Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Posiadacie jakiś sprzęt audio z epoki?
Ja posiadam toscę 303 i mimo jej konturowego brzmienia jestem zadowolony że mam coś polskiego
Taka WS- 422 Napewno zagra lepiej niż dzisiejsze miniwieże
Ja mam WS442 + korektor z Altusami 110 w używaniu , a w posiadaniu troche starego sprzętu Unitry , m.in Gramofon Artur (WS-901?) w pełni sprawny z głośnikami , Gramofon Unitra GS 430 (Bardzo fajny gramofon , który reaktywowałem , niestety zgubiłem igłę podczas jego czyszczenia a nowa kosztuje tyle co cały najtańszy taki gramofon, oraz miniwieżę Unitry (radiomagnetofon + wzmacniacz) M8041 z jednym głosnikiem Tonsila , sprzętem zajmowałem się w zeszłym roku i chciałem sprzedać ale kupców było na poszczególne elementy (bardzo dużym zainteresowaniem cieszył się wzmacniacz do tej miniwieży) no i za gramofon Artura z kolumnami i pełnym okablowaniem ktoś oferował mi 15zł , odstąpiłem , sprzęt leży od tej pory zastawiony w piwnicy i nie mam kiedy się nim zająć . U Dziadka zainstalowałem Tosce 303 z tonsilowskimi kolumnami ale trafiła do kumpla . WS442 gra bardzo bardzo fajnie i lubi stare kawałki :)
Ja mam radio Safari. Stan idealny. :)
Mam gramofon UNITRA 1100 "Daniel". Na chodzie :).
W moim posiadaniu dwa komplety Radmora 5104 jeden amplituner Radmor 5102 kwadrofoniczny i jeden zestaw DIORA WS4421. Wszystko sprawne, cześć w ciągłej eksploatacji :) Najlepsze brzmienie wg mnie ma zdecydowanie Radmor.
magnetofon szpulowy Zk 140T z 4 ścieżkami do odtwarzania.
Ja mam radyjko Elizabeth hi-fi, oraz do kompletu stareńkie kolumienki Unitra (kupione w latach 70-tych jako zestaw). Posiadam też Altusy 140, niestety do regeneracji membran i zawieszenia. Aaa no i zapomniałbym o walkmanie "kajtek".
Mi jedynie zachował się boombox SONY CFS-71L z niesprawną już głowicą ;/
Dzięki niemu mając te 3-4 lata mogłem już oswajać się z kasetami Boney M. czy C.C. Catch.