Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Podobno kierownik tej placówki miał je dostać od autorów do wgrania na stronę ...
Zaraz posypia sie gromy na mnie, pomruki i grozby :-)
Wywiady sa i maja sie dobrze. Nie pamietam co mowil Zdzislaw Szymborski nt. krecenia dwoch scen jednoczesnie.
Mieczyslaw Hryniewicz np. nie zaobserwowal aby auta podmieniano. Ewa Blaszczyk pamietala z kolei, ze aut na pewno bylo kilka, przy duzym tempie krecenia serialu nie moglo byc sytuacji, ze nie moga robic zdjec z powodu awarii samochodu. Chyba Pan wie, ze dzien zdjeciowy czy sie kreci czy nie kosztuje milion???
BTW: Gdzies juz pisalem, ze zielona Lada ktora widac tu i owdzie - wychodzi zza niej "Zygmunt cho no..." , potem zajezdza mu ona droge na skrzyzowaniu byla wypozyczona za dobra stawke.
YACEK :
Ojciec kolegi który kiedyś pracował jako zaopatrzeniowiec przy filmie użyczył swojego poloneza do do filmu "Zabij mnie glino". Podobno samochód miał lepszą dniówkę od niego samego.
Patrz pan, a za wynajęcie Mercedesa klasy S do Młodych Wilków lekarz-dentysta zażyczył sobie tylko autografu Jana Nowickiego.
Za komuny wszystko było "na przekręt" jak w Misiu, im więcej kosztuje tym więcej jest dla nas, tak samo z filmami. Takie stawki za samochód jak za miecz w Spadkobiercach Grunwaldu :)
Jak mówił Linda Bogusław w którymś z wywiadów, bywało nawet, że aktor epizodyczny dostawał większą stawkę niż ten za główną rolę. Poza tym różnie jest, temu lekarzowi widocznie wystarczył tylko autograf.
Ciekawym ile Bareja za poświęcenie Wicehrabiego przepołowionego dostał.
To był ten Mercedes, którego ukradli w Berlinie i którym Prymus jechał przez granicę?
nie tamten jak mówił rekwizytor to 250 D :D a prymus jechał 300 bo to przestarzała technologia Die probefahrt must kosten
fromthesecondside :
To był ten Mercedes, którego ukradli w Berlinie i którym Prymus jechał przez granicę?
Aaaa do do mnie pytanie ? Dawno nie oglądałem ale tą eską jeżdził chyba Nowicki z ekipą.
A mercedes Prymusa to tzw. przejściówka między 124 a klasą E.
nowicki jeździł W 140 S klasa Prymus jeździł W124 E klasa ale przy granicy już był zwykły W124 przed liftem a w zmiennikach był skrzydlak W 115??chyba
a moze W11 ??? hahah
Yacek ale trafiłeś ten sam :D i stoi na przejściu granicznym na mokotowie :D
Wygrałem coś ???
No bo możliwe że jak grali to te wozy zaczeły sie psuć albo coś takiego
...i wtedy ten co pożyczył te wozy powiedział "to...to trudno...to ja sobie pójdę..."