Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Czy orientuje się ktoś może, w której scenie w "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" widać gdzieś na murze napis "Hitler kaputt"?
przed budynkiem (wlasciwie na jego murze przy wejsciu chyba), gdzie ciec, z ktorym gadal b. pawlik (lesiak ze zmiennikow) lal wode do... studzienki
Ostatnio edytowany przez WRC (24-11-2006 22:33:56)
Dokładnie na Baker Street :)
No ta... Tam, gdzie "już wszystko było". Więc mógł być i Hitler. :))
A mi się ten napis skojarzył z napisem na klatce Alternatyw: "Anioł won" :))))
A kiedy on był w Alternatywach? W ostatnim odcinku, jak lokatorzy robili rozpierduchę?
Ostatnio edytowany przez scorpio44 (24-11-2006 22:36:32)
tak, wlasnie wtedy
Ostatnio edytowany przez WRC (24-11-2006 22:32:21)
a propos "Anioł won",
w Misiu jest napis w toalecie "Precz z Ochódzkim" oraz "Tęcza Sręcza" zauważyłem dopiero po obejrzeniu filmu na DVD
A ten napis Hitler kaputt to na mojej ulicy był.
YACEK :
A ten napis Hitler kaputt to na mojej ulicy był.
bylem w wawie niedawno i szukalem tego miejsca gdzie mieszkal krzakoski i miejsca gdzie przelewali benzyne ze stara do fiacika, bo to obok siebie, i nic... wiem tylko, ze na 3-maja wzdluz mostu w jakiejs kamienicy (z jej klatki schodowej widac most i ludzi na nim) niestety nie udalo mi sie zanlezc, bo nawet nie wiem, w ktorym miejscu pod mostem, bo dlugi jest
Ostatnio edytowany przez WRC (22-12-2007 12:51:28)
Aleja 3-go Maja 5 Ale to miejsce wygląda teraz inaczej. Pod mostem jest centrum handlowe.
Zrobie nie długo fotki i zapodam. Niedawno w tym miejscu kręcona była reklama LOTTO.
Babci wysiadająca z limuzyny.
Ostatnio edytowany przez YACEK (22-12-2007 00:01:06)
napis "Hitler kaputt" pojawił się dlatego, że Bareja traktował ówczesny ustrój jako okupację tyle, że radziecką, to takie małe nawiązanie :) Wszystko i dużo, dużo więcej jest opisane w książce "Miś, czyli rzecz o S.Barei". Naprawdę polecam.