Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać. To jest mój pierwszy post i mam nadzieje, że nie ostatni.
No ale do rzeczy. Otóż wracałem dziś ze szkoły i spodkałem znajomy wóz:
Z góry przepraszam za jakość, ale zdjęcie zrobiłem telefonem. Koloru tak naprawde nie mogłem do końca stwierdzić, bo Fiacik jest wyblaknięty, ale myślę, że safari :( .
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez 1313 (26-09-2006 15:20:52)
hah byl juz 1 kolega tu na forum, ktory ujrzal w krakowie wpt 1313 oryginalnego niby...
a co do fiacikow to znam takiego jednego starego czesto go widuje nawet zadbany tyle ze w kolorze malo ciekawym z czarnymi blachami (z tylu kwadratowa) i mozna by go przerobic na 1313
Ostatnio edytowany przez WRC (26-09-2006 17:07:12)
a co do koloru na Twojej focie to jest to raczje cytrynowy anizeli safari ponadto widac ze samochod starszy, bo i ramki swiatel kierunkow i pozycyjnych ma srebrne zaiast czarnych
Cytrynowy, bo fotke telefonem robiłem, ale był na pewno żółty ;)
btw ja nie twierdze, że to 1313 żeby nie było ;) .
Ostatnio edytowany przez 1313 (26-09-2006 16:37:25)
Sorry, że post pod postem ale troszeczke podratowałem tą fotke. Tak mniej więcej wyglądał Fiacik:
Pozdrawiam.
nie no spoko, ja Ci nic nie zarzucam przeciez
WRC :
nie no spoko, ja Ci nic nie zarzucam przeciez
Nie zapominaj, że przy tym poprzednim fiacie też nikt na poważnie nie próbował mówić, że to oryginalny 13 13, i tylko Ty to wziąłeś na poważnie i się nabrałeś. :P
ano niestety ale jak ktos napisal ze to fotomontaz to juz wiedzialem od razu
1313 z tego co pamiętam nie miał zagłówków, a ten na focie ma.
Jordan :
1313 z tego co pamiętam nie miał zagłówków, a ten na focie ma.
Miał zagłówki, ale tylko w scenie podjazdu pod Domy Centrum. :D (patrz: ciekawostki dotyczące żółtej taksówki).
serio mial ??? to jakos dziwnie wtedy jeszcze chyba zaden samochod w polsce nie mial ich podobnie jak prawych lusterek bo nie blyo takiego obowiazku
WRC :
serio mial ??? to jakos dziwnie wtedy jeszcze chyba zaden samochod w polsce nie mial ich podobnie jak prawych lusterek bo nie blyo takiego obowiazku
Może to była wersja przeznaczona na eksport na zachód ? :)
mozliwe, zagranica juz bylo to popularne takie nowe dodatki jakich w polsce jeszcze nie bylo widac to w zagranicznych filmach
No przecież żółta taksówka 1313 była właśnie jednym z samochodów przeznaczonych na eksport do Belgii, mowa jest o tym w I odcinku. Co nie zmienia faktu, że właściwa 1313 (czyli samochód, który ją grał przez większość serialu) zagłówków nie miał.
no wlasnie czyz to nie dziwne ??? moze wersje exportowe tez byly standardowe i poszerzone tak jak to teraz jest z samochodami gdy czesto cos maja z opcja i bez)
Ostatnio edytowany przez WRC (16-10-2006 17:41:42)
I wersje eksportowe i standardowe miały zagłówki od 1975 roku
Na pewno do serialu kupili więcej samochodów przeznaczonych na eksport ponieważ nie chcieli chyba żeby samochód podczas kręcenia scen nagle się zepsuł. Ale pewnie powymieniali fotele na te zwykłe bez zagłówków.
hah pewnie jeszcze byly z klima, abs i centralnym
skoro w serialu gra wersja exportowa, a ktos mowil ze o '75 roq takie produkowali, to dlaczego nie ma widocznych w serialu zaglowqw w 1313 ??
No to może załatwili sobie takie na specjalne życzenie aby fotele nie miały zagłówków bo być może te zagłówki utrudniały kamerowanie (np. pasażerów z tyłu).
Taksówkarz :
Na pewno do serialu kupili więcej samochodów przeznaczonych na eksport ponieważ nie chcieli chyba żeby samochód podczas kręcenia scen nagle się zepsuł. Ale pewnie powymieniali fotele na te zwykłe bez zagłówków.
Zagłówki w 125p są wyjmowane, więc nie musieli wymieniać całych foteli !!!
A było widać otwory ?
Taksówkarz :
A było widać otwory ?
Pomyśl chociaż troszeczke : Wszystkie 125p po 1974r miały zagłówki, łatwiej wyciągnąć zagłówki niż przekładać całe fotele...
Ale na pytanie mi nie odpowiedziałeś.
Witam!!
Jak już to w marcu 75roku. Wtedy wszedł nowy model mr 75 ( jeszcze stary wlot powietrza)
Mi sie wydaje że wyjmowali te zagłówki żeby im się lepiej kręciło.