Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
zna ktoś tekst, tytuł tej piosenki...... lub też ścieżka dziękowa ?? skąd można ściągnąć?? pomijam główny utwór P.Gintrowskiego, w Zmiennikach jest wiele ciekawych kawałków.....
Czy chodzi Ci o piosenkę : "Załóżmy ,że niejaki X przed laty dał ci w kość, załóżmy ,że miał wredny pysk(...)"
Piosenka jest do ściągnięcia w dziale "piosenki". Jest to "Kwestia czasu". Jest tam tekst, chwyty na gitarę itp.
Dziwne ,że tego tu nie znalazłeś.
Pozdrawiam
dzieki!! bede szukal uwazniej.. pozd
poelcam przegladnac caly serwis o serialu...
Wydaje mi się, że w tekście piosenki na stronie w refrenie powinno być: "nie chroni nas parasol" zamiast "niech chroni nas parasol". Chyba chodzi o to iż nic nas nie chroni przed ciosami zadanymi przez innych ludzi ale "zadośćuczynienie" to tylko kwestia czasu :)
Ale mogę się mylić.
"powinno być: "nie chroni nas parasol""
Tyż tak myślę
Ja to zawsze rozumiałem w jeszcze trzeci sposób: "przed ciosem, co jak piorun spadnie, chroni nas parasol". :)
To co napisałem to jakiś bełkot. Miało być tak:
Kamil: powinno być: "nie chroni nas parasol"
Moja odpowiedź: Też tak myślę
@scorpio44: Na taką wersję bym nie wpadł. Piękny jest język polski. Taki wieloznaczny...
Kamil napisał(a):
> Wydaje mi się, że w tekście piosenki na stronie w refrenie
> powinno być: "nie chroni nas parasol" zamiast "niech chroni nas
> parasol".
W sumie nie pomyślałem o tym, spisując tekst piosenki. A bardzo możliwe, że właśnie tak powinno być - już ląduje na stronie poprawka.
Pozdrawiam
Wieloznaczność wieloznacznością, ale wszystko sprowadza się do tego, że którakolwiek z tych 3 wersji jest tam w rzeczywistości, to jest nie do końca po polskiemu, bo jest niezgodność czasów. ;)
Ja to kurde nie wiem, jak miąło być. Ważne że piosenka jest the best!!
Mam pytanie. Czy nie wiecie skąd można wytrzasnąć tą melodię z odcinka OMC jak przyjechali na granice (od momentu tego, jak pojawił się napis WITAMY W POLSCE do tego jak Kasia vel Marian powiedział(a), że "benzynowy... to pali ze 20. I to żółtej) oraz tą która jest grana po wręczeniu Barewiczowi kluczyków do Mercedesa. Na pewno kojarzycie, jakie to melodie...
NIE WIEM JAK TERAZ, BO NIE ZAJRZALEM PO TYM pol roku jak nie mialem dostepu na te stronke, ale wczesniej nie bylo tu takiej muzyki jedynie z tego odcinka byla "kwestia czasu" i "nie zdzialasz nic"
Być może znajdziesz to, czego szukasz, wśród plików, do których odnośniki są w tym wątku:
http://www.zmiennicy.com/forum/viewtopic.php?id=1106
Dzieki... Zobaczę.
Niestety nie ma tego, czego szukałem, ale jest parę takich fajnych też. Dzieki... ;) Jednak, jeśli ktos wpadnie na te z odcinka 12 to prosze dajcie znać.
Dodam, że ta melodia pojawia się nie tylko w 12 odcinku. To jest jeden z kilkunastu (kilkudziesięciu?) motywów muzycznych przewijających się w różnych wersjach przez cały serial.
No tak. Masz rację. Ale najbardziej wyrazista jest właśnie w odcinku 12.