Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Witam. Czy tez macie w niektorych momentach zmiennikow na dvd lekki brak synchronizacji obrazu z dzwiekiem ? Bo w moim stacjonarnym dvd wszystkie filmy otwrzane sa normalnie, bez zadnych zastrzezen. Tylko 2 filmy polskie z wydwnictwa Carisma maja cos pomieszane z dzwiekiem no i niektore momenty zmiennikow takze. Tez tak macie ?
jest juz taki temat: http://www.zmiennicy.com/forum/viewtopic.php?id=1126 wiec nie zakladaj nowych !!!
WRC :
jest juz taki temat: http://www.zmiennicy.com/forum/viewtopic.php?id=1126 wiec nie zakladaj nowych !!!
W dodatku założony przez tę samą osobę. :D
Lukassek7, może to, co bierzesz za brak synchronizacji dźwięku i obrazu w niektórych scenach, to po prostu momenty, w których postsynchrony nie grają z obrazem i ruchem ust? :) To nie techniczny problem związany z płytą, tylko postsynchrony tak zostały zrobione - czasem niedbalstwo, a czasem był lekko zmieniany scenariusz, bo widać wyraźnie, że aktor mówi co innego.
scorpio44 chyba masz racje bo wlasnie o to mi chodzilo :) tylko to jest strasznie wkurzajace jak juz zauwazysz ze cos takiego jest w filmie :)
Ostatnio edytowany przez lukassek7 (05-11-2006 13:37:30)
Ale to zjawisko występuje w prawie każdym (jeżeli nie każdym) starszym filmie.
No ale wlasnie jak zawsze w tv ogladalem to nigdy tego nie zauwazylem a teraz na dvd od razu..no ale moze to przypadek. Mam tylko nadzieje ze w kolejnych odcinach na dvd zmiennikow bedzie tego mniej :)
lukassek7 :
Mam tylko nadzieje ze w kolejnych odcinach na dvd zmiennikow bedzie tego mniej :)
no, tego to ci zagwarantować nie możemy...
przecież fatalne postsynchrony u Barei to normalka i nikt już tego nie wyprostuje.
Przy okazji zauważyłem, jak w odcinku 2 do Flory i obecnej tam Michalikowej przemawia Jan Łopuszniak w sprawie petycji, to co slychać i to co widać nie pokrywa się :) ale z ruchu ust udało mi się wyczytać, że to co słyszymy najpierw, Łopuszniak mówi z opóźnieniem :)
Rob-Chłop :
ale z ruchu ust udało mi się wyczytać, że to co słyszymy najpierw, Łopuszniak mówi z opóźnieniem :)
Dokładnie to samo zauważyłem, oglądając ostatnio II odcinek. Nawet sobie specjalnie wyłączałem dźwięk, cofałem płytę i dokładnie się wpatrywałem, chcąc wyczytać, co on mówi, kiedy słychać co innego. I wniosek dokładnie taki sam - kiey słychać o tym, że kierownikowi wleciał na łeb przechodzień, on mówi dopiero o tym, że nie są zachowane podstawowe przepisy bhp. ;) :D
Ta sama sytuacja kiedy Marian potrąca babę z mlekiem. Ale tam chyba mowi to samo co widac z ruchu warg, ale jest to opoznione.
adam25 :
Ta sama sytuacja kiedy Marian potrąca babę z mlekiem. Ale tam chyba mowi to samo co widac z ruchu warg, ale jest to opoznione.
Nooooo dokladnie tak, wogole cala tga scena jak jada w tym Zuku to pomieszane sa glos z obrazem. Dobrze ze to nie moje dvd tylko oni cos spieprzyli :)
a ogladaliscie "co mi zrobisz jak mnie zlapiesz ? " na dvd ?? tam na samym poczatku juz jak koles lezy na chodniku to juz jest nziezgodnosc obrazu z dzwiekiem
Ostatnio edytowany przez lukassek7 (08-11-2006 15:11:37)
adam25 :
Ale tam chyba mowi to samo co widac z ruchu warg, ale jest to opoznione.
Nie - kiedy mówi z postsynchronu "ej ty, krowo", to naprawdę mówi co innego. Nie stwierdziłem, co.
lukassek7 :
tam na samym poczatku juz jak koles lezy na chodniku to juz jest nziezgodnosc obrazu z dzwiekiem
Z tego, co pamiętam, to drugie "piwa" jest tyko z postsynchronu.
PS: Lukassek7, i nie ma to wszystko znaczenia, czy na DVD, czy normalnie. ;) Bo cały czas podkreślasz to DVD.
Ostatnio edytowany przez scorpio44 (08-11-2006 17:06:33)
hehe bo akurat dopiero na dvd to zauwazylem to moze dlatego :D no wiem wiem ze nie ma :)