Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Wszyscy wszystkich lubią, ale są równi i równiejsi:
Najlepiej odda to ranking top10.
1) Mroczkowski
2) Marian Koniuszko (prawdziwy)
3) Jacek Żytkiewicz
4) Krashan
5) prezes Koniuszko
6) Alfons Andrzej
7) Prezes Kłusek
8) Kelner z Kutna
9) Gonschorek
10) Ćmaga :)
hah co do Koniuszka to najbardziej podobala mi sie scenka jak w ostatnim odcinku wszedl do pokoju z Mroczkowskim i jego kolezankami, ktorzy wyplacali kase pracownikom i powywalal im wszystko z kopert i pomieszal hahahahah i cala ich robota na marne byla
Ostatnio edytowany przez WRC (05-09-2006 08:39:46)
WRC :
hah co do Koniuszka to najbardziej podobala mi sie scenka jak w ostatnim odcinku wszedl do pokoju z Mroczkowskim i kolezankami, ktorzy wyplacali kase pracownikom i powywalal im wszystko w kopert i pomieszal hahahahah i cala ich robota na marne byla
Fajna ta scena, m,in. dlatego u mnie jest tak wysoko: "Plakat jakiś możecie zrobić, na przykład, o ! "
"...Kierdziołka se możecie zaprosić. O!...."
Sołtys Kierdziołek z Chlapkowic - twórca popularnych kabaretowych monologów z tamtych lat. Nie pamietam kto się w niego wcielał...
hahah co tej scenki to najfajniejsze bylo to jak ten chamowaty i prostacki Mroczkowski walnal z tylek ta swoja kolezanke z pracy, ktora sie na chwile odwrocila chyba po to zeby cos wziac z szafy a on z inna w tym czasie rozdzielal te wyplaty hahahaha extra scenka jak ja klepnal jak tylko zobaczyl tylek normalnie wymiata
A jak obejmował tą drugą co siedziała przy stole gdy wkładali te pieniążki do kopert (przy kwestii "Co tu jest napisane?" - "Stolarz Jan. Tokarz") to ją za cycka trzymał. A to obleśna świnia :)
Ostatnio edytowany przez helmutt (27-09-2006 13:08:06)
helmutt" :
Sołtys Kierdziołek z Chlapkowic - twórca popularnych kabaretowych monologów z tamtych lat. Nie pamietam kto się w niego wcielał...
Jerzy Ofierski.
A mnie w tej scence strasznie śmieszy właśnie kwestia "stolarz Jan tokarz", bo o to w niej chodzi, żeby nie było wiadomo, czy to jest stolarz, który się nazywa Tokarz, czy tokarz, który się nazywa Stolarz. ;)
helmutt :
A jak obejmował tą drugą co siedziała przy stole gdy wkładali te pieniążki do kopert (przy kwestii "Co tu jest napisane?" - "Stolarz Jan. Tokarz") to ją za cycka trzymał. A to obleśna świnia :)
szczerze sie przyznam, ze tego juz nie kojarze jakos pamietam jedynie ze obejmowal ja
WRC :
helmutt :
szczerze sie przyznam, ze tego juz nie kojarze jakos pamietam jedynie ze obejmowal ja
Tak, obejmował ją (tą niebrzydką blondynkę w białej bluzce) i ręka mu tak zwisała z jej szyi, że jej cycka dotykał.
No, ale miałbyś ranking, a nie szacunek Mroczkowskiego do kobiet :)
1. Marian Koniuszko
2.Krashan
3.Personalny Łukasik
4. Wiesio Ceglarek
5.Kusmider
6.Kłusek
7.Gość w płaszczy (Komuny Paryskiej 7:)
Każda postać jest na swoj sposob ciekawa :)
1) prezes Koniuszko, modelowy prezes PRLu :)
2) Rawicz, gwiazda kina lat 80 tych.
4) Krashan, student dewizowy.
5) Kusmider Zenon facet, który załatwi wszystko :)
6) szer. Boryczko prawdziwy milicjant.
7) Prezes Kłusek przypomina mi dzialacza PZPNu, modelowy prezes PRLu :)
8) Jacek Żytkiewicz uczciwy, spokojny i pracowity.
9) Marian Koniuszko synalek Mamusi.
10) Gonschorek obywatel RFNu :) "Wy za dużo pijecie a za mało robicie"
Piorun :
8) Jacek Żytkiewicz uczciwy, spokojny i pracowity.
Ja bym dodał, że to modelowy chłopak z profincji, któremu prężnie rozwijająca się stolica umożliwiła awans społeczny.
najciekawsze ze nic nie wiadomo o jego rodzicach a przeciez nie ma 50 lat zeby juz nie zyli tylko 31 a nic i nich nie wiadomo, stad tez nie wiadomo skad pochodzi, boto ze w zatorach mieszka nie znaczy ze pocodzi stamtad
scorpio44 :
helmutt" :
Jerzy Ofierski.
A mnie w tej scence strasznie śmieszy właśnie kwestia "stolarz Jan tokarz", bo o to w niej chodzi, żeby nie było wiadomo, czy to jest stolarz, który się nazywa Tokarz, czy tokarz, który się nazywa Stolarz. ;)
Chyba stolarz, co się nazywa Tokarz w końcu to spółdzielnia drzewna.