Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Zmarł Przemysław Gintrowski :(
Mój ulubiony kompozytor. Wspaniałe piosenki tworzył m.in. z J. Kaczmarskim
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, … omosc.html
Ostatnio edytowany przez Ceglarek (20-10-2012 23:29:14)
Niestety, przykra wiadomość. Kolejny porządny człowiek i polski patriota odchodzi.
22 stycznia odszedł z naszego świata Andrzej Grąziewicz odtwórca roli Woźniaka, gospodarz mieszkania które wynajmował Krashan.
W wieku 92 lat odszedł Gustaw Lutkiewicz. Zagrał wiele charakterystycznych ról
Modelowy prezes PRL-u w Alternatywach 4.
Kolejny wielki aktor odszedł z tego świata... W wieku 83 lat zmarł Wojciech Pokora. U Bareji zagrał prawie w każdym wyreżyserowanym przez niego filmie
Hej,
Nie wiem, czy ktoś kojarzy, ale słynna ciocia Stasia z Klanu (Kazimiera Utrata), która zmarła przed paroma dniami, grała także w Zmiennikach. To koleżanka wdowy z 14 odcinka. Siedziała obok Krashana, gdy wdowa opowiadała o kartkach na mięso.
3 czerwca zmarł w Warszawie w wieku 72 lat operator dźwięku Wiesław Znyk.
Dziś zmarł aktor i artysta kabaretowy Jan Kobuszewski "Ksywa" (85lat)
Halo Zocha, no, poszukaj Ćmagę, niech tu szybko do mnie przekręci...
Czekam dzień, czekam dwa. Nic. Cisza. Więc znowu dzwonię do niej a ona mi tak: Ćmaga próbował się dodzwonić, ale nie zna nawet adresu, a jak pytał w informacji to mu powiedzieli, że numer zastrzeżony bo tam mieszka jakaś ważna figura. I spytali go, kto chce się dowiedzieć, więc odłożył słuchawkę i poszedł się wzmocnić. Ale tam go dopadli i teraz kibluje. Ale farby nie puszcza :D
Ostatnio edytowany przez Ceglarek (28-09-2019 10:51:45)
Wczoraj zmarł nasz Ciapulek tzn. Krzysztof Kowalewski. Wielokrotnie występował w filmach i serialach Bareji. Nie muszę chyba nikomu przypominać kto to dyrektor Krzakoski, Hochwander, Michał Roman itd... Poza tym ukochany Zagłoba oraz aktor w ponad 100 filmach. Żegnaj kochany Panie Sułku
13 września zmarła Pani Krystyna Kołodziejczyk, serialowa Koniuszkowa.
https://tvn24.pl/polska/krystyna-kolodz … je-5413097
15 października zmarł Pan Paweł Nowisz, serialowy Dyrektor FSO
https://tvn24.pl/kultura-i-styl/pawel-n … at-5453269
Dziś w wieku 82 lat zmarła Antonina Girycz - Dzienisiewicz, serialowa Biernacka z Wydziału Zatrudnienia
Wczoraj 16.08.2023 zmarł Jan Greber, aktor króry w Zmiennikach zagrał małą rolę w 2 odcinku. Grał lekarza opiekującego się Lesiakiem w szpitalu. Prywatnie mąż Marzeny Trybały czyli serialowej Jagody Oborniakowej...
Ostatnio edytowany przez Ceglarek (17-08-2023 12:14:47)
Dzisiaj odeszła Zofia Merle (ur.30 marca 1938 w Warszawie). Aktorka teatralna i filmowa, popularna głównie dzięki rolom komediowym. Mistrzyni ról drugoplanowych, nawet epizody z Jej udziałem zyskiwały miano kultowych. W życiu prywatnym tworzyła udany związek małżeński z aktorem Janem Mayzelem (zm.30 grudnia 2021), który również grał w filmach Mistrza (razem wystąpili w serialu ''Zmiennicy''). Aktorka zagrała u reż. Barei w filmach:
Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz (1978 premiera) jako gosposia Krzakoskich
Miś (1981 premiera) jako przekupka z mięsem w sekretariacie komendy
Alternatywy 4 (1986 premiera tv) jako kobieta u Furmana w sprawie zamiany mieszkania (odc.8 ''Wesele'')
Zmiennicy (1987 premiera tv) jako żona mężczyzny (Jan Mayzel), który chce kupić auto (odc.1 ''Ceny umowne')
Nie żyje Janusz Rewiński, kabareciarz, aktor, były polityk. Informację o śmierci przekazał jego syn. „1 czerwca Tata stoczył walkę ze swoim stanem zdrowia. Niestety tym razem nie dał rady, Buenas noches, Senior Siarra!" – napisał w mediach społecznościowych jego syn, Jonasz...
W Zmiennikach jako Zdzisław Mroczkowski, pracownik prezesa Koniuszki, mąż Bożeny [*]
Ostatnio edytowany przez Ceglarek (04-06-2024 18:56:53)