Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
...Wyprodukowany po 1983 roku....
Dziwne.Ma lampki na słupkach i krzyżykowe wloty powietrza na desce rozdzielczej.FSO 125p miały inne wloty i lmapki we wnętrzu.to chyba stary fiat 125p,tylko do filmu unowocześniony.
Nie sugeruj się sceną z przygotowywaniem nowej taksówki oraz z ujęciami z wewnątrz czerwonej "1313". W ciekawostkach na stronie tego samochodu jest napisane, że na bazie widać zupełnie inny egzemplarz. Jest tam również wspomniane (nie dosłownie, ale jednak), że zdjęcia wewnątrz pochodzą z innego auta.
Aha to wszystko wyjaśnia :)
Tu ładnie widać jak czerwona 1313 zmienia wnętrze:
1) zmiennicy jadą na licytację
2) ostatnia scena serialu
.
.
aa tam kartke mozna wyjac zawsze ale zauwazylem jeszcze ze ta zaslonka na razace slonce po stronie kierowcy nie ma na drugiej focie
To są dwa różne wozy!!!
Czy oba te samochody byly czerwone? Bo wnętrze to może pochodzić od auta w zupełnie innym kolorze.
A ten czerwony to był Koral? Był jeszcze jakiś inny czerwony na duże Fiaty kładziony?
WRC :
aa tam kartke mozna wyjac zawsze ale zauwazylem jeszcze ze ta zaslonka na razace slonce po stronie kierowcy nie ma na drugiej focie
Kartka niczego nie zmienia. Chodzi o inne lusterko w środku, kolor tapicerki fotela Kasi, i brak osłony przeciwsłonecznej o której wspomniałeś.
Ponadto ten na drugim zdjęciu wygląda na nieźle wyeksploatowany a to przecież nówka.
.
rzeczywiscie lusterko... szukalem jakichs roznic a tej nie zauwazylem
w ogole ciekawostka jest, ze ma radio samochodowe a nigdy nie uzywali go
i mam pytanko czy ktos orientuje sie co moglo byc na tej kartce ???
Ostatnio edytowany przez WRC (07-01-2008 20:05:43)
Mi to wygląda na tabelkę do przeliczania wartości kursów, chyba kiedyś takie były stosowane
WRC :
rzeczywiscie lusterko... szukalem jakichs roznic a tej nie zauwazylem
w ogole ciekawostka jest, ze ma radio samochodowe a nigdy nie uzywali go
i mam pytanko czy ktos orientuje sie co moglo byc na tej kartce ???
to jest akurat proste: Zmiennicy to nie czterej pancerni co z przejęciem i ciekawością słuchali Radia Moskwa, a na Radio Wolna Europa zapewne sie cenzura nie zgodziła
Ludzieeeeee... przecież to jest wnętrze żółtej 1313. Widać naklejkę na schowku z prawej strony kasi. W końcowych scenach ostatniego odcinka widać na ujęciach od przodu jak w wycieraczkach obija sie żółty kolor. Trzeba się dobrze przyjżeć.
to juz zupelnie nie rozumiem jaki byl sens klrecenia z 2 samochodami, bo o czerwonym wiadomi i widac go w korku
Też już nie rozumiem po co tak utrudniać sobie realizację serialu.
Jedna czerwona 1313 grana przez trzy samochody w tym jeden innego koloru.
Czysty PRL :D
Bo pewnie zdjęcia wewnątrz kręcono innego dnia i tyle.
Filmy się kręci "obiektami" tzn. jeśli w danym miejscu "obiekcje" rozgrywają się różne nawet nie łączące się ze sobą wątki to żeby nie wracać w to samo miejsce kilka razy kręci się tam wszystko. Podobnie jest z pojazdami.
Podejrzewam że odcinki 5 i 12 też były kręcone za jednym zamachem. Ale to tylko takie moje przypuszczenie.
Do Daniel22.To był Fso 125p, mój dziadek miał takiego samego , miał lampki na słupkach i wloty krzyżykowe a na tabliczce znamionowej pisało Fso 125p a w dowodzie miał wybite Fso-Warszawa 125p i był z roku 1982.
Możliwe ale licencja na używanie nazwy FIAT została odebrana w 1983r.
W ogóle ,to ja zauważyłem w Zmiennikach i czerwonego P. F. 125p MR75 i FSO 125p najczęściej jako taksówkę .