Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Podczas wczorajszego seansu mojego ulubionego serialu dostrzegłam tablicę przy wyjściu z siedziby dyrekcji WPT z takim oto napisem: Dyrekcja WPT baza nr 3. Ktoś tu kiedyś się zastanawiał nad prawdziwą lokalizacją rzeczonej bazy (Grochów, Ochota??), natomiast tablica sugeruje że tych baz musiało chyba być więcej niż jedna.
Baza MPT Grochów ul. Mycielskiego a Ochota ul. Bitwy Warszawskiej 1920r.
Ostatnio edytowany przez YACEK (06-12-2008 13:09:38)
kolezanka dopiero teraz to zauwazyla ??? co do tego to baza musiala byc na bitwy warsz. (bo w 1. odc. jest podane ze na ochocie) z tego co wiem to jest to w poblizu takiego campingu, w ktorym nadal istnieje prl przynajmniej tak bylo w 1999 jak tam bylem
No właśnie skoro w pierwszym odcinku jest podane że na Ochocie to ten napis na tablicy - Baza nr 3 chyba raczej jest nie na swoim miejscu..
(powinno być raczej baza nr 1 czy nr 2 )
moze serialowe wpt ma jednak 3 bazy mimo, ze wszystko pozostale sie zgadza z prawdziwym mpt
Baza znajduje się na ulicy Samochodowej, zresztą obok przejścia granicznego i stacji benzynowej Ceglarka.
teraz na ogrodzeniu bazy wpt przy ulicy samochodowej, powiesili baner, informujący o wynajęciu terenu prywatnym osobom...
Taka tam moja produkcja. Baza WPT A.D. 2023
https://youtu.be/qdnqoZxTkxU
Ostatnio edytowany przez YACEK (03-08-2023 21:07:42)