Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
co sadzicie o pomysle zrobienia np. na google earth/maps czy tam zumi mapy lokalizacji ze zmiennikow ???
z tego co wiem na google maps mozna wstawiac takie punkty z literami i do tego opis miejsca
Ostatnio edytowany przez WRC (18-12-2008 23:47:28)
Tak. To jest sluszna koncepcja.
Od koncepcji to tutaj jestem ja !!!
Spoko pomysł można pozaznaczać.
Ostatnio edytowany przez YACEK (19-12-2008 00:12:48)
Mi też się podoba ten pomysł.
Jestem jak najbardziej ZA!!!
W planach przebudowy strony (tak, są takie plany! ;) i między innymi one opóźniają aktualizację) mam wykorzystanie google'owych map do zaznaczenia lokalizacji różnych miejsc. Tak więc taka mapa z pewnością prędzej czy później powstanie - co więcej, na pewno będziemy potrzebować Waszej pomocy w dokładnym oznaczeniu miejsc. No ale to na razie melodia przyszłości... oby niedalekiej ;)
No proszę wreszcie jakiś liścik od dyrekcji :)
Nie wiem, czy temat do tego odpowiedni, ale można kiedyś zorganizować małą wycieczkę rikszą z Bangkoku po kultowych, serialowych miejscach. Ostatnio wylądowałem w Wawie i prawdę mówiąc na dobry początek zwiedziłbym chętnie choć kilka takich ulic, placów itp. Jakiś weekendzik myślę można na to poświęcić, oczywiście gdy mapa powstanie (a może już powstała? :) ).
pozdrawiam, z inżynierowym ugryzieniem w ucho ;)
Być może nie wszyscy wiedzą, że serwis Geoportal: http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ oferuje wyświetlanie map Polski w trybie bitmapowym (skany) ale z tą różnicą, że nie są one aktualne - co nas tropicieli miejsc z przeszłości także filmowo-serialowej jak najbardziej zadowala.
I tak, po wyświetleniu mapy np. Warszawy włączamy tryb RASTER:
- przy dużym powiększeniu poniżej 1:12 000 wyświetlana jest mapa z początku lat 90tych (ulice mają nowe nazwy), gdzie większość miejsc mamy wciąż niezmienionych z poprzedniej epoki:)
- natomiast w powiększeniu 1:13 000 pokaże się już mniej dokładna wersja mapy za to pochodząca mniej więcej z połowy lat 80tych! Można całkowicie cofnąć się w czasie i zobaczyć choćby PL Okęcie ze starym pięknym terminalem odlotów i blaszakiem Etiudy znanym ze Zmienników, czy tory na terenie Sp. im. Borów Tucholskich... :)
Zaletą jest, że w każdym momencie można włączyć w lewym panelu opcję "Ortofotomapa" i wyświetlić / nałożyć sobie współczesny wygląd mapy lotniczej.
Pozdrawiam
noo takie coś by się przydało sam chętnie bym skorzystał
Nie pytaj! Zrób taką mapę od tak! Jestem za!