Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem czy już ktoś o tym pisał czy nie . Jak tak to sorry
Oglądając wczorajszy odcinek zauważyłem że :
1.Sanitarka zabierająca Michalika z miejsca wypadku ma rejestracje WAE 808 R - ta tablica po przerobieniu pierwszej ósemki na szóstkę ostatniej na trójkę i litery R na B mogła służyć jako pierwsza tablica do Żuka
2.W scenie gdy Sanitarki wjeżdzają na teren szpitala (wyjeżdzając od wezwania jedna miała ww.rejestracje a druga , która zabierała Lesiaka WAE 098 P) w tej chwili mają one numery WAE 279 U (Sanitarka z Michalikiem) i WAE 172 U (Sanitarka z Lesiakiem)
Co o tym sądzicie ? Czy WAE 808 R rzeczywiście mogłobyć potem WAE 603 B w Żuku ?
Bo to tak, albo by mogła być albo by nie mogła.
wyglada na to, ze karetki po drodze zahaczyly o wydzial komunikacji UW w celu przerejestrowania samochodow - chyba tylko tak to mozna wytlumaczyc hahaha
No bo biorąc to na typową logikę i patrząc na okrągło , wykorzystanie tych samych tablic w filmie po drobnej zmianie litery i cyfry nie jest trudnością chyba , troszeczkę zle sformuowane pytanie stąd odpowiedż Yacka .Pozdrawiam
Karetka to państwowy wózek więc chyba nie musieli zmieniać tablic na jakieś lipne.
Ostatnio edytowany przez YACEK (15-03-2009 12:34:47)
hm... a może to jest tak, że WFDiF dysponowało pewną pulą fikcyjnych tablic o podobnych numerach, i wykorzystywało je przy takich sytuacjach?
nie sądze aby były one przerabiane z tych z sanitarki tylko po to żeby uzyć je potem w żuku za dużo roboty, podzielam opinie Yacka,a nawet jeśli by mieli zmieniać to na takie jak mówi Ardiano. Wg mnie w żadnym wypadku nikt by nie klepał ani nie przerabiał tablic tylko po to zeby zawiesić je potem na innym aucie na 5min.
a co to za filmidło kręcą??
Tak dla uściślenia to ten ktoś za kamerą to ja Yacek :)
Kręciliśmy klip promujący płytę zespołu "Dwóch Warszawiaków"
Ponieważ auto widoczne na fotce oryginalnie ma Szczecińskie tablice postanowiłem wykorzystać moją replikę blach 1313.
Gotowy klip będzie do obejrzenia na Szmira TV?
Klip będzie w styczniu na kanale zespołu Dwóch Warszawiaków, ale na pewno na "szmirze" znajdzie się odnośnik.
na wortalu polskich tablic rejestracyjnych takie coś wyszperałem...
http://www.wptr.pl/index.php?dz=tablice&pdz=film
Obiecany gotowy klip z akcentem zmiennikowym :)
http://www.youtube.com/watch?v=T_ef087gaVA
ardiano :
a co to za filmidło kręcą??
Paproch forever :)
YACEK :
Obiecany gotowy klip z akcentem zmiennikowym :)
http://www.youtube.com/watch?v=T_ef087gaVA
Ford Consul mniam :) fajna zajawka z Consulem i tablicami szacun :)
Wracając do tematu karetek, wydaje mi się, że fakt różnych tablic można łatwo wytłumaczyć. Ekipa mając pod ręką (na Woronicza) Stołeczną Kolumnę Transportu Sanitarnego pożyczała wozy tylko na czas kręcenia konkretnych ujęć. Prawdopodobnie dostawali to, co akurat było "na bazie", dlatego były to różne karetki. Nie było tu żadnego zmieniania tablic.