Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Wiecie że ten Mercedes on tak naprawdę nie pochodzi ze złomu lecz był to samochód reżysera Zmienników lecz został zniszczony w filmie bo i tak było to totalne padło. Gdy Bareja wybrał się z rodzina do Grecji miał po drodze wypadek i dlatego zdecydował się go zniszczyć na potrzeby filmu.
Owszem, wiemy. :))
ale nas oswieciles sie i siebie samego osmieszyles... chciales zablysnac wiedza, przeciez to wie kazdy !!! nie tworz nowych tematow zeby sie pokazac na forum, bo tylko sie osmieszasz
Ostatnio edytowany przez WRC (21-02-2007 09:01:07)
Nie karmić trolla i dać mu bana.
Wydaje mi się, że ban jest najlepszym wyjściem w tym przypadku, zwłaszcza, że gość zarejestrował się tutaj raptem 2 dni temu i nawet nie zaznaczył skaąd się wywodzi. Nikt na porządnej stronie nie będzie chyba tolerować zajefajnych zabaw, spędzających całe życie przed kompem, dziesięciolatków.
TRoCIn :
nawet nie zaznaczył skaąd się wywodzi.
No tu to akurat nie przesadzaj. Nikt nie ma takiego obowiązku. ;) Zwłaszcza że i tak prawdziwość podawanych w necie danych może mieć mało wspólnego z rzeczywistością.
No moze tak ale milo wiedziec jaki "zasięg" mają Zmiennicy :)
ja sie zwami nie zgodze bo nie powinniescie komentowac kogos tylko to co jest w temacie i pisac o tym i kazdy powinien zajac sie soba
Haha, daję 99,9%, że to Kapa Zmiennnik93 pod drugim nickiem. :) MaJor, masz dostęp do IP?
Drogi Mateuszu, używaj proszę jednego konta na forum.
No straaaaasznie trudno było się tego domyślić. :)))))))))
nie bede tak zgryźliwy jak moi przedmówcy i odpowiem na pytanie z tematu: Stuttgardzkie samochody Mercedes-Benz uznawane są na całym świecie jako najlepsze auta produkowane seryjnie. Jakość, komfort, bezpieczeństwo to jedna z wielu dewiz firmy Daimler-Benz, obecnie po połączeniu.z amerykańskim Chryslerem "Daimler-Chrysler". Założycielami przedsiębiorstwa Daimler-Benz przekształconego w późniejszym czasie w fabrykę byli dwaj konstruktorzy niemieccy : Benz Carl Friedrich, konstruktor, twórca samochodu, zbudował jednocylindrowy cztero-suwowy silnik iskrowy o mocy 2/3 KM i 250 obr/min. Założyciel firmy Benz & Cie (1883 r.) Daimler Gottlieb, konstruktor i przemysłowiec, konstruktor pierwszych udanych konstrukcji samochodu i motocykla. Twórca silnika z zapłonem żarowym. Założyciel przedsiębiorstwa Daimler-Motoren-Gesellschaft (1890r.).W 1926 roku przedsiębiorstwa tych dwóch wielkich konstruktorów połączyły się tworząc zakłady Daimler-Benz A.G., które po dzień dzisiejszy produkują samochody pod nazwą Mecedes-Benz.
Aaaaaaa, to ja nie załapałem :), to pytanie miało nieco głębszy sens - "Skąd się wziął....." miało się tyczyć miejsca produkcji. Chociaż w swoim poście i tak nie udzieliłeś odpowiedzi na to pytanie tylko przytoczyłeś pokrótce historię powstania firmy produkującej mercedesy :).
Ale słowa uznania za pasję i wiedzę o mercach
pozr.
Ostatnio edytowany przez TRoCIn (23-02-2007 18:58:07)
Chłopaki, ale w tym wątku jedynym pytaniem było to, czy wiemy, że ten mercedes był Barei! Pytanie z tytułu wątku odnosi się do tego (czyli: wziął się stąd, że był mercedesem Barei).
Mam wrażenie, że chłopak wyczytał to w ciekawostkach na naszej stronce, a potem chciał się nieudolnie popisać na forum. ;)
No jasne że tak, ale autovidol tak sie chyba lubuje w opowiadaniu o mercedesach ze postanowił tu wtrącic co nieco więc podłapałem :)
Na otomoto znatknąłęm sie na ogłoszenie o sprzedaży mercedesa, opis od razu mi się skojarzył z ogołoceniem przez hieny barejowskiego merca:
""Do Auta posiadam cześci ( miałem drugiego i wymontowałem co się dało światła tylne, szyby ,pompe wtryskowa , wał , wydech ,chłodnica,skrzynia biegów itp. ):" :DDDDD
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=sh … d=C2214650
.
.
o przepraszam bardzo, ja odpowiedziałem na pytanie skąd tak naprawde się wziął mercedes, jeśli ktoś dokładnie przeczytał to wie, że wziął się z fabryki Daimler-Benz A.G. w Stuttgarcie.