Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Właśnie oglądam (14.01.2007) 1 odcinek naszego serialu na TVP POLONIA (Niedziela ok. 14:00)
hah tez kawalek ogladalem ale tylko z nudow bo nie mam co robic normalnie bym tego nie ogladal bo mam na dvd wiec po co
Zmienników nigdy za wiele, dzięki za info. Poza tym na Polonii można się pośmiać z napisów po angielsku :D
Jeny 14.00 co to za godzina emisji nienormalna :( Zamiast dawać chałę wieczorami mogliby wyświetlić Zmienników :/ Upss ale w niedzielę, więc ok :)
Ostatnio edytowany przez Piorun (14-01-2007 19:32:13)
Też zacząłem ponownie śledzić Taxiarzy :)..Powtórka jest o 4:05 w nocy :).
Maaciass :
Też zacząłem ponownie śledzić Taxiarzy :)..Powtórka jest o 4:05 w nocy :).
Trzeba bedzie nastawic sobie budzik... :D
czyzbyscie nie mieli na dvd ???
mamy oczywiście
WRC :
czyzbyscie nie mieli na dvd ???
To nie to samo co w TV... płytkę można w każdej chwili włączyć, wyłączyć, a w tv jest jak za komuny, twardo trzymamy się ramówki - stare dobre czasy, lepszy klimat przy oglądaniu :)
ja tam nie widze roznicy, tzn jest taka kilka na korzysc dvd np wlasnie to zem ozna zawsze zatrzymac zeby isc zrobic se herbatke jak rowniez taka ze jak zauwazylem na dvd jest lepsza jakosc obrazu a na tv polonia taka jka zawsze byla tzn lipna i musze powiedziec ze w tv ogladalbym tylko wtedygdybym nie mial na dvd
Ja oglądam i z płyt, i z tv, i jakby nawet puszczali przez radio to bym słuchał, po prostu tego serialu nigdy dość o każdej porze dnia i nocy :)
Jordan :
Ja oglądam i z płyt, i z tv, i jakby nawet puszczali przez radio to bym słuchał, po prostu tego serialu nigdy dość o każdej porze dnia i nocy :)
Podobnie jest ze mna. Takie już są seriale Barei, że człowiek nigdy ich nie ma dość!
Każdy z odcinków przejrzałem po kilkadziesiąt razy i jeszcze mógłbym oglądać, chyba ten serial jest nie śmiertelny, ma wielkie rzesze fanów. Najciekawsze jest to, że najbardziej podoba mi się odcinek pierwszy a oglądałem Go najmniej razy. Scena kiedy to Stanisław Lesiak w roli cudzoziemca próbuje załatwić taksówki w dla WPT w FSO jest nie samowita, uwielbiam to oglądać.
Piorun :
Jordan :
Podobnie jest ze mna. Takie już są seriale Barei, że człowiek nigdy ich nie ma dość!
mysle, ze nie tylko barei, po prostu sa takie filmy ktore mozna ogladac w nieskonczonosc a i tak nigdy sie nie znudza ja np. ja moge ogladac w nieskonczonosc "kogel-mogel" i "jak rozpetalem..."
A z zagranicznych to saga Powrót to przyszłości. Oglądałem po 100 razy, a i za każdym razem cały się pocę z emocji. Zdąży nie zdąży wrócić itp. A przecież wiem, że tak :)
W Zmiennikach najbardzej podoba mi się to, że choć odcinki oglądałem po kilkadziesiąt razy to nadal mnie śmieszą i jak się lepiej przyjrzę to odkrywam nowe ciekawostki, wpadki, itd.
ZMIENNICY - Najlepszy twór TVP
Należy tez pamiętać o Alternatywach 4 też dzieło naszego mistrza, można oglądać po 1000 razy i nadal bawi :)
Piorun :
Należy tez pamiętać o Alternatywach 4 też dzieło naszego mistrza, można oglądać po 1000 razy i nadal bawi :)
ależ oczywiście! nie dalej jak wczoraj skończyłem 3-dniowy maraton Alternatyw na DVD. Ten serial też się nigdy nie nudzi!!!
Na TVP POLONIA zawsze rozsmieszają mnie napisy angielskie. Np.
"Niewiadomo po co" przetłumaczyli "Oh Goodness!"
O napisach angielskich można by wiele, zresztą wiele śmiesznych przykładów było już podawanych na forum (przede wszystkim nieśmiertelny "Piernicki").
Na polonii niektórych tekstów nie przetłumaczają.Np.w 1 odcinku pani w autobusie mówiła"dlaczego się nie zatrzymał"a tego nie ma w napisach po angielsku.
Te napisy świadczą o tym, że robił je ktoś kto w życiu nie był za granicą i nie ma pojęcia jak wygląda "żywy" język, albo mało zna angielski i posługuje się w większości słownikiem (na jedno wychodzi). Na każdym kroku jest jakiś lapsus... nie wiecie do kogo można się zgłaszać na stanowisko "tłumacza od filmów"?? :)
ale odgrzebujesz stare, nieaktualne juz i malo wazne tematy
1. Ostatni post przed moim był napisany 2,5 tygodnia temu.
2. Problem napisów jest niestety ciągle aktualny
3. Dla mnie ważny.
4. :)
Pleban: Nie tłumacz się. Musisz po prostu przyzwyczaić się do tego, że to, co nie interesuje WRC, jest z pewnością mało istotne dla ogółu ;)