Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Zauważyłem też, że za każdym razem jak ruszają taksówką Marian czy Jacek słychać ten sam dźwięk odpalania fiata.
Widocznie panowie od montażu byli bardzo leniwi.
Była już o tym mowa.
Dziś tez się tak montuje dźwięk :P
A najgłupsze jest to że zawsze gasi silnik, choćby na 10 sekund po czym znowu odpala :D. Ale to pewnie dla dźwiękowców, no ale chyba silnik 125p na jałowym nie jest tak głośny? :)
Tommik :
A najgłupsze jest to że zawsze gasi silnik, choćby na 10 sekund po czym znowu odpala :D. Ale to pewnie dla dźwiękowców, no ale chyba silnik 125p na jałowym nie jest tak głośny? :)
Silnik 125p w dobrym stanie, dobrze wyregulowany jest dość cichy (aż sam byłem zaskoczony) Natomiast głośno się robi kiedy obroty rosną... ale każdy silnik spalinowy tak ma :)
W artykule o żółtej 1313 jest napisane, że miała problemy z ładowaniem akomulatora. Być może to z tego powodu słychać najpierw dźwięk niedoszłej próby z uruchamianiem silnika.
A ja zauważyłem, że po odpaleniu i podczas ruszania, bardzo często silnik przerywa i to bez postsynchronów. To wskazuje na problem ze świecą, lub kablami zapłonowymi. Często w takich sytuacjach aktorzy (Jacek, lub Kasia) ruszają na wysokich obrotach, żeby płynnie odjechać i nie powtarzać ujęcia z tego powodu. To może też wskazywać na konkretny egzemplarz żółtego fiata.