Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Może żle umieszczam ale jak myślicie czy to moze byc prawdziwy przebieg bo mój dziadek chce zakupic autko fiata chce mieć go w dobrym stanie jak myslicie ? opłaca sie go zakupic :) oto link http://moto.allegro.pl/item524455322_je … 13tys.html . Dzieki za odpowiedz
Auto Michalika.
Ten egzemplarz to ewidentny rodzynek i moim zdaniem zakupienie tego auta do normalnej codziennej jazdy było by profanacją.
Zakupić takie auto powinien ktoś kto go przede wszystkim nie zniszczy.
Ostatnio edytowany przez YACEK (07-01-2009 22:49:26)
Takie 132 to świętość!!
Powiedz dziadkowi żeby kupił Dużego Fiata ale FSO nie MRa ani klasyka. Ostatnie wypusty fiata kupisz do 1000zł w idealnym stanie.
aa zapomniałem dodać :) Dziadek tego autka potrzebuje żeby jechać na zlot czy coś . Ma 63 i nagle sie zakochał we Fiatach , Poldkach . Nie dawno odrestaurował Borewicza :) z 83 r . i właśnie dlatego sie pytam bo on chce z małym przebiegiem i w dobrym stanie :) . A i jeszcze Dziadek nie chce mieć go do jeżdzenia na co dzień . Prawdziwy maniak FSO tak jak ja :) . A co do Jeźdzenia na co dzień to jeździ Fiatem 125p kombi silniczek igła 56000 przebiegu . Sam go kocham :) Tak jak swoją dziewczynę :) . Wszystko wejdzie aha i nie jest zagazowany na szczęście :) . Pozdrawiam
Fiaty 132 nie były produkowane w FSO a tylko składane. Gotowe samochody przyjeżdżały z Włoch w skrzyniach a u nas zakładali koła i montowali akumulatory. Ale znaczek był 132p. To by była rewelacja znaleźć taki egzemplarz.
Dostawała je głównie milicja i służby państwowe. Jeden taki milicyjny jest w "07 zgłoś się".
Eleganckie auto.
Ostatnio edytowany przez YACEK (08-01-2009 23:33:28)
YACEK :
Fiaty 132 nie były produkowane w FSO a tylko składane. Gotowe samochody przyjeżdżały z Włoch w skrzyniach a u nas zakładali koła i montowali akumulatory. Ale znaczek był 132p. To by była rewelacja znaleźć taki egzemplarz.
Dostawała je głównie milicja i służby państwowe. Jeden taki milicyjny jest w "07 zgłoś się".
.
Oglądało się legendy PRL ;)
A fiat z aukcji to bomba. Choć za 40 000 zł to za duże ryzyko ;)
Ja ciut nie dowierzam że tak się uchował - welur nówka, lakier nówka ;)
Ostatnio edytowany przez Jordan (11-01-2009 22:36:48)
Się oglądało a i się wie od ojca który pracował w FSO :)
Talar ?
Jordan :
Talar ?
hahaha dobreee, wlasciwie z tym sie moze najpierw skojarzyc
Hehe dobre.
Troszkę później niż Talar zaczął prace w FSO bo w 1975.
Ostatnio edytowany przez YACEK (12-01-2009 23:19:53)
Jeszcze jeden bohater pracował w FSO - ojciec Darka z 7 życzeń - Witek Tarkowski :D
Jordan :
Jeszcze jeden bohater pracował w FSO - ojciec Darka z 7 życzeń - Witek Tarkowski :D
zgadza sie mi sie z nim najbardziej kojarzy to pewnie dlatego, ze ten serial ogladalem wczesneij i duzo razy a "dom" raz
YACEK :
http://images41.fotosik.pl/47/173caa25fdc9147d.jpghttp://images31.fotosik.pl/433/90ad1dca87a0ae5d.jpghttp://images31.fotosik.pl/433/445525a9a487134f.jpg
Eleganckie auto.
Na zdjęciach samolot pasażerski IŁ 62.
Taki sam jaki rozbił się na kabatach.
Ostatnio edytowany przez YACEK (15-01-2009 20:25:37)
I - o ile pamiętam - w jakim zginęła wcześniej Anna Jantar. Nazywano je latającymi trumnami. Konkretnie to był zdaje się Ił-62M
Anna Jantar zginęła w 1980 roku w katastrofie samolotu IŁ 62 "Mikołaj Kopernik" a na kabatach rozbił się w 1987 roku IŁ 62M "Tadeusz Kościuszko".
Na zdjęciu jest najprawdopodobniej samolot pasażerski IŁ 62 PLL LOT SP-LAF cn 62204 'Adam Mickiewicz'.
http://images31.fotosik.pl/433/445525a9a487134f.jpg
Żarówka prawego reflektora jest wadliwa i świeci symetrycznie :-)
Żarówka albo sam reflektor jest wadliwy.
Nie jestem pewien, ale IŁ 62-M SP - LBG Kościuszko chyba występuje w "Zmiennikach". W odc. 5, w scenie kiedy na płytę lotniska spada koło przez chwile w tle widać Iliuszyna. Jest nawet takie ujęcie, kiedy kamera zatrzymuje się na nim i robi zbliżenie. Niestety nie widać numeru rejestracyjnego, ale widać słabo znak graficzny "patrona".
bokser :
Nie jestem pewien, ale IŁ 62-M SP - LBG Kościuszko chyba występuje w "Zmiennikach". W odc. 5, w scenie kiedy na płytę lotniska spada koło przez chwile w tle widać Iliuszyna. Jest nawet takie ujęcie, kiedy kamera zatrzymuje się na nim i robi zbliżenie. Niestety nie widać numeru rejestracyjnego, ale widać słabo znak graficzny "patrona".
Sceny z Okęcia oglądałem setki razy w celu rozpoznania samolotów jakie wystąpiły w Zmiennikach. Jeśli nie widać REG-u to pewności nie można mieć żadnej. Owszem widać postać namalowaną na kadłubie jednak jakość obrazu jest na tyle słaba, że nie można rozpoznać kto to jest. Należy tez pamiętać, że wszystkie samoloty IŁ62 i IŁ62M, które latały w barwach lotu nosiły nazwy słynnych polaków.
Z tych znaków graficznych na IŁ-ach, które widziałem: Chopin, Mickiewicz, Kościuszko ten najbardziej przypominał mi tego ostatniego. Ale masz rację, samolot w tle jest pokazany bardzo niewyraźnie i bez REG nie można jednoznacznie stwierdzić który to.
Okęcie lat 80-tych to oczywiście IŁ62M :))))