiedzieć. Trzeba poszukać w teatrach, bo telewizyjne "gęby" przewijają się ciągle te same. Czasem mam wrażnie, że w Polsce istnieje tylko kilkoro aktorów...
Ostatnio edytowany przez sis (22-06-2013 23:21:26)
sis :
Duch Święty raczy wiedzieć. Trzeba poszukać w teatrach, bo telewizyjne "gęby" przewijają się ciągle te same. Czasem mam wrażnie, że w Polsce istnieje tylko kilkoro aktorów...
Aktorów...?! pseudo-aktorów!
Masz rację. Powinnam była napisać "aktorów". Jan Nowicki wyjmuje mi z ust słowa opisujące dzisiejszą telewizyjną ferajnę. Dzisiaj już nie szuka się talentów. Dzisiaj robi się "SHOW".
Lepiej się za to nie zabierać. Po obejrzeniu dzisiejszej polskiej komedii można mieć kaca i to dużego.