Przejdź na główną stronę serwisu
Nie jesteś zalogowany.
A co to w ogóle jest ?????? :)
Przeca wszystko widać jak czarne na pożółkłym.
Ale co to ma wspólnego z tajemnicą 1313 ?
Nie trudno się domyśleć o jaką scenę chodzi ale żeby chociaż był to jakiś trop.
Byliście już z ekipą w tym miejscu ?
A mnie się żadna fota nie pokazuje...
Przed chwilką na Kino Polska pokazywali Kronikę Filmową a w niej reportaż z kręcenia Janosika. Wiadomo że skala produkcji nieporównywalnie duża do Zmienników ale czy ktoś sprawdzał zasoby PKF pod tym kątem ?
W ogóle może jakaś akcja by Kino Polska puściła Zmienników bo zawsze na tym kanale jest jakaś otoczka, a to reportaż, wywiad, wspomnienia :)
wg mnie to jest najlepsza polska telewizja jaka istnieje i moja ulubiona, mimo ze komercyjna to nie przerywaja filmow tymi zasranymi lekramami i pokazuja tylko polskie kino a nie to nudne juz amerykanskie
Niestety nie istnieje kronika z planu zmienników. Z jakich przyczyn to chyba wszyscy dobrze wiemy.
Kino polska i TVP kultura to rzeczywiście kanały godne uwagi.
Ostatnio edytowany przez YACEK (13-03-2009 20:28:31)
Zgadzam się, ze to są jedyne naprawdę słuszne kanały.
Jeszcze dwa są spoko - Ale Kino i Filmbox. Starsze, dobre filmy i bez reklam to najważniejsze.
dawniej zanim powstalo kino polska to ogladalem polskie filmy na wlasnie ale kino, bo tam tak samo jak na kinie polska sa powtorki po kilka razy, wiec mozna ogladnac innym razem jak sie stracilo, ale zagranicznych filmow nie ogladam nigdy, dlatego po postaniu kina polska ta stacja stala sie moja ulubiona, a filmbox to z tego co czytnalem na stronie kina polska, to tv ktorej dystrybutorem na polskie jest wlasnie kinopolska, stad to dziwne nowe logo i brzydka strona kina polska
Ostatnio edytowany przez WRC (15-03-2009 12:25:54)
Co to jest brzydak ???????????????
Ostatnio edytowany przez YACEK (15-03-2009 11:40:13)
nie wiem
Jordan :
Jeszcze dwa są spoko - Ale Kino i Filmbox. Starsze, dobre filmy i bez reklam to najważniejsze.
Nie mam tego...
Warto o nie zawalczyć ;)
tak mnie naszło po dzisiejszym odcinku kilka refleksji geograficznych...
1. Pałac w Zatorach, w którym mieszka Jacek mieści się wg naszych ustaleń z grubsza na północ od Warszawy, ale w miarę blisko od niej
2. Nadleśnictwo Reguły wg Koniuszki seniora, znajduje się ok. 80 km od Warszawy
3. Jedyne co mi się kojarzy z Regułami, to to, że tam, gdzie kończą się Reguły, zaczyna się Pruszków ;) więc ogólnie na zachód od Warszawy
4. Wyciągnąłem więc bardzo pokrętny logicznie wniosek, że Kasia po Komandos likier jedzie jakieś 40 km w jedną stronę kilka razy w ciągu dnia
widzicie tu jakiś logiczny ciąg?? Bo mi się wydaje, że Mistrz lekko przesadził, chociażby z tymi kilometrami od Warszawy
Lokalizacja wesolej balangi jak i tez sceny w ktorej Kusmider wyjezdza z Krashanem z lasu po usunieciu znakow TAXI znajduje sie w Warszawie na ulicy o smiesznej nazwie... Od pewnego ptaszora :)
no jasne, że miejsca kręcenia nie przystawały wogóle do filmowych miejsc. Bardziej chciałem zauważyć, że Kasia po bimber jechała, wg tego, co wiemy oglądając film, jakieś 40 - 50 km...
Kier.Prod.T.Garwanko :
Lokalizacja wesolej balangi jak i tez sceny w ktorej Kusmider wyjezdza z Krashanem z lasu po usunieciu znakow TAXI znajduje sie w Warszawie na ulicy o smiesznej nazwie... Od pewnego ptaszora :)
Czyżby okolice Puławskiej, Pileckiego i Roentgena? Tam sporo ptasich ulic jest i pare krzaczorów z bajorkiem też by się znalazło ;)
Kolega mi sugeruje okolice ulic Moczydłowskiej, Żołny i Czyżyka.
Ostatnio edytowany przez Inspektor Belon (22-03-2009 15:02:21)
Witam,
Czytając posty w temacie o samochodach Bareji pojawia się przypuszczalna lokalizacja Sp. im Borów Tucholskich w okolicy ul. Kłobuckiej. Podglądnąłem to miejsce na Zumi mając na uwadze fakt iż w scenie jak Kasia wjeżdża na teren spółdzielni w tle widać bocznicę kolejową pewnie współdzieloną na onczas z tymże tartakiem. Typowałbym więc któryś ze znajdujących się tam zakładów wg poniższego wycinka mapy. Niestety nie jestem z Wawy i nie mogę tego dokładniej sprawdzić:
A przy okazji czy słyszeliście reklamę w radio (np. na Trójce) bodaj Cyfry+ czy Neostrady z TV ? z jakże nieudolnie małpowanym tekstem krzyczanym przez lotniskowe megafony w zmiennikach "Halina przynieś nową szklankę dźwiękową" w reklamie mamy "Halina to ja polecę itd..."
Z pozdrowieniami jeszcze jeden fan serialu:)
a czy ktoś coś wie na temat bloku, w którym mieszkał Mroczkowski? W filmie każe on się zawieźć na Puszczyka 7 i jak na moje oko to może być rzeczywiste miejsce kręcenia sceny
ardiano :
a czy ktoś coś wie na temat bloku, w którym mieszkał Mroczkowski? W filmie każe on się zawieźć na Puszczyka 7 i jak na moje oko to może być rzeczywiste miejsce kręcenia sceny
O ile dobrze pamiętam ktoś podawał już tą lokalizacje na forum z aktualnymi fotami bloku Zdzisława M.
Foty są na pierwszej stronie tego wątku. To tylko trzy kroki w tył.
Nie wiem czy jest to aż tak istotne ale mogę dorzucić ciekawostkę dotyczącą lokalizacji sklepu agd w którym w odc. 6 młode (jeszcze młode) małżeństwo zakupiło expres do kawy. Otóż sklep ten zlokalizowany jest przy ulicy Rakowieckiej.
Ostatnio edytowany przez ziemiadokwiatów (20-04-2009 14:18:26)
jest istotne, bo nie bylo tego jeszcze a ciekawilo mnie gdzie to jest
jak znasz jeszcze jakies inne lokalizacje to podaj, please