Forum dyskusyjne

Przejdź na główną stronę serwisu

Ogłoszenie

Drodzy Forowicze, dbajmy o porządek na naszym forum! Bardzo prosimy, aby nie pisać tytułów wątków w całości wielkimi literami. Wszelkie nowe wątki, które takie tytuły będą miały, będą bez względu na treść usuwane. Dziękujemy za zrozumienie :-)

#1 21-03-2010 00:15:40

aska1313
Użytkownik

tłumaczenie Zmienników na angielski

Witam wszystkich wielbicieli taxi 13 13! :)
jestem fanką od najmłodszych lat, a teraz piszę pracę magisterską o tłumaczeniu zmienników na angielski. Mam w związku z tym zapytanie - czy ktoś z was nie posiada "Zmienników" nagranych z tvp Polonia (z angielskimi napisamu), bo niestety tvp jest "bardziej pazerna od kulawa tygrysa";-) nie stać mnie na zakupienie ich od tvp (w wersji z napisami). byłabym bardzo wdzięczna za jakieś info
mój adres e-mail: tanne@o2.pl

POzdrawiam!!!

#2 21-03-2010 05:01:07

Pleban
Użytkownik
Od: Montreal

Re: tłumaczenie Zmienników na angielski

Od razu napiszę rozwiewając ewentualne Twoje nadzieje, że w posiadaniu co prawda nie jestem, ale temat jest mi bliski, bo sam lubię bawić się w angielskie napisy do filmów. Rozumiem, że praca itd., ale w TVPolonii pracują raczej tłumacze słownikowi, którzy sprawiają wrażenie jakby nigdy nie byli za granicą i nie słyszeli jak wygląda angielski w mowie. Nie wiem czy da Ci to coś szczególnego. A swoją drogą - bardzo ciekawy masz temat pracy. Może coś więcej? Jeśli oczywiście nie jesteś jednorazowym użytkownikiem i jeszcze tu zajrzysz :)

Stanisław Bareja, jako wybitny prześmiewca rzeczywistości, dzisiaj również miałby problemy z cenzurą.

#3 21-03-2010 21:02:28

WRC
Użytkownik
Od: KRK

przeciez na jutubie sa nagrywane z tv polonii, czyli z napisami

#4 21-03-2010 23:18:14

YACEK
Użytkownik
Od: SZMIRA TV

Chyba były.

Wzmożona kontrola dźwignią społecznego zaufania ...

#5 06-04-2010 17:32:12

WuPeTek
Użytkownik
Od: Radomsko

TVP zażądało usunięcia "Zmienników" z YouTube... a szkoda...

Oszczędzając Paliwo Dalej Pojedziesz

#6 09-05-2012 20:24:45

dawdzio
Użytkownik

Wcale nie.
Są i to z napisami po angielsku.
np.

http://www.youtube.com/watch?v=YSaigqrfUuU

#7 08-01-2016 21:42:02

lubelak1313
Użytkownik
Od: Lublin

dawdzio :

Wcale nie.
Są i to z napisami po angielsku.
np.

http://www.youtube.com/watch?v=YSaigqrfUuU

Też niedostępne

Interes panu odleciał!... Takie kółko metalowe...

#8 Wczoraj 19:19:46

FrankJScott
Użytkownik

To the people asking about touch therapeutic massage, strong massage, soreness after a deep tissue massage, memorable massage, deep tissue massage information, give a massage, lymphedema drainage massage near me, ano ang swedish massage, deep tissue rmt, massage services,  I highly recommend this visit website about Pyeongtaek business massage blog or memorable massage, the massage center, massage your, book massage therapist, get a massage at home, therapeutic massage what is it, the weekend spa melbourne fl, body massage wellness, a body massage, swedish massage reviews, together with this this contact form on Pyeongtaek business massage site bearing in mind lymphatic massage therapists near me, lymphatic drainage for, health and relaxation spa, good deep tissue massage, muscles after massage, massage in my home, urutan swedish, vibrant massage, best massage for pain relief, massage and spa, not to mention this the advantage for Pyeongtaek business massage advice which is also great. Also, have a look at this find out more for Pyeongtaek business massage tips which is worth considering with signature massage spa, lymphatic release massage, targeted massage, detox massage, jing jing massage, massage and lymphatic drainage, luxy massage, swedish massage and lymphatic drainage, lymphatic massage yourself, reputable massage therapist near me, bearing in mind this great Pyeongtaek business massage info which is worth considering with pain relief spa, a spa massage, swedish relax massage, high end massage therapist, essential massage,  top article about alongside all lomi lomi massage reviews, jing jing massage, massage for balance, well within massage, fortune massage spa,  for good measure. Check more @ Top Rated Laser Treatment Near Me Blog 50ab451

Stopka forum