Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Śpieszę donieść, że gdzieniegdzie pojawił się już nowy numer Kina Komedii z naszymi "Zmiennikami"! Sam dzisiaj kupiłem swój egzemplarz w katowickim empiku :) A więc długie oczekiwanie zakończone! :)
wlasnie mialem pisac posta do osoby ktora zamowial to przedpremierowo, nei pamietam kto to byl ale niewazne, kupiles juz ten numer no a odtwarzales juz ?? jaka jakosc ??
a swoja droga to dziwne ze juz jest jak ma byc od 12 pazdziocha
To jest wersja zremasterowana, ta, którą można było obejrzeć w wakacje w tv. Obraz i dźwięk (niestety, mono) uległy poprawie. Jest wybór scen do każdego odcinka (6 scen do wyboru) no i są, jak to ktoś hucznie nazwał, dodatki. Jednak nie spodziewajcie się niczego super, to jedynie zwiastuny wydawnictwa. No ale przecież nie o to i tak chodzi - ważne, że w końcu mamy nasz ukochany serial na DVD!
jezlei dzwiek mono to i tak to lipa bo nic nei zmienia, co do tego co wszyscy tu mowiliscie ze w wakacyjnej emisji tidac bylo lepsza jakosc to musze powiedziec ze ja nie zauwazylem tego wtedy i wlasciwie dzieki Wam sie o tym dowiedzialem
mam jeszcze tylko jedno pytanie czy w pudelku sa 3 plyty ?? bo przeciez nie ma plyty na ktorej by byly az 3 odc. ??
Jest jedna płyta dwuwarstwowa i spokojnie mieści trzy odcinki.
to ja jutro rano musze zrobic szturm na salonik prasowy hah zeby mi nie wyqpili
Wczoraj w EMPIKU widziałem ale nie kupiłem bo był zamknięty.Dzisiaj kupię :)
Jako ciekawostkę podam fakt, że na okładce pudełka z płytą wykorzystano najprawdopodobniej zdjęcie Kasi-Mariana z tapety z naszej strony i zdjęcie taksówki ze strony z samochodami.
od kilku godzin jestem szczesliwym posiadaczem dvd i kupilem go dzisiaj w krakowie na placu wolnica w kiosku w miejscu gdzie aqrat krecono serial bo bylem w tym czasie u babci !!! hah wiec troche glupio by bylo jakby sie okazalo ze w kiosku nie ma tego filmu oby tylko moja plytka dzialala bez problemu...
Też kupiłem dziś "Zmienników". Okazuje się,że Kino Komedii jest łatwo dostępne nawet w mniejszych miastach, np. takie jak moje.
Można to kupić nawet w moim ulubionym sklepie spożywczym.
Ja niestety nie dostałem. Ale pytałem tylko w dwóch kioskach i to o 7:00. Jutro pójdę do "pressu" tam na pewno bedzie.
wiecie moze co jaki czas to bedzie wychodzilo? co tydzien? dwa? albo miesiac?
proponuje do salonikow prasowych o ile macie w swoich miastach cos takiego (taki maly empik), chociaz w krakowie bylem w jednym i tam nie bylo, ale juz w kiosq tak
j0ker :
Co miesiąc. Wszystko napisaliśmy na stronie :)
I bardzo dobrze, ja też dzisiaj sobie kupiłem pierwszą część "Zmienników" i jestem zadowolony.
Na tej dodanej wkładce widać też kolejne okładki, a dokładniej to jak będzie wyglądał kolejny numer (bo następne okładki są zasłonięte).
A przy okazji to zapytam - czy jedna z melodii podczas wybierania scen do odcinków nie jest nagrana na nowo ? Mam na myśli tą melodię co zawsze jest przy tajemniczych momentach a nie tą drugą, która tam się pojawia czyli melodia kojarzona z Kraszanem. Chodzi mi o to, że ta melodia brzmi jakby została nagrana na nowo a nie wyciągnięta z serialu tak jak wy to zrobiliście w Radiu Safari.
A tak po za tym to ja oczywiście też będe kupował "Kino komedii" co miesiąc.
Ty serio jestes taxowkarzem ??
lo matkoooo dopiero za miesiac !!! ozesz ja pitole !!!
Taksówkarz :
I bardzo dobrze, ja też dzisiaj sobie kupiłem pierwszą część "Zmienników" i jestem zadowolony.
