Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
wypatrzyłem takie ciekawostki
1. krashan mówi do kuśmidra że bez paszportu na granicy zatrzymają go chociaż wiemy że kuśmider jedzie do kutna
2. scena z 1313 na patrol milicji w zdunach to przyśpieszona wersja z odcinka 12
3. gdy krashan prosi żeby jacek się zatrzymał ten mu mówi że stanie dalej wtedy można zauważyć zasuniętą szybę gdy jacek ucieka szyba jest lekko uchylona i gdy kuśmider wsiada z krashanem do taksówki szyba jest do połowy
4. na dworcu w kutnie informatorka mówi że ekspres będzie za godzinę bo ma spóźnienie potem gdy ogłasza mówi do krashana że to był tylko kwadrans po czasie
5. gdy kuśmider i krashan uciekają z dworca można usłyszeć wybicie szyby nigdzie jednak tego nie ma na filmie
6. pod dworcem w kutnie nie pada nigdzie deszc jednak zaraz w taksówce można zobaczyć całkiem inną pogodę
7. gdy komisja przyjeżdża do pałacyku mastalerza wiać że lekko leje się woda jednak na polu w ogóle nie pada
8. jacek w marzeniu mówi do kasi " nie pamięta pani jak mnie pani nabrała że mi dekiel odleciał " skąd może ją w przebraniu poznać z odcinka 2
musiales az 3 razy pisac jeden post ??? przeciez to bez sensu
Szyba w Kutnie wypada jak Krashan z zamachem otwiera drzwi.
Przyjrzyj się!
W pałacyku leci woda bo Mastalerz specjalnie zalał Pałac.
punkt nr 8 - bardzo celny !!!
co do szyby na dworcu w qtnie to wcale nie jest to dzwiek rozbijanej tlyko walniecia dzrwi o sciane tak jak wlasnie ma miejsce na filmie (gdy szyba jest do dupy wstawiona i sie np. chwieje to czasem tak stuka mocno ze wydaje sie ze za chwiel sie rozbije)
Ostatnio edytowany przez WRC (05-12-2008 23:14:03)
Widać dokładnie jak leci szkło na schody...! Poza tym dźwięk ewidentnie jest "setkowy" czyli z planu.
Obejrzyj tą scenę i dopiero pogadamy.
Ostatnio edytowany przez YACEK (05-12-2008 22:52:56)
z wodą w pałacu się zgadzam ale leci woda z dachu chociaż nie pada deszcz
Ja mam taką ciekawostkę ale dotyczy też odcinka Nasz najdroższy. Otóż we śnie Jacka Wiesio Ceglarek jak usuwa szyld taxi to najpierw zdejmuje obudowę koguta( tak samo robi JAcek w 15 odc.) nie wiadomo po co bo żeby zdjąć kogut to trzeba od środka samochodu odkręcić nakrętki i poza tym obudowa koguta jest też przykręcana do podstawy od dołu i żeby ją zdjąć to musiała by być odkręcona i tylko tak założona( a wtedy by odpadła podczas jazdy) albo najpierw trzeba by było zdjąć cały szyld.
Te koguty miały miały różny sposób mocowania szyldu. Ja mam taką wersję ze śrubami po bokach a ten z serialu prawdopodobnie miał przykręcany szyld od góry.
Aha to przepraszam. U akurat mnie jest przykręcany od dołu ale nie będę szukał wszystkiego identycznego jak było w oryginale po to by zrobić replikę bo to i tak chodzi tylko żeby kształt był taki sam i żeby był z prlu( a w razie czego to można wywiercić w obudowie u góry dwa otwory i zmienić środek bo u mnie środek jest nie oryginalny też). A tak oddzielnie to przed chwilą skończyłem oglądać 12 odcinek i zauważyłem że w scenie na złomowisku widać fiata 126p leżącego na samochodach.
Ostatnio edytowany przez Stasiek (02-01-2009 15:29:38)
YACEK :
Te koguty miały miały różny sposób mocowania szyldu. Ja mam taką wersję ze śrubami po bokach a ten z serialu prawdopodobnie miał przykręcany szyld od góry.
czyzbys tez robil replike ???
A jak tobie jest nie potrzebny to mi sprzedaj koguta.
Ostatnio edytowany przez Stasiek (02-01-2009 17:57:31)
Może robię replikę a może nie... ale koguta nie sprzedam.
Oczywiście kogucik wymaga renowacji.
Ostatnio edytowany przez YACEK (03-01-2009 16:37:29)
no i tu kolege zasmuce-zwracam sie z prośbą o usunięcie pkt 2:"analogia" scen z odc.8 i 12 najazdu na milicje: zobacz dokładnie,że w 12stym odcinku gdy Kasia prowadzi,mijają z naprzeciwka ciemnego fiata zaś w odc.8smym to auto z naprzeciwka to chyba syrena,w każdym razie BIAŁA! doceniam chęć wyłonienia ciekawostki ale proszę również o jej usunięcie gdyż jest poprostu nieprawdziwa.Pozdrawiam
pkt 4 to także nie ciekawostka-to poprostu Krashan sie pomylił i kobita też go nie zrozumiała o co chodzi-poprostu były dwa pociągi "Terespolski" i "Paryski" godziny sie zgadzały tylko Krashan nie wsiadł w Terespolski a czekał w dalszym ciągu(z resztą bezsensu)na Paryski;) jako ciekawostkę dołożył bym to,że w scenie z polewaniem nr.bocznych benzyną Kuśmider nalał benzyny do środka przez szybę;D
A punkt 8? Przecież w odcinku 2 Kasia NIE BYŁA W PRZEBRANIU. Pracowała wtedy u starego Koniuszki i choć nie nosiła sukienki,jeździła jako Kasia. W odcinku 3,gdy jeździła "po napoje" też nie miał wątpliwości,że jest ona kobietą,a była ubrana tak,jak w scenie z deklem.A jeżeli "przebraniem"określasz perukę i makijaż w odcinku 8,to przecież Jacek widział jej zdjęcie w dowodzie,wiedział więc jak ona wygląda naprawdę.
Ostatnio edytowany przez skorpionka73 (26-04-2009 08:03:18)
Witam,
podepnę się z dwoma pytaniami z odc 8:
1. Gdy Jackowi śni się porwanie przez strażacką mafię występuję tam facet początkowo przebrany podobnie jak przebrany jest Kuśmider w przedostatnim odcinku, jednak w tej scenie ów facet nagle zdejmuje swoje przebranie (ten duży gość w dzinsowej bluzie i dżinsach), po co ten kamuflaż skoro ujawnia się przy Jacku, nie widzę tu jakichś nawiązań / powiązań ?
2. Co oznacza powiedzenie "nie jeść nic od Tyflis" ? Czy to jakieś slangowe powiedzonko, Kraszan jakoś celowo podkreśla to zdanie. Powtarza to również w sądzie podczas zeznań.
Pozdrawiam :)
Myślałem kiedyś, że to brzmi "od Syfilis", czyli wychodziłoby, że to żart. Ale okazało się, że Tyflis to po prostu nazwa stolicy Gruzji (1845-1936)
Gdy Krashan I Zenek jedzą w kutnie przez peron za oknem
przewija się dużo Ezt przez krótki czas
W Grodzisku Mazowieckim to normalka.
Kier.Prod.T.Garwanko :
Myślałem kiedyś, że to brzmi "od Syfilis", czyli wychodziłoby, że to żart. Ale okazało się, że Tyflis to po prostu nazwa stolicy Gruzji (1845-1936)
wiec krashan nie mial nic w ustach od stolicy gruzji ??? hahahah dobre !!!