Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
macker007 :
Skoro jesteśmy przy Marcelu Szytenhelm. Screenów nie mam, ale zagrał kilka epizodów w "Świecie wg Kieoskich", a także w jednym z odcinków "Komisarza Alexa".
Wg mnie aktor bardzo nie wykorzystany w naszym kinie.
W fototece jest najwięcej o Jego rolach.
http://fototeka-test.fn.org.pl/strona/w … amp;result[]=168&lastResult[]=168&pageNumber=1&howmany=50&sort=alfabetycznie&pageSelect=1
Kolejna porcja aktorów: :)
Mariusz Benoit oddziałowy Walasek "Wielka wsypa"(1992)
Krzysztof Zaleski "Szansa"(1979)
"Kochankowie mojej mamy"(1985)
Janusz Rewiński ,wspaniały Misiek w "Kabarecie Olgi Lipińskiej"
Siara w "Kilerach" ;)
Krystyna Kołodziejczyk w duecie ze wspaniałym Mieczysławem Czechowiczem w serialu "Czterej pancerni i pies"(1970)
była też sekretarką w serialu "Daleko od szosy"(1976)
"Co mi zrobisz ,jak mnie złapiesz" (1978)
Zdzisław Wardejn "Królowa Bona "(1980)
w tym samym roku z niezapomnianą Gabrielą Kownacką w filmie "Bo oszalałem dla niej"
"Och Karol"(1985)
"Kogel Mogel"
Jan Englert w serialu "Dom"
"Wielka wsypa"(1992)
w serialu "Matki,żony i kochanki"(1995)
"AmbaSSada"(2013)
Mieczysław Czechowicz,ksiądz w filmie "Wesele"(1972)
hrabia w "Janosiku"(1974)
Na koniec sam wielki reżyser ,Stanisław Bareja w kilku rolach:
https://www.youtube.com/watch?v=OsxmpV-KRaI
Szanowny Pan Jan Kochany w "Misiu" (1980)
milicjant w serialu 'Alternatywy 4"
Ostatnio edytowany przez Barejka (16-01-2015 13:17:07)
Krzysztof Zaleski zagrał niezapomnianego Gruchę w "Sztosie", a Mariusz Benoit wcielił się w cichociemnego Tadeusza Markucia ps. Kmicic w "80 milionów". Swoją drogą niezły film, kto nie widział to polecam.
Ostatnio edytowany przez macker007 (16-01-2015 12:54:56)
Krzysztof Kowalewski zagrał główną rolę w filmie "Misja specjalna". W tym filmie drugoplanową rolę zagrał też piosenkarz Bohdan Zaucha.
Pomniejsza rola Kowalewskiego to kierownik produkcji w filmie "Nic śmiesznego", któremu nierozgarnięty Adam Miauczyński (Cezary Pazura) przedwcześnie wysadził most na którym miała być sfilmowana scena z przemarszu wojska.
Kowalewski główną rolę grał też w pewnym serialu, opowiadającym o perypetiach pewnej rodziny. Tytułu niestety nie kojarzę. Serial emitowany był w TV na początku lat 80-tych, z późniejszymi powtórkami. Może ktoś z forum odgadnie.
W serialu "Alternatywy 4" Jan Kobuszewski i Witold Dębicki pojawiają się w dwóch pierwszych odcinkach. Co ciekawe, obaj graja rolę oszustów. Kobuszewski występuje jako oszust mieszkaniowy, natomiast Dębicki wyłudza od mieszkańców pieniądze powołując się na komitet blokowy
MIC 5000 :
Kowalewski główną rolę grał też w pewnym serialu, opowiadającym o perypetiach pewnej rodziny. Tytułu niestety nie kojarzę. Serial emitowany był w TV na początku lat 80-tych, z późniejszymi powtórkami. Może ktoś z forum odgadnie.
Ten serial to "Rodzina Leśniewskich"
Tego chyba nie było. Ignacy Machowski, czyli serialowy Piórecki, zagrał tytułową rolę w świetnym filmie "Spotkanie ze szpiegiem" z 1964r.
Bronisław Pawlik i Artur Barciś zagrali razem w serialu "7 życzeń". Obaj wcielili się w rolę nauczycieli, bo dużo akcji w serialu dzieje się w szkole.
Bronisław Pawlik to również niezapomniana rola antykwariusza (a jednocześnie łącznika J-23) ze znanego serialu "Stawka większa niż życie".
Z kolei Artur Barciś dwukrotnie wystąpił w drugoplanowych rolach (gra różne postacie) w serialu "07 zgłoś się". Najwięcej drugoplanowych ról, bo aż trzykrotnie, zagrał Zbigniew Buczkowski, który jednak w "Zmiennikach" się nie pojawia.
Zbigniewa Buczkowskiego spotkałem kilka lat temu, jak byłem w Lądku Zdroju.Niesamowice sympatyczny i skromny człowiek i wielki aktor.Uwielbiałem go za role właśnie w 07 I w filmie Kurs na lewo-polecam.
grzesiek84 :
Zbigniewa Buczkowskiego spotkałem kilka lat temu, jak byłem w Lądku Zdroju.Niesamowice sympatyczny i skromny człowiek i wielki aktor.Uwielbiałem go za role właśnie w 07 I w filmie Kurs na lewo-polecam.
Też bardzo Go lubię.Ma niesamowicie bogatą filmografię ,jak na naturszczyka.
Zadebiutował w 1972 roku rolą kelnera w "Dziewczynach do wzięcia"
tu w "Kursie na lewo" i "07 zgłoś się " ,jak lubisz te dwie role Pana Zbigniewa ,Grzesiu:)
Aktor zagrał też epizod (parkieciarza) w "Alternatywach 4 ",tylko szkoda ,że w "Zmiennikach" nie zagrał :(
Ostatnio edytowany przez Barejka (26-03-2015 20:26:45)
Zapomniałem jeszcze o Karate po polsku-też lubie ten film.Zbysiu zawsze grał takich cwaniaków,bandziorów heh.
grzesiek84 :
Zapomniałem jeszcze o Karate po polsku-też lubie ten film.Zbysiu zawsze grał takich cwaniaków,bandziorów heh.
No ,fakt ,ale jak cudnie za to,role cwaniaków "pasują"mu ,jak druga skóra ;)
w "Karate po polsku" źle skończył...
ale w serialu "Dom"był całkiem sympatycznym cwaniaczkiem;)
Taka ciekawostka ode mnie. Janusz Rewiński - aktor, który grał w Zmiennikach, miał zagrać... Ferdka Kiepskiego w Świecie według Kiepskich!