Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Rzecz sie dzieje w "salonie samochodowym" - scena z filmu Fetysz.
http://pl.youtube.com/watch?v=-i7M12sasKs
.
Interesujące... Taka była niestety rzeczywistość.
Szkoda słów.. :/ Co za chamstwo :)
Nie to co teraz, chociaż zdarzają się nieprofesjonalni dealerzy. Jak byłem z dwa lata temu w salonie Fiata na dniach otwartych to pięknie mnie przywitali, dali sok, herbatę, ciasteczka, paluszki i pięknie... ;)
Na dniach otwartych powiadasz ? Wiadomo że w tych czasach gdzie o klienta się zabiega to norma, ale wszystko pryska gdy już samochód sie kupi. PRL bis ;)_
Masz rację Jordan, masz rację... Za PRLu dało się żyć... ;)
Dało, dało - i było ciekawiej ;)
A nowy maluch w tamtych czasach mnie bardziej cieszył niż teraz zakup porządnego auta :)
Oczywiście :)
Jak to pan Zientarski ładnie powiedział w Legendach PRLu, że dzisiaj w autach jest za dużo elektroniki i "to wszystko dehumanizuje auto. A w Maluchu wszystko było piękne." ;)
Ja tam i w dzisiejszych czasach uważam malucha za najlepszy samochód na świecie! Jestem zboczony na ich punkcie bardziej niż na punkcie Zmienników. :))
Bo Maluszek jest piękny. Na pewno widzieliście już tą stronkę, ale jeśli nie to zapodaję link: http://www.alefiat.prv.pl/ . Świetny samochód... ;)
ale jak to mówił porucznik Borewicz: "na wstręt do zachodnich samochodów i stu siedemdziesięciu tysięcy dolarów niech pan raczej nie liczy", a jeśli chodzi o polską motoryzację w ogólności to biorąc pod uwagę prostotę obsługi, bezawaryjność i niskie koszty produkcji to Star 244 bije wszystko na łeb!
Z którego to odcinka 07 ZGŁOŚ SIĘ, bo nie kojarzę, chociaż widziałem wszystkie.
Jeśli chodzi o malucha to jeszcze taka akcja, zabrakło jej chyba w odcinku "Safari" - pasuje do pijanego motocyklisty, samóbójcy i "ten się nie wyrobił" :D
http://pl.youtube.com/watch?v=yHdufEb28ss
.
mój dziadek miał malucha w kolorze piasku pustyni - był to ten pierwszy jeszcze z metalowymi zderzakami , ale niestety skończył na dachu przez żle wyrobiony zakręt , ten perfekcjyjny zakręt wykonał mój dziadek
Ostatnio edytowany przez TAXI 666 (12-01-2008 00:04:41)
Ale ojcu nic złego się chyba nie stało ?
.
Jordan :
Ale ojcu nic złego się chyba nie stało ?
.
ojciec ze złamanym obojczykiem (nie wynik tego dacha) wiózł dziadka do szpitala bo przytrzasnął sobie rękę drzwiami w czasie dacha drzwi otworzyły sie i zamknęły na ręce dziadka
Jordan : teraz lepiej wyjaśnione
Ostatnio edytowany przez TAXI 666 (12-01-2008 00:05:24)
Czyli dziadek jechał maluchem i drzwi mu złamały rękę podczas dachowania a ojciec go tylko potem wiózł z obojczykiem złamanym ale gdzie indziej ?
O czymś takim to nawet naukowcy z Bierutowic nie słyszeli ;)
Jordan :
Czyli dziadek jechał maluchem i drzwi mu złamały rękę podczas dachowania a ojciec go tylko potem wiózł z obojczykiem złamanym ale gdzie indziej ?
O czymś takim to nawet naukowcy z Bierutowic nie słyszeli ;)
tak gdzie indziej , oj chłopie oni nie takie rzeczy słyszeli :)))
Pavloos_1313 :
Z którego to odcinka 07 ZGŁOŚ SIĘ, bo nie kojarzę, chociaż widziałem wszystkie.
"Złocisty"
Dzięki serdeczne, Autovidol. Po tym jak napisałeś ten cytat, to normalnie zacząłem oglądać wszystkie odcinki 07 od początku, ale właśnie nie zdążyłem dojść do "Złocistego". :D Dzięki raz jeszcze. Wiesz, nurtowało mnie to.
po cichu dodam że znam lepiej 07 niż Zmienników...
autovidol :
po cichu dodam że znam lepiej 07 niż Zmienników...
Ooo! To szacuneczek. 07 jest u mnie na jednej z czołowych pozycji seriali z tamtych lat, oprócz Zmienników. Bardzo lubię ten serial. Fajne rzeczy Borewicz tam wygaduje, np. "Ty chyba jakiegoś pierdolca dostałaś na punkcie tego Skotnickiego!" i wiele innych.
"porucznik Jaszczuk dzieła wybrane tom pierwszy strona pierwsza" "może sie pan ode mnie odpierdolić mister Jaszczuk" "zrozumiałem wszystko szczególnie o tych majtkach" "na wódkę? funkcjonariusz milicji? w godzinach pracy? z największą przyjemnością"