Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Witam!
Zauwazylem, ze linki, ktore pojawily sie na stronie glownej tuz po aktualizacji z 13 grudnia odsylaja pod nieodpowiednie adresy.
Oto jeden przyklad:
http://www.xxxxxxxxxxx/ciekawostki/miej … rozne.html
Ostatnio edytowany przez MaJor (14-12-2006 18:35:09)
no wlasnie ja tez, mam nadzieje jednak, ze to tylko przejsciowe
Już poprawione. Dzięki wielkie za zwrócenie uwagi!
mam pytanie, troche może nie w tym miejscu, ale innego chyba nie ma, a nie bede zakładał nowego tematu. Czy da się tak zrobić, żeby linki, które użytkownicy wklejają na forum, np. do imageshacka, albo youtube, otwierały się z automatu w nowych oknach??
ardiano :
mam pytanie, troche może nie w tym miejscu, ale innego chyba nie ma, a nie bede zakładał nowego tematu. Czy da się tak zrobić, żeby linki, które użytkownicy wklejają na forum, np. do imageshacka, albo youtube, otwierały się z automatu w nowych oknach??
Właśnie! Przyłączam się do pytania, gdyż mnie też to troszkę denerwuje.
Można, ale pytanie: po co? :) Aby zmusić przeglądarkę do otworzenia nowej zakładki, wystarczy kliknąć w odnośnik środkowym przyciskiem myszy, lub - trzymając wciśnięty klawisz CTRL - lewym. Wiele osób drażni, gdy z automatu otwiera im się nowe okna, a tak każdy ma wybór.
Ostatnio edytowany przez MaJor (26-03-2008 20:01:54)
Hmm... Moja obserwacji podpowiada, że jednak częściej ludzi drażni właśnie, kiedy linki NIE otwierają się w nowym oknie. I przyznaję, że ja również się do nich zaliczam. A czemu? Mogę powiedzieć, jak to u mnie wygląda - po obejrzeniu tego, co pod linkiem (który się otworzył w tym samym oknie), często odruchowo zamykam okno. Po czym dopiero sobie uświadamiam, że straciło się wszystko, co miałem otwarte. I dlatego wolę sobie wszystko otwierać w osobnych oknach. :)
PS: Myk z CTRL-em u mnie nie działa! Ja zawsze daję prawym i "otwórz w nowym oknie".
Ostatnio edytowany przez scorpio44 (26-03-2008 20:17:33)
scorpio44 :
Hmm... Moja obserwacji podpowiada, że jednak częściej ludzi drażni właśnie, kiedy linki NIE otwierają się w nowym oknie. I przyznaję, że ja również się do nich zaliczam. A czemu? Mogę powiedzieć, jak to u mnie wygląda - po obejrzeniu tego, co pod linkiem (który się otworzył w tym samym oknie), często odruchowo zamykam okno. Po czym dopiero sobie uświadamiam, że straciło się wszystko, co miałem otwarte. I dlatego wolę sobie wszystko otwierać w osobnych oknach. :)
PS: Myk z CTRL-em u mnie nie działa! Ja zawsze daję prawym i "otwórz w nowym oknie".
Towarzyszu! Macie moje pełne poparcie!
ardiano :
scorpio44 :
PS: Myk z CTRL-em u mnie nie działa! Ja zawsze daję prawym i "otwórz w nowym oknie".Towarzyszu! Macie moje pełne poparcie!
Dołączam się Towarzysze. U mnie też nie działa, a nie chce mi się za każdym razem dawać prawym przyciskiem myszki i "Otwórz w nowym oknie"
scorpio44 :
Znaczy się, używamy IE6? :)
Naczysię owszem. :D