Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Nawet w słabej jakości na tvp polonia zauważyłem ciekawą rzecz.
Scena na basenie w odcinku drugim, "w Bangkoku" - rozmowa między Krokodylowym a Krashanem. Z dalszej perspektywy wygląda to pięknie, ale w zbliżeniach jak Krokodylowy przedziera wizytówkę (?) a następnie dolary widać, że te ujęcia były kręcone w innym miejscu, a raczej w studiu, gdzie piękne tropikalne widoki które widać z daleka zastąpione są przez niebieską ścianę (?). Światło też jest już inne. A co ciekawsze tło za Krashanem w tej scenie jest bez zarzutu.
Wyjaśnienie mam takie, wiadomo że niszczono falsyfikaty dolarów zrobione na użytek filmu, więc dużym ryzykiem byłoby przekraczanie z nimi granicy. Więc nakręcono to już w zbliżeniu w Polsce.
Ostatnio edytowany przez Jordan (21-01-2007 17:42:37)
Obejrzałem tę scenę dokładnie i szczerze mówiąc wydaje mi się, że za Krokodylowym widać po prostu niebo. I wszystko, co napisałeś, jest przekombinowane. ;) Ale mogę się mylić.
scorpio44 :
Obejrzałem tę scenę dokładnie i szczerze mówiąc wydaje mi się, że za Krokodylowym widać po prostu niebo. I wszystko, co napisałeś, jest przekombinowane. ;) Ale mogę się mylić.
Nie wydaje mi się by było to niebo, zwłaszcza że za Krokodylowym i tak nie powinno być nieba a palmy, strzechy z bambusa.
No i jeszcze jeden motyw zauważyłem - przez moment widać że Krashan w scenie z prostytutką trzyma przedarty banknot 1 dolarowy ! A prostytutka umiejętnie zasłaniła potem nominał gdy pokazywała gdzie jest druga połówka - tak więc, jednego dolara mogliby poświęcić ;)
.
Widzę, że bardzo dokładnie znasz tę scenę, więc powiedz jeszcze jedną rzecz - czy wspomniana przez Ciebie dziewczyna (napadająca na Krashana, a potem zauroczająca go) to ta sama, która wachluje Krokodylowego?
scorpio44 :
Widzę, że bardzo dokładnie znasz tę scenę, więc powiedz jeszcze jedną rzecz - czy wspomniana przez Ciebie dziewczyna (napadająca na Krashana, a potem zauroczająca go) to ta sama, która wachluje Krokodylowego?
Raczej ta sama. Była przecież nasłana przez Krokodylowego na Krashana by poczuł jak najszybciej potrzebę wzbogacenia się. Innej tam w pobliżu nie było.
Jordan :
Była przecież nasłana przez Krokodylowego na Krashana by poczuł jak najszybciej potrzebę wzbogacenia się.
O widzisz... Powiem Ci szczerze, że jakoś wcześniej na to nie wpadłem. A faktycznie najpewniej tak było.
scorpio44 :
oczywiscie ze to ta sama paskuda
Ostatnio edytowany przez WRC (24-01-2007 18:50:10)