Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Gepard :
Jesli chodzi glownie o zmiennikow to bardzo dobrze byla zagrana rola Mariana Koniuszko ale tego prawdziwego z borow tucholskich i jego rodzicow nie wspominam o rolach glownych bochaterow ze wzgledu ze jest to oczywiste ze genialnie zagrali.
Pan Prezes Stanisław Koniuszko i jego szanowna żona Helena Koniuszko oraz ich jedyna pociecha Marianek Koniuszko, uczeń szkoły ogrodniczej. Ciekawe czy Marianek był słuchaczem technikum czy zasadniczej szkoły zawodowej ? (Mając dobrze ponad 20 lat... coś długo się uczył w tej szkole) Tak sobie też myślę, jakby się dalej potoczyły jego losy i co by dziś (mamy 2014 rok) robił....
Mnie z kolei najbardziej podoba się wątek kryminalny i oczywiści postać studenta...:)
Piorun :
Gepard :
Jesli chodzi glownie o zmiennikow to bardzo dobrze byla zagrana rola Mariana Koniuszko ale tego prawdziwego z borow tucholskich i jego rodzicow nie wspominam o rolach glownych bochaterow ze wzgledu ze jest to oczywiste ze genialnie zagrali.
Pan Prezes Stanisław Koniuszko i jego szanowna żona Helena Koniuszko oraz ich jedyna pociecha Marianek Koniuszko, uczeń szkoły ogrodniczej. Ciekawe czy Marianek był słuchaczem technikum czy zasadniczej szkoły zawodowej ? (Mając dobrze ponad 20 lat... coś długo się uczył w tej szkole) Tak sobie też myślę, jakby się dalej potoczyły jego losy i co by dziś (mamy 2014 rok) robił....
Jak to co by robił Marianek...? Zajadał się MIODKIEM :)) hehe
krysia26 :
oczywiscie zolte taksowki i modele fiata :)
Które? ;)
Za to że ostatni wpis w tym temacie był 14-01-2008 a temat wciąż aktualny i serial jeszcze mi się nie znudził.
A co tak naprawdę się pamięta z tego co dzisiaj idzie w telewizji?
Ostatnio edytowany przez Bhamaradżanga (14-09-2015 18:10:35)
W Zmiennikach podoba mi się piosenka Gintrowskiego na początku filmu. Jako mały chłopak bardzo lubiłem ten serial dzięki tej piosence. Dlaczego? Dlatego że na końcu tej piosenki padało niecenzuralne słowo, którego nie było nam wolno głośno w domu wypowiadać. Ale serialu rodzice oglądać mi nie zabronili i ten serial to był dla mnie taki maleńki kawałek wolności. :)
To jest serial mojej młodości - zawsze wracam do niego z sentymentem
Trudno tak jednym zdaniem opisać co mi się w serialu podoba. Ogólnie jako całość: niepowtarzalny klimat, plenery, dawna motoryzacja, oświetlenie uliczne taśma na której nagrywano serial fajnie się "Zestarzała" i dodaje to takiego smaczku. Dużym atutem jest muzyka.