Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Może to nie jest za miły temat ale chcialbym was zapytać czy prócz Dyrektora WPT i kochanki Michalika jaką kreowali role w serialu "Zmiennicy" osoby,które zmarły są jeszcze inni aktorzy którzy odeszli,a nie ma wzmianki o nich.
lesiak, elegancki pijak, koniuszko, ale o kochance nic nie wiem
Dawid2690 poszukaj sobie o tu: http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/123854
Tam masz szczegółowe dane na temat każdego aktora :)
WRC :
lesiak, elegancki pijak, koniuszko, ale o kochance nic nie wiem
kochanka to Katarzyna Skawina. Ojciec Kasi też nie żyje ale Marian Koniuszko żyje.
Ale WRC chodzi o prezesa Koniuszkę - czyli niezapomnianego Dmochowskiego.
Do tego Sołtys Kierdziołek którego każe zaprosić też niestety już nie żyje.
.
Hmm nie kojarze tego Sołtysa.
Jordan :
Ale WRC chodzi o prezesa Koniuszkę - czyli niezapomnianego Dmochowskiego.
Do tego Sołtys Kierdziołek którego każe zaprosić też niestety już nie żyje.
.
no niby tak, ale on nie nalezy do serialu tylko jest wspomniany, bo tak to by mozna mowic nawet o dziecku branym do kolejki, ktorego nazywano "sklepowy"
przypomnialem sobie przy okazji ze oltarzewska jzu nie zyje, bodajze nazywala sie "migulanka"
a co do pani skawiny to wiem, ze to ona ale mialem na mysli, ze zyje chyba
Ostatnio edytowany przez WRC (15-01-2008 08:54:43)
WRC, o śmierci Skawiny była mowa nawet na na naszym forum. ;)
St. Bareja (Krokodylowy), J.Przybylski (H.Gonschorek), M. Czechowicz (Mastalerz), J.Kozakiewicz (Garwanko), H. Kowalczykowa (Grzelczakowa), J. Łomnicki (naczelnik gminy), J. Pieracki (ostatni stangret), B. Bilewski (człowkiek z mieczem do wynajęcia), Z. Grabińska (Zocha), K. Mielczarek (dozorca bloku Alternatywy 4)
kto to sa: J. Pieracki (ostatni stangret), H. Kowalczykowa (Grzelczakowa) ???
WRC, jak na kogoś, kto oglądał Zmienników kilkaset razy, to trochę dziwne pytanie...........
Podejrzane...
Dziwne, wręcz zastanawiające!!!
Dobra, nie zgrywajmy się z człowieka! Józef Pieracki grał w 9 odcinku Ksawerego Radziwiłła, który szukał tych zakopanych dóbr rodowych w pobliży pałacy w Zatorach. A Grzelczakowa to była chyba sprzątaczka w areszcie, która dostarczyła gryps od pro...fesjonalistek do pana Adrzeja.
Jak ktoś wie więcej to niech walnie, np. w gazetce zakładowej. No żarcik. Napiszcie może coś jeszcze o tych dwóch osobach, żeby poratować duszę Kolegi WRC.
Ostatnio edytowany przez Pavloos_1313 (17-01-2008 18:33:19)
Pavloos_1313 :
Dobra, nie zgrywajmy się z człowieka! Józef Pieracki grał w 9 odcinku Ksawerego Radziwiłła, który szukał tych zakopanych dóbr rodowych w pobliży pałacy w Zatorach. A Grzelczakowa to była chyba sprzątaczka w areszcie, która dostarczyła gryps od pro...fesjonalistek do pana Adrzeja.
Jak ktoś wie więcej to niech walnie, np. w gazetce zakładowej. No żarcik. Napiszcie może coś jeszcze o tych dwóch osobach, żeby poratować duszę Kolegi WRC.
to on podpada pod polonię! niech pani nie pęka pani Grzelczakowa !
Ostatnio edytowany przez autovidol (17-01-2008 21:22:49)
W miejsce chyba, dajmy z pewnością.
Ostatnio edytowany przez YACEK (19-01-2008 12:13:24)
autovidol :
J.Kozakiewicz (Garwanko), Z. Grabińska (Zocha), 4)
JA nie kojarzę tych dwóch postaci
Taxi 313 :
autovidol :
Zocha jest w ostatnim odcinku jak rozmawia ze złodziejem przez telefon.
Taxi 313 :
autovidol :
witam ziomala z podworka
jednak jest tu poza mna ktos z krakowa
Ostatnio edytowany przez WRC (18-01-2008 23:26:10)
Garwanko to kierownik produkcji w filmie.
Katarzyna Skawina (kochanka Michalika) faktycznie nie żyje. Nie ma na ten temat wzmianki na Filmpolski, ani na Filmweb, ale znalazłem na Wikipedii (zmarła 30 września 2007r.)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zmarli_w_roku_2007
Wrzesień 2007
30 września
- Milan Jelić, polityk serbski w Bośni i Hercegowinie, od 2006 prezydent Republiki Serbskiej
- Joanna Jolanta Millerowa, wdowa po poecie i krytyku literackim Janie Nepomucenie Millerze
- Oswald Ungers, niemiecki architekt współczesny
Tylko ci są.
Przepraszam! 28 września :-) Faktycznie źle spojrzałem, ale ta informacja już jest prawdziwa :-)
Rzeczywiście, zmarła 28 września. Dzięki za korektę. :) Katarzyna Skawina nie była znaną aktorką. Informacja o jej śmierci nie rozeszła się z echem.
Ale nasze wątpliwości zostały rozwiane. No może częściowo, gdyż inne źródła nie potwierdzają tej informacji, niestety.
Ostatnio edytowany przez Pavloos_1313 (17-03-2008 19:54:14)
Wczoraj zmarł Marian Glinka. W Zmiennikach co prawda zagrał bardzo, bardzo mały epizodzik kierowcy ciężarówki z makulaturą (którą Kasia z Lusią goniły do młyna) - ale zagrał. :)