Na tej dodanej wkładce widać też kolejne okładki, a dokładniej to jak będzie wyglądał kolejny numer (bo następne okładki są zasłonięte).
A przy okazji to zapytam - czy jedna z melodii podczas wybierania scen do odcinków nie jest nagrana na nowo ? Mam na myśli tą melodię co zawsze jest przy tajemniczych momentach a nie tą drugą, która tam się pojawia czyli melodia kojarzona z Kraszanem. Chodzi mi o to, że ta melodia brzmi jakby została nagrana na nowo a nie wyciągnięta z serialu tak jak wy to zrobiliście w Radiu Safari.
A tak po za tym to ja oczywiście też będe kupował "Kino komedii" co miesiąc.
tak i najdziwniejsze ze z boq okladki jest widoczny Xywa w odcinkach 4-6, czyli w ktorych nigdy go nie widac
Ostatnio edytowany przez WRC (12-10-2006 22:37:25)
WRC :
tak i najdziwniejsze ze z boq okladki jest widoczny Xywa w odcinkach 4-6, czyli w ktorych nigdy go nie widac
A na pierwszym DVD jest ten milicjant i jeśli się nie mylę to chyba jego też nie było w pierwszych trzech odcinkach, choć może się myle bo nie znam serialu aż tak dokładnie.
MaJor :
j0ker :
Co miesiąc. Wszystko napisaliśmy na stronie :)
dzieki za info, nie doczytalem na waszej stronce tego ;)
Taksówkarz :
WRC :
A na pierwszym DVD jest ten milicjant i jeśli się nie mylę to chyba jego też nie było w pierwszych trzech odcinkach, choć może się myle bo nie znam serialu aż tak dokładnie.
masz racje, mylisz sie bo aqrat byl w 3 odc. jak marian z kaska go "gonili" zukiem, dlatego nic nie pisalem bo z tym sie wszystko zgadza
no ale pytalem Cie czy jestes taxowkarzem ???
Ostatnio edytowany przez WRC (13-10-2006 09:00:01)
Taksówkarz :
Był w trzecim odcinku. Niemniej trudno uznać go za jakąś kluczową postać i raczej jego zdjęcie pojawiło się na grzbiecie przypadkowo, bo grafik wziął pierwszy lepszy kadr, który mu się przypasował.
Taksówkarz :
czy jedna z melodii podczas wybierania scen do odcinków nie jest nagrana na nowo ? Mam na myśli tą melodię co zawsze jest przy tajemniczych momentach a nie tą drugą, która tam się pojawia czyli melodia kojarzona z Kraszanem. Chodzi mi o to, że ta melodia brzmi jakby została nagrana na nowo a nie wyciągnięta z serialu tak jak wy to zrobiliście w Radiu Safari.
Problem polega na tym, że przy wyborze scen do żadnego z tych odcinków nie ma tej melodii, o którą pytasz. :D Chyba że chodzi Ci o melodię grozy, a nie o tajemniczą. W każdym razie wszystkie 3 tamte melodie (zwróć uwagę, że przy wyborze scen do każdego z 3 odcinków jest inny układ tych melodii) są na 100% wzięte z serialu. Wszystkie Zmiennikowe tematy muzyczne pojawiają się w ciągu całego serialu w dziesiątkach różnych wersji i wariantów (trudno wręcz powiedzieć, czy którakolwiek melodyjka serialowa pojawiła się 2 razy w tej samej wersji, no może poza tą opartą na melodii czołówki). A zatem może być trudno stwierdzić, z której konkretnie sceny została ona wzięta, ale na pewno jest z serialu.
to i ja podzielę się też swoją radością - korzystając z przerwy w pracy podskoczyłem do bankomatu po kasę na papierosy i w pobliskim kiosku dojrzałem za szybą Zmienników, zatem niewiele myśląc nabyłem DVD - jak to się mówi drogą przysłowiowego kupna - jakby mógł powiedzieć Jerzy Markuszewski :)
z oglądaniem muszę się wstrzymać do wieczora, ale za to perspektywa spędzenia wieczoru w towarzystwie Kasi i Jacka napawa mnie zrozumiałym podekscytowaniem - no i dziś piątek NARESZCIE!!!
Ja wczoraj stałem sie szczęśliwym posiadaczem dvd i jestem bardzo zadowolony :) . Mi się pomysł wydawania co miesiąc nowych odcinków podoba (zdąże przez miesiąc uzbierać te 11,90zł :P )