Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
WItam wszystkich forumowiczów
Podobnie jak Wy lubie ten serail i posiadam wszystkie odcinki....
Dopatrzyłem się tych wszystkich wpadek ktore i Wy zauważyliście ale co do żółtego fiata grającego 1313 jest kilka uwag
Zauwazyłem w kilku scenach ze gra przynajmniej 2-3 samochody tego słynnego fiata.
Uprócz tego co piszecie o samochodzie dopatrzylem sie jeszcze jednej sceny w 14 odcinku "pocałuj mnie Kasiu"
Kiedy Kasia wozi Krashana na gorchowska i z powrotem na alternatywy wyraznie kiedy cofa widac ze to juz nie ten sam fiat ktorego widzimy wczesniej.
Najwyrażniej mozna zauważyc ze samochód ma dużo wyższe zawieszenie
Oryginalna 1313 jest duzo niższa jak by miala juz rzeczywiscie zjechane zawieszenie oczywiscie oznakowanie i anteny sie zgdzaja lacznie z tablicami
Drugą rzecz jaką zauważyłem to w 13 odcinku "spotkanie z temidą" kiedy Kasia i Jacek dojeżdzaja z łazienek do domów centrum Fiat posiada tablice WAT039P z niebieskiej taksówki inaczej ma umieszczone lusterko z lewej strony (duzo wyżej) i auto posiada zagłówki czego nie ma w oryginalnej taxi 1313
Również zauwazyłem ze samochody mozna rozpoznac po charkaterystycznej naklejsce firmy "NGK" umiesczonej chyba na szufladzie schowka widać ją w kilku scenach w oryginalnym 1313
Co do innych ciekawostek ....
w ostatnim odcinku 15-stym kiedy Krashan rozbija szybe wyciaga ją z uszczelek i ucieka w nocy wartownik kładzie szybe na auto (nie wkładajac w uszczeli) mówi ze powie ze tak było
Kiedy Kasia i Jacek przyjezdzaja na baze WPT szyba jest dobrze umieszczona w uszczelkach tak jak by nie była wyciągana
to tyle na razie ;) jak cos wypatrze to napisze
pozdrawiam wszystkiech a przedewszystkim twóców styrony to wspaniały pomysł ze wreszcie serial ma swoją strone.
Wyższe o ok.10cm zawieszenie było w Fiatach przeznaczonych dla rolników. Może to taka wersja była.
Na tylnym zderzaku z lewej strony 1313 (wyższa) ma mocowanie do anteny tzw. (grzybek)
Widać w odcinku 8 gdy Kuśmidra i Krashana łapie milycyja